Adım adım mobil uygulama oluşturma kılavuzu

Neden bir mobil uygulama oluşturmak istiyorsunuz?  Bu sorunun cevabı, uygulamanızın başarılı olup olmayacağını belirleyecektir.

Adım adım mobil uygulama oluşturma kılavuzu

Adım adım mobil uygulama oluşturma kılavuzu

İşte başlamanıza yardımcı olacak bir kılavuz hazırladım, ancak bunun herkes için geçerli olmayabileceğini unutmayın. Stratejiniz için en uygun stratejiyi kendiniz seçin veya takıntıya uygulayın. Önemli olan başlamaktır.

1. Adım: Bir fikir veya sorun bulun

Zaten bir mobil uygulama fikriniz varsa ikinci adıma geçin. Değilse okumaya devam edin. Bir mobil uygulama oluşturmak istiyorsunuz, ancak bir uygulama fikriniz yok mu? Gerçekten ihtiyacınız olan şey sorunlardır ve bunlar heryerde.


Başarılı girişimciler sorunları biz hayal edemeyeceğimiz bir şekilde çözdüler. Çevrenize baktığınızda, kullandığınız her ürün ve hizmetin hepsi bir sorunu çözmek için yaratılmıştır. Daha hızlı bir yerden başka bir yere gitmek istediniz, arabanız var. Daha hızlı bir ülkeden diğerine gitmek istediniz, uçaklarınız var.

Bu nedenle günlük yaşamınızdaki sorunları arayın ve her birini listeleyin. Kapsamlı bir listeye sahip olduğunuzda, bunları nasıl çözebileceğiniz konusunda düşünmeye başlayın ve en mantıklı olanları listeye koyun.

2. Adım: İhtiyacı belirleyin

Onaylama, uygulamanız için bir talebin var olduğunu ispat edecektir. Ne yapmaya çalıştığınızı araştıran insan sayısını aramak için Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanarak fikrinizi doğrulayabilirsiniz. Ayrıca, mobil uygulama fikrinizi genelde vurgulayan ve bir e-posta kayıtıyla kullanıcı ilgisini arayan bir açılış sayfası oluşturabilirsiniz.

3. Adım: Akışı ve özellikleri yerleştirin

Mobil uygulama fikrinizin doğrulanması, insanların kullanmak istediği bir şey olduğuna işaret eder. Şimdi, ürününüzü bir belgeye detaylandırma zamanı gelmiştir ya da ekstra mil gitmek istiyorsanız tel çerçeveleme aracı kullanın.

Fikrinizi kağıda döktüğünüzde mümkün olduğunca ayrıntılı bir şekilde hazırlanmayı unutmayın. Kullanıcının uygulamada gezinme akışını ve öngörülen tüm özellikleri dahil edin. Bu, geliştiricinizin beklentilerinizi açıkça anlamasına yardımcı olacaktır.


4. Adım: çekirdek olmayan özellikleri kaldırın

Hazırladığınız akış ve özellikler belgesinden, kaldırabileceğiniz özellikleri yakından incelemeye başlayın. Yalnızca uygulama fikrinizin temel değerini sunun. Birinci sürümde “olması güzel” özellikler oluşturmayın ve her zaman daha sonra bir güncelleme olarak eklenebilir. Bu, başlangıçtaki geliştirme maliyetlerinin düşmesine yardımcı olur ve aynı zamanda daha hızlı pazarlamanıza yardımcı olur.

5. Adım: Önce tasarım koyun

Çok basit bir tasarım istediklerini söyleyen birçok girişimci duydum ve yalnızca bir uygulama geliştirmeye odaklanmak istiyorum demek çok yanlış. Tasarım sadece uygulamanızın görünümü ile değil, kullanıcının uygulamanın deneyimini nasıl alacağıyla ilgilidir. Khosla Ventures’dan Vinod Khosla en iyi şekilde şunu açıklıyor: “Tasarım, teknolojiyi kullanışlı hale getirmenin bir yoludur”. Öyleyse, öncelikle tasarım (kullanıcı deneyimi ve grafikler) koyan bir geliştirici arayın.

6. Adım: Bir tasarımcı / geliştirici kirala

Harika bir tasarım yeteneğine ve sağlam bir geliştirme ekibine sahip bir geliştirme şirketi arayın. Bir geliştirici işe alırken, güvenilirliklerini ve oluşturdukları uygulamaları kontrol etmek için çevrimiçi olun.

7. Adım: Geliştirici hesapları oluşturun

Uygulamanızı platformlarından satabilmeniz için ilgili mobil uygulama mağazalarıyla bir geliştirici hesabına kaydolmanız gerekir. Google’ın Android ücreti yılda 25 dolar, Apple ise yılda 99 dolar ödüyor. Zaten kurmuşsanız, bireysel ya da şirket olarak kaydolma seçeneğiniz vardır.

8. Adım: Hızlı geribildirim alın ve doğaçlama yapın

Uygulamanız uygulama mağazasında canlı yayınlanmaya başlandıktan sonra, ilk müşterilerin kullanımı ve davranışları size uygulamanızı nasıl geliştirip geliştireceğiniz konusunda bilgi verir. Geliştirmeler ve değişiklikler sabittir, bu yüzden kullanıcıların geribildirimine göz kulak olun ve gelişmeye devam edin.

9. Adım: Özellikleri tanıtın


Sınırlı özellikleri ve yalnızca temel teklif sunan bir sürüm oluşturdunuz. Şimdi, ilk sürümde çıkarılan kalan özellikleri değerlendirip sunma zamanı geldi. Analitik ve geribildirim yoluyla özelliklerin artık alakalı olup olmadığını bileceksiniz.

Yeni Medya ile güçlü bir marka olmak için 5 öneri