19 Mayıs tatilini ucuza getirmek için ipuçları

Resmi tatil fırsatını değerlendirip hafta sonu kaçamağı yapmak isteyen seyahatseverler, tavsiyeleri dikkate alarak ve en uygun destinasyonu seçerek kolayca tasarruf edebilirler. İşte 19 Mayıs tatilini ucuza getirmek için bütçe dostu öneriler…

19 Mayıs tatilini ucuza getirmek için ipuçları

Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, 19 Mayıs tatilini ucuza getirmek isteyenler için önerilerde bulunuyor.

Seyahat etmek isteyenleri için en hesaplı alternatifler ve bu sene Cuma gününe denk gelen 19 Mayıs tatilinde uygun fiyata seyahat etmek isteyenler için ipuçlarını sıralıyor.


1- Erken rezervasyon yaparak tasarruf edin!

Erken rezervasyon yaparak ucuza seyahat etmek mümkün. Skyscanner’ın otel arama/araç kiralama seçenekleri, en uygun rezervasyon zamanı interaktif çizelgesi ve fiyat alarmı özellikleriyle, seyahatseverler güzel bir tatil için ihtiyaçları olan her şeye kolayca ulaşabilirler. En uygun rezervasyon zamanı interaktif çizelgesine göre ucuza seyahat edilebilecek popüler yurt içi destinasyonları şöyle sıralanıyor: Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman.

2- Yakın destinasyonları tercih edin!

Hafta sonu kaçamağı için yakın destinasyonları tercih eden seyahatseverler, uygun fiyata seyahat edebilirler. Uygulamadaki “hafta sonu kaçamakları” özelliği ise, hem yurt içi hem de yurt dışında en hesaplı bilet fiyatlarını sıralayarak, henüz kararını verememiş tatilcilere öneriler sıralıyor.


3- Daha az tercih edilen uçuş saatlerini seçin!

tatil seçenekleri

Seyahatseverler, uçuş saati konusunda esnek davranarak uygun fiyat seçenekleri ile tatil yapabilirler. Daha az tercih edilen uçuş saatlerinde biletler genelde daha ucuzdur.

Aynı zamanda, birden fazla havaalanına sahip şehirlerde, az tercih edilen havaalanlarına uçuşlar da yoğun olanlara göre daha düşük fiyatlıdır. Arama motorunda yer alan “yakındaki havaalanlarını ekle” seçeneği ile arama yaparken istenilen destinasyona en yakın ve en uygun fiyata uçulabilecek havaalanları da keşfedilebilir.

4- Destinasyon konusunda esnek olun!

Özellikle kısa süreli tatillerde destinasyon seçiminde esnek olarak, uygun fiyata seyahat etmek mümkün. Ayrıca uygulamada “her yere” arama seçeneği de esnek tatil seçenekleri olan seyahatseverler için ucuza seyahat edebilme imkanı sağlıyor. Kullanıcılar, seyahat etmek istedikleri tarihleri seçerek, bu tarihlerde birçok farklı destinasyona hesaplı uçak bileti alternatiflerini görebilirler.

5- Ekstra ücretlere dikkat edin!


Havayolu şirketlerinin bagaj, yemek ya da Wi-Fi hizmeti politikalarına göz atmak fayda sağlayabilir. Bu hizmetler için talep edilebilecek ücretlere dikkat ederek daha uygun fiyata seyahat etmek mümkün.

Tatilde gidebileceğiniz ideal rotalar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.