Türkiye’nin en büyük Hip Hop buluşması

B-boy’ların nefes kesen kapışmalarının yanı sıra, dans ve grafitti workshoplarını bir araya getiren Red Bull BC One Camp, 2015’te ilk kez Pozitif ve Hiphoplife.com.tr işbirliğiyle düzenlenen Hip Hop Jam Istanbul ile güçlerini birleştirdi.

Türkiye'nin en büyük Hip Hop buluşması Volkswagen Arena'da

13-14 Mayıs 2017 tarihlerinde Volkswagen Arena’da gerçekleşecek “Red Bull BC One Camp X Hip Hop Jam Istanbul”da yer alacağı kesinleşen ilk isimler arasında Mode XL, Ayben, Server Uraz, Kamufle, 90BPM, Anıl Piyancı, Gazapizm, Allame, Joker, Tankurt Manas, Alaturka Mavzer, Ados, 9Canlı& Plak-A, Toprak Kardeşler ve DJ Hırs yer alıyor.

Dünyanın en iyi break dansçılarının seçildiği, dans, grafitti ve hip hop ile dolu 2 gün vadeden Red Bull BC One Camp bu yıl, Pozitif ortaklığıyla düzenlenen Hip Hop Jam Istanbul ile birlikte yapılacak.


Volkswagen Arena’nın dinamik atmosferinde gerçekleşecek etkinlik boyunca, B-boyların teke tek ve çiftli kategorilerdeki yarışlarının yanı sıra dans ve grafitti workshopları da yer alacak. Ayrıca hip hop dünyasına yön veren isimler de Volkswagen Arena’da performanslarını sergileyecek.

15’ten fazla performansın yer alacağı Red Bull BC One Camp X Hip Hop Jam İstanbul’un sahnesinde reggae tınılarından rock ritimlerine, birbirinden farklı müzik türlerinden detaylara yer veren Mode XL, Ayben, Server Uraz, Kamufle, Farazi, Kayra, Da Poet, Savai ve Sorgu’dan oluşan 90BPM, Anıl Piyancı, Gazapizm, Allame, Joker, Tankurt Manas, Alaturka Mavzer, Ados, 9Canlı& PlakaA, Toprak Kardeşler, Try Soldier, Moonstar ve DJ Hırs yer alıyor.

Grafiti workshop’uyla başlayacak olan etkinlik, B-boy ve all style kategorisinde dans atışmaları ve Hip Hop Jam İstanbul kapsamında rapper’ların özel performanslarıyla Hip Hop kültürünün tüm boyutlarını katılımcılarına yaşatmayı amaçlıyor. Hip Hop dünyasının kalbi 13-14 Mayıs’ta Volkswagen Arena’da atacak.

Yarışmanın dünya finali Amsterdam’da

Red Bull BC One Cypher Türkiye 2017’de, 16 B-boy’un performansları aralarında dünyaca ünlü B-boyların da bulunduğu bir jüri tarafından değerlendirilecek. Türkiye’nin en iyi B-boy’u Kasım ayında Amsterdam’da gerçekleşecek dünya finaline giderek dünyanın en iyi B-boy’u olmak için yarışacak. Yarışmaya katılım için www.redbull.com’u takipte kalın.

Mode XL

Mode XL

Doksanlı yılların sonunda VEYasin ve Evren Besta’nın müzikal yaşantılarının kesişmesi ile ortaya çıkan Mode XL, Türkiye Rap camiasının en uzun soluklu grubu. 2008 yılında yayınladıkları “Militanz” albümünün ardından çalışmalarına ara veren Mode XL 2015 yılında yayınladığı “Mevzu Makamı” albümüyle tabiri caizse bomba gibi bir geri dönüşe imza attı.

Ayben

Türkiye Hiphop camiasının nadir kadın MC’lerinin en önemlilerinden biri olan Ayben, 2008 yılında yayınladığı “Sensin O” adlı albümünün ardından yeraltının yetenekli isimleriyle yaptığı düetler ve sahne performanslarıyla kariyerini sürdürdü. Aynı zamanda Türkiye’nin en önemli rapçilerinden Ceza’nın kız kardeşi olan Ayben yeni albüm çalışmalarını sürdürüyor.

Server Uraz

Yıllardır Pit10 ismiyle kariyerinde başarılı bir grafik çizen Server Uraz, Pit10 adıyla yayınladığı “En Sevilen Nefret Edilen Adam” ve “Beni Bilmiyorsun” albümleriyle yazılı ve görsel medyada kendine geniş yer buldu. “Hip Hop Jam İstanbul 2015″te verdiği son konserin ardından Server Uraz olarak yoluna devam eden rapçinin yeni albümü Nisan ayında yayınlandı.

Kamufle

Kamufle

2015 yılında yayınladığı “Hayale Daldım” albümüyle beğeni toplayan Kamufle’nin, bu albümde yer alan Gökçe düeti “Sittin Sene” ve “Bi Yolunu Bul” isimli single’ları ile büyük ilgi gördü. Enerjik sahnesi ve güçlü vokaliyle dikkat çeken ismin ayrıca tanınmış rock gruplarından Moral ile birlikte Kamufle Moral Band isimli canlı performans projesi bulunuyor.


90BPM

2013 yılında, Da Poet, Farazi, Kayra, Savai ve Sorgu tarafından kurulan stüdyoyla aynı ismi taşıyan grup ilk albümü “Kötülük Bizim İşimiz”i 2015 yılında yayınladı. Prodüksiyon kalitesi ve içerik zenginliğiyle türdaşlarından ayrılan grubun bünyesinde, Rap müzik severlerin yakından bildiği Farazi V Kayra, Anti-Kahraman gibi yan projeler de bulunuyor.

Anıl Piyancı

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden en çok ilgi gören rapçilerden biri olan Anıl Piyancı özellikle genç dinleyiciler arasında popülerliğini sürdürüyor. Solo olarak “Zaman Yok”, Emrah Karakuyu’yla birlikte “Action” ve DJ Artz’la birlikte “Batı Yakası” gibi gibi albümlere imza atan Anıl, belirli aralıklarla yayınladığı single’larla ilgi görmeye devam ediyor.

Allame

Allame

Uzun yıllar kendi imkanlarıyla yaptığı çalışmalarla hayran kitlesini oluşturan Allame, 2012 yılında yayınladığı “Bir Zombinin Anatomisi” albümü ile kariyerini bir üst noktaya taşıdı. Son olarak 2017 yılında “Anakronik” isimli albümünü yayınlayan Allame’nin Babakumpas adı altında enstrümantal çalışmaları da bulunuyor.

Joker,

Battle Rap alanında ünlenen Joker, ilk yasal market albümü “Microphone Show”u 2015 yılında yayınladı. Ayben, Eypio & Burak King gibi isimlerin eşlik ettiği albüm büyük ilgi gördü. Ceza ile düet yapan ender rapçilerden biri olan Joker ayrıca TV8’de yayınlanan “O Ses Türkiye” yarışmasındaki yarı finalistlerden biriydi.

Tankurt Manas

Geçen yılın “O Ses Türkiye” yarışması finalisti olan Tankurt Manas, burada elde ettiği başarıyla bir çok konser verme imkanı buldu. Son olarak “Sıkıntı Yok” isimli single’ını yayınlayan ve yeni albüm çalışmalarına devam eden Tankurt Manas çeşitli reklamlarda da boy gösterdi.

Alaturka Mavzer

Türkiye Hiphop tarihinin en köklü oluşumlarından Kadıköy Acil üyesi olan ekip bir çok dizi ve film müziğine imza attı. Grup olarak pek aktif gözükmeseler de zamanla üyelerin yeni çalışmaları gün yüzüne çıkıyor. Buna örnek olarak grup üyesi Selo’nun son single’ı “Yeraltı Sanatı” örnek gösterilebilir.

Ados

2012’de yayınladığı “Katarsis” albümüyle büyük bir çıkış yakalayan Ados, 2014 yılında “Naperva”, 2016 yılında ise “Vertigo” albümüyle çizgisini sürdürdü. Albümlerinde kullandığı canlı enstrümanlarla farklı bir çizgide ilerleyen Ados’un veya başka bir deyişle Adem Oslu’nun “Sırrım” adında bir de kitabı bulunuyor.

9Canlı & Plak-A

Türkçe sözlü Rap müziğin ilk gruplarından Sert Müslümanlar üyesi olan 9Canlı, 1995 yılından beri Rap yaşantısını sürdürüyor. Daha önce Atiye ve Tanyeli gibi isimlerin parçalarına konuk olan 9Canlı, 2015 yılından itibaren yanına İstanbullu rapçiler Burak Togo ve Emza’yı da alarak Plak-A grubu altında yoluna devam ediyor.

Gazapizm

Yasal platformlarda bulunan “Bir Gün Her Şey” ve “Yeraltı Edebiyatı” isimli albümleriyle büyük beğeni toplayan Gazapizm, İzmir’in önemli rapçileri arasında yer alıyor. Kendine has bir hayran kitlesi edinen MC, son olarak Cash Flow’la birlikte “Sıfır Bir” adlı internet dizisinin soundtrack’i olan “Pusula” adlı çalışmada yer aldı.

Toprak Kardeşler


Yıllardır kendi imkanlarıyla çalışmalar yaparken, önce “Yetenek Sizsiniz”, ardından da finale kaldıkları “O Ses Türkiye” yarışmalarıyla ülke çapında tanınan iki kardeş, Burak Ömer Toprak ve Erdal Toprak’tan oluşan grubun son albümleri “Siz Bağırın” 2016 yılında piyasaya sürüldü.

Cappadox 2017: Kapadokya’nın sıradışı mekanlarında müzik festivali


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.