Marmaris kazasıyla ilgili şok iddia: Araç muayenesinden geçemedi

Marmaris Sakar Geçidi’nde gerçekleşen ve 24 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan midibüs kazasıyla ilgili gündeme gelen yeni iddiaya göre midibüs üç kez araç muayenesinden geçemedi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, 24 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Aldan, kaza yapan otobüsün üç kez araç muayenesinden geçemediğini öğrendiklerini söyledi.

Muğla’daki 24 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili CHP’li milletvekilinden şok bir iddia geldi. Karar’ın haberine göre, olay yerinde inceleme yapan CHP Milletvekili Ömer Suha Aldan, kaza yapan midibüsün fren sistemindeki arıza nedeniyle üç kez araç muayenesinden geçemediğini öğrendiklerini söyledi. Aldan, aracın son muayene tarihinin 5 Mayıs 2016’da yapıldığını belirtti.


Bu arada kazada yaşamını yitirenlerin Aydın’ın Çine ilçesindeki bir çay bahçesinde verilen moladaki son görüntüleri de ortaya çıktı. Güvenlik kamerasındaki görüntülere göre, çay bahçesine Armağan Sertbaş’ın kullandığı kaza yapan 03 FR 747 plakalı midibüs yanaşıyor. Daha sonra midibüsten inen yolcular çay bahçesine geçip buradaki masaları birleştirerek kahvaltı yapıyor. Gezinin organizatörlüğünü yapan Nazlı Ceylan, tüm masaları tek tek dolaşıp yolcularla tokalaşıyor.

Trafik kazasında yaşamını yitiren sürücü Sertbaş da 10 aylık bebeği Nehir’i kucağına alarak bahçede dolaşıyor. Organizatör Nazlı Ceylan da ara ara telefonla görüşüyor.

marmaris sakar midibüs kazası araç muayenesi

Görüntülerde fren lambaları yanmıyor

Bir yolcu otobüsünün araç kamerası görüntüsünde, midibüsün Sakar Geçidi’nde viraja gelmeden çok hızlı bir şekilde sağ şeritteki aracın yanından geçtiği, viraja yaklaşmasına rağmen fren lambalarının yanmadığı görülüyor.


Görüntülerde midibüsün önce sağ, sonra sol şeride geçip bölünmüş yolun orta kısmında bulunan beton bariyerlere çarptığı ve devrildiği yer alıyor. Çarpmanın etkisiyle yolda lastik izleri görülürken ilk vurduğu yerde bazı yolcuların yola savrulduğu ve minibüsün uçurumdan düştüğü görülüyor.

Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkisinde şarampole yuvarlanan 03 FR 747 plakalı midibüs, yaklaşık 15 metre aşağıdan geçen karayoluna düşerek 35 AL 1645 otomobile çarpmıştı. Kazada 24 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

Midibüste bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun, Anneler Günü kapsamında dün sabah saatlerinde İzmir Buca’dan Marmaris’e gitmek üzere hareket ettikleri öğrenilmişti.

Şoförden son söz: İşimiz çok zor, bittik!


Yaralı kurtulan Duygu Sertbaş’ı hastanede ziyaret ettiğini anlatan yakını Hüseyin Karataş ise kaza anında sürücü Armağan Sertbaş’ın, eşine son anda “Duygu işimiz çok zor. Bittik” diye seslendiğini aktardı. Karataş, “Ben de şoförüm. Bence teknik bir arıza var. Frene basmış olsa diğer tekerleklerde fren izi olurdu. Tekerlekte kitlenme olmuş gibi… Aracı döndüremiyor” dedi.

Hafriyat kamyonları terör saçıyor: Kuralsızlık son sürat!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.