Borderline: Genç fotoğrafçılar bu sergide buluşuyor!

İstanbul Fotoğraf Galerisi şimdiye kadar sunumlarını gerçekleştirdiği genç fotoğrafçıları, yeni dönem üretimlerini paylaşacakları “Borderline” adlı sergide bir araya getirdi.

Borderline: Genç fotoğrafçılar bu sergide buluşuyor!

Sergide; M. Cevahir Akbaş, Yasin Akgül, Aslı Çelikel, Bekir Dindar, Dinçer Dökümcü, Çağdaş Erdoğan, Mehveş Leliç, Nazlı Tuhera Moral, Can Tanrıseven, İsmail Tarhan, Furkan Temir ve Erdem Varol’un eserleri yer almakta.

Küratörlüğünü Sennur Onan’ın yaptığı serginin açılışı 5 Mayıs Cuma günü gerçekleşti. 10 Haziran tarihine kadar görülebilir.


Cevahir Akbaş

Cevahir Akbaş

Cevahir Akbaş “Dilemma” serisinde kendi zihnine bilinçli bir şekilde türlü hafıza oyunları oynayarak kendine ait olmayan hatıraları kendi hatıralarına dönüştürüyor. Bilinmeyen bir döneme tanıklık eden fotoğrafların ilk karşılaşma anında ona vurucu gelen tüm detaylarını, bize göstermek istediği şekilde yeniden sınırlandırıyor. Böylelikle bir başkasının anısına müdahil oluyor.

Yasin Akgül

Yasin Akgül sergiye, iç savaş sırasında tamamen yıkılmış bir kent olan Kobane’yi anlattığı bir fotoğraf serisiyle katılıyor. 2015 yılına ait fotoğraflarda keskin nişancılardan korunmak için sokaklara asılan perdeleri konu almış.

Aslı Çelikel

Aslı Çelikel’in içinde çok fazla öğe barındırmayan, sadelik ve nesnelliğin ön planda olduğu, renk ve grafik düzenlemenin önemsendiği fotoğraf seçkisini göreceğiz.

Bekir Dindar

Bekir Dindar, 10 yıl önce eğlenceli bir yaz gecesinin sabahında Ada’ya yüzmeye giden ve başlarına beklenmedik bir kaza geldiğinde hayatları değişen bir arkadaş grubunun bu aslında hiç bitmemiş gecesini konu alan “Ada” projesinden fotoğraflar ile sergide yer alıyor.

Dinçer Dökümcü

Dinçer Dökümcü

Dinçer Dökümcü’nün fotoğraf ve resim gibi iki farklı disiplini bir arada kullandığı eserlerinde derin bir hüzün ve karamsarlık görüyoruz. Eserlerini yorumlarken, “bir çocuğun dünyaya gelmemişken sahip olduğu özgürlüğü istediğini, ancak her geçen gün daha da büyüyüp, karadeliğe dönüşen yaşam karşısında sistemin bize sağladığı sanal mutluluklara razı olduğunu ve yaşadığını” ifade ediyor.


Çağdaş Erdoğan

Çağdaş Erdoğan, ekonomik ve inançsal sınıflara uyarlanarak uygulanan kentsel dönüşüm uygulamaları ile siyasi baskılar sonucu ötekileştirilen insanların sığınağı olan gettolarda yaptığı projelerden Night Blind’a ait bir fotoğraf ile sergide yer alıyor.

Mehveş Leliç

Mehveş Leliç

Mehveş Leliç “Bir” serisinden dört fotoğrafla sergide yer alyor. Mehveş fotoğraflarında fotoğrafın nesnelerinin çevresiyle ilişkisini tekillik ve zaman üzerinden incelerken, bu nesneler arasında gerçeklik karşıtı, hatta biraz kurgusal bir ilişki yaratıyor.

Nasıl onlarca insan raporlarda ve ölüm belgelerinde birer sayıya dönüşüyorsa ben de mekanlarımı hiçliğe; karakterlerimi boşluğa, birer hayalete çeviriyorum, diyor sergide yer alan “Hiç kimse, hiçbir yerde” adlı çalışması hakkında Nazlı Tuhera Moral.

Can Tanrısever, İsmail Tarhan

İsmail Tarhan

Can Tanrısever, “Yaşam çok vaktimizi alıyor, fotoğraf ölümlülerin envanteridir,” diye özetliyor pinhole makina ile çektiği fotoğraflardan oluşan sidpa bardo başlıklı  serisini.

Kentin karmaşasından kaçmaya çalışan bireyler, ruhsal dengesini muhafaza etmek için kendisine sakin ve huzurlu bir ortam yaratmak zorundadır. Ancak şehri göz hizasından takip ederlerse maruz kaldıkları şeyler buna pek de olanak vermez. İsmail Tarhan yer-gök çalışmasıyla bu özgür bireylere özel bir yer yaratmış.

Furkan Temir, Erdem Varol

Erdem Varol

Furkan Temir farklı anlatım biçimleri kullanarak başkalaştırdığı insan bedenini konu alan siyah beyaz fotoğraf ile sergiye katılıyor.


Sergideki son isim Erdem Varol’un Edgar Allan Poe’ye adadığı “Bir rüyayı paylaşıyor gibiyiz” serisi, gündelik deneyimler ve hisler üzerinden okunabilecek bir görsel günlük.

Seyyit Bozdoğan’ın sergisi İş Sanat Kibele’de


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.