Dünyanın en iyi 7 şehir plajı

Dünyanın en iyi şehir plajları… Avrupa şehirlerinde hızla çoğalan insan yapımı kıyıdan uzak sahillerden bahsetmiyoruz. Bu sahiller doğal olarak oluşmuş, okyanuslara yüzü olan ve çevresi şehirle sarılmış yerler.

Dünyanın en iyi 7 şehir plajları

İşte sizlere şehrin fantastik restoranlarından ve gece hayatından uzaklaşmadan bronzlaşabileceğiniz, keyifle vakit geçirebileceğiniz dünyanın en iyi 7 şehir sahili…

7- Venedik Sahili, Los Angeles

Venedik sahili

Galeriler, yeşil bahçeler, kafeler ve diğerleri gibi okyanus manzaralı yerleri yine görülmeye değer. Venedik Sahili insanları izlemek ve hayatın akışını görmek için cennet gibi bir yer.


6- Bondi Sahili, Sidney

Bondi sahili

Operası kadar meşhur olan bir diğer yer de sörfçüleri ve yunuslarıyla meşhur sahilleri ve okyanusu. Şehir merkezinden bir kaç dakika içinde altın kumsallara adım atıyorsunuz ve işte bu kumsalın adı da Bondi Sahili. Dünyaca ünlü bir sörf destinasyonu şaşırtıcı derecede rahat, farklı kültürlerin, zengin ve fakirin, genç ve yaşlının bir arada bulunduğu bir yer.

5- Barceloneta, Barselona

Barceloneta, Barselona

Zaten çok etkileyici bir şehir bir de sahili de eklenince daha da iyi oluyor. 92 yılında Olimpiyatlar Barselona’ya geldiğinde sahil şeridine bir çeki düzen verildi ve işte onun adı Barceloneta oldu. Oteller ve restoranlar açılmasının ardından gece ve gündüz şehrin en çok tercih edilen yeri oldu. Palmiye ağaçlarının altından şehir merkezine gidebilir ve modern yapıtların ve kafelerin tadını çıkarabilirsiniz.

4- Tamariz, Lizbon

Tamariz

Lizbon’dan trene atlayıp şehrin deniz kıyısında bulunan Cais do Sodre istasyonuna giderken etrafınızda bir çok plaj göreceksiniz. Etoril’de inin, Targus nehri Atlantik okyanusuna döküldüğünde karşınızda Tamariz Sahili. Hemen karşısında Avrupa’nın en geniş Casino’su bulunuyor ve hemen diğer yanında Monaco kraliyet ailesine ait olan kale bulunuyor.


Bu yapılar kraliyet ailesi üyelerinin sürgüne gönderildiği ve 2. Dünya savaşında Avrupa’lı soyluların yaşadığı yerlerde bulunuyor ve halen solmuş da olsa bir cazibesi bulunuyor. Kumsallarında ise Lizbon’dan gelen kalabalıkla yer kapmaca oynamak durumundasınız çünkü sahil bölümündeki oteller, barlar ve turistik yerlerin çok olması buraya insanları fazla fazla çekiyor. Yaz aylarında tüm kumsal bir gece kulübüne dönüşüyor ve sabaha kadar eğlence devam ediyor.

3- Miami Sahili, ABD

Miami sahili

Başka hiç bir şehrin sahili bu kadar meşhur değildir. Miami’de her türlü çılgınlığı ve güneş-kum severleri bulmak çok kolay. Bunlarla uzun süre geçirip yorulunca rahatlayıp keyif yapabileceğiniz Art Deco kafeler bulunuyor ancak yıl boyunca süren sıcaklar eninde sonunda sizi tekrar okyanusa geri dönmeye zorlayacaktır. Miami mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri ve palmiye ağaçlarıyla sıralı şehirde gece kulüpleri ve enerjik şehir yaşamıyla sizi asla pişman etmeyecektir.

2- Tel Aviv, İsrail

Tel Aviv

Tayelet, Tel Aviv’in Akdenize bakan cafe ve otellerle dolu sahil bölgesidir. Sık sık gün batımlarında partiler yapılır ve şehrin en cezbedici yerlerinden biridir. Akdeniz güneşi altında geçen bir günden sonra bronzlaşmış bedenler tatlısularda yıkanıp serinledikten sonra Tel Aviv Limanına gece hayatını yaşamak için hareketlenir. Aslında sadece gece hayatı için değil günün her saati çok hareketli bir yer.

1- Ipanem, Rio de Janeiro

İpanem

Rio de Janerio sadece dünya’nın en müthiş doğal güzellikleriyle değil, şehir hayatı içerisinde yine dünya’nın en güzel sahillerini de bulundurmasıyla göz dolduruyor. Copacabana bunlar arasında en meşhuru olsa da Ipanema şehrin en iyi sahili olarak öne çıkıyor.


Gün ve gece boyunca burada parti asla bitmiyor. Caddenin karşısına geçtiğinizde Rio’nun en iyi restoranlarını bulabilirsiniz yada kafe’ye gidip açai suyu yada caipirinha içerek günün tadını çıkarabilirsiniz. Kaynak: gezievreni.com

Costa Brava, İspanya’daki Katalan sahil şeridi ve Barselona


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.