Yemekten sonra mideyi rahatlatan sağlıklı çay tarifleri

Mide sağlığını korumak ve sindirim sorunlarının önüne geçmek için bitki çaylarından faydalanabilirsiniz.

Mideyi rahatlatan sağlıklı çay tarifleri

Lime dilimli buzlu yeşil çay

Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırma ve yağ yakma özelliklerine bir de enerji vermesi eklenince değmeyin keyfinize. Üstelik içindeki buz yeşil çaya destek olup metabolizmanızı hızlandıracak. Lime dilimleri sindiriminizi kolaylaştıracak. Yeşil çayın faydaları

Nane çayı

Nane çayı yemeği fazla kaçırınca şişen midelere ilaç gibi gelir. Hazımsızlık sorunlarını çözer, nefis tadıyla da ağzınızdan midenize uzanan bir ferahlık sağlar, gaz sorunlarına iyi gelir. Nane çayı faydaları


Rezene çayı

Gaz sorununu çözen bir diğer çay ise rezene. Bağırsakları ve mideyi rahata kavuşturan rezene çayı metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmayı hızlandırır. 1 su bardağı kaynamış suya 1-2 çay kaşığı kurutulmuş rezene ekleyip 10 dakika beklemek yeterli.

Meyan kökü çayı

Meyan kökü çayı, hazımsızlığın önüne geçiyor. Aktarlarda bulunabilen meyan kökünden çay yapmak için önce küçük parçalara ayırmak gerekiyor. 1 bardak kaynamış suyun içine 1 çay kaşığı meyan kökü atarak 5 dakika bekletmek yeterli oluyor.

Tarçın çayı

Tarçının mide ağrılarına iyi gelme, metabolizmayı hızlandırma ve açlık hissini bastırma gibi özellikleri var. Tarçın çayı hem 4-5 parçaya bölüp kullanılabilecek çubuk tarçınla hem de toz tarçınla hazırlanabiliyor.

yasemin çayı

Yasemin çayı

Hem fiziksel hem de ruhsal olarak rahatlamanın formülü olarak bilinen yasemin çayı, yağ yakımını da hızlandırıyor. Mide asitlerini düzenleyerek gastrit ve hafif mide ağrılarını dindirmede de oldukça etkili.


Funda çayı

Tadı biraz sert olsa da tercih etmek için pek çok sebep var. Böbreklerin çalışmasını düzenliyor, yenenlerin kolayca sindirilmesini sağlıyor, uyku bozukluklarının önüne geçiyor. Funda yapraklarını 5 dakika kaynatmak, ardından 10 dakika demlemek yeterli.

Sarımsak çayı

Sarımsak çayı hazmı kolaylaştırmasıyla yemekten sonra içilebilecek çayların göz bebeği lezzetlerinden. Kolesterolü dengelemesi, metabolizmayı hızlandırması ve yüksek tansiyonu dengelemesi de, sarımsak çayını yemekten sonranın vazgeçilmezi kılacak.

Karahindiba çayı

Kan şekerini düzenleyen ve bu nedenle sık sık acıkma ve aşırı yeme isteğinin önüne geçen karahindiba çayı kilo vermek isteyenler için de ideal bir tercih.

Hazırlanışı diğer çaylara oranla biraz zahmetli: 6 çay kaşığı kurutulmuş karahindiba kökü ve 6 çay kaşığı karahindiba yaprağı kaynamış suyun içine atılır, su içinde karahindiba yaprağı ve kökü varken 20 dakika daha kaynatılır. Taze karahindiba kullanılacaksa ölçü 2 katına çıkarılarak aynı işlem uygulanır. Sonrasında afiyetle içilir.


Bazı çayların tatları herkesin ağız tadına uygun olmayabilir. Acı veya lezzetsiz bulduğunuz çayları tarçın, süt veya bal ile tatlandırabilir, rahatça içebilirsiniz. Son olarak, ciddi bir rahatsızlığınız varsa bu çayları tüketmeden önce doktorunuza başvurmanız gerekir.

Bitkilerin mucizesi: Hangi bitki hangi hastalığa iyi geliyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.