Nordik Film Günleri Akbank Sanat’ta

Akbank Sanat, 3-30 Haziran 2017 tarihleri tarihleri arasında, İsveç, Norveç ve Danimarka’dan toplam dokuz filmin gösterileceği Nordik Film Günleri’ne ev sahipliği yapacak.

Nordik Film Günleri Akbank Sanat'ta

Akbank Sanat Sinema Kuşağı kapsamında, İsveç Başkonsolosluğu, Norveç ve Danimarka Büyükelçilikleri’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinlikte; filmler orjinal dillerinde ve Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşacak.

Akbank Sanat Sinema Kuşağı – Nordik Film Günleri

Yer: Akbank Sanat


Bilet ücreti: 5 TL

Program:

  • 3 Haziran 2017, Cumartesi Saat: 15.00 Filip & Fredrik İyi İnsanları Sunar
  • 9 Haziran 2017, Cuma Saat: 19.00 Hotel
  • 10 Haziran 2017, Cumartesi Saat: 15.00 Hiç Gözyaşı Dökme
  • 13 Haziran 2017, Salı Saat: 19.00 Dalga
  • 17 Haziran 2017, Cumartesi Saat: 15.00 Erkek Kardeşler
  • 20 Haziran 2017, Salı Saat: 19.00 Buz, Kar ve İntikam
  • 23 Haziran 2017, Cuma Saat: 19.00 Rosita
  • 29 Haziran 2017, Perşembe Saat: 19.00 Nogle Hus Spejl
  • 30 Haziran 2017, Cuma Saat: 19.00 Komün

*Tüm filmler orijinal dillerinde ve Türkçe altyazılı gösterilecektir.

Filip & Fredrik İyi İnsanları Sunar

Filip & Fredrik İyi İnsanları Sunar

Somali’de savaştan kaçan bir grup genç, İsveç’e, entegrasyonun zor olduğu kırsal alandaki bir kasabaya yerleşir. Yerel girişimci Patrik Andersson, insanları birbirine yakınlaştırmak için bir köprü olarak sporu kullanmaya ve onları Sibirya’daki Dünya Şampiyonası’na hazırlamaya karar verir.

Tarih: 3 Haziran 2017, Cumartesi Saat: 15.00

Yönetmen: Karin af Klintberg, Anders Helgeson

Oyuncular: Ahmed Hussein, Abdihakiin Mohamed More

Yapım ve Format: İsveç, 2015, Thelma/Louise Produktion AB, Mexiko MediaMore, 96′, Blue-ray

***

Hotel

Hotel

Güzel bir yaşamı olan Erika aniden psikolojik sorunlar yaşamaya başlar ve bir grup terapisine katılarak değişik travmaları olan insanlarla tanışır. Bir süre sonra, grup üyeleri, olmak istedikleri kişiler olabilmek ve farklı kişilikler olarak hayatlarını sürdürebilmek için otellerde konaklama kararı alırlar.

Tarih: 9 Haziran 2017, Cuma Saat: 19.00

Yönetmen: Lisa Langseth

Oyuncular: Alicia Vikander, David Dencik, Anna Bjelkerud 2

Yapım ve Format: İsveç, Patrik Andersson, 2013, 97′, Blue-ray

***

Hiç Gözyaşı Dökme

Hiç Gözyaşı Dökme

Göteborg’ta yaşayan Pal müzik dünyasında şöhrete kavuşma hayalleri kurmaktadır. Ama buna en büyük engel kendisidir. Kendisine yardımcı olan iki arkadaşı ve yaşadığı sıkıntılar eşliğinde onu duygusal yolculuğunda izleriz.

Tarih: 10 Haziran 2017, Cumartesi Saat: 15.00

Yönetmen: Mans Marlind, Björn Stein

Oyuncular: Hakan Hellström, Adam Lundgren, Disa Östrand

Yapım ve Format: İsveç, Acne Drama AB, 2013, 119′, Blue-ray

***

Dalga

Dalga

85 metre yüksekliğinde şiddetli bir tsunami Norveç Geiranger fiyordunu aştığında kimse buna hazır değildir. Afete yakalananlar arasında bir de jeolog vardır.

Tarih: 13 Haziran 2017, Salı Saat: 19.00

Yönetmen: Roar Uthaug

Oyuncular: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro

Yapım ve Format: Norveç, 2015, FanteFilm Fiksjon, 96′, Blue-ray

***


Erkek Kardeşler

Erkek Kardeşler

Belgeselde, iki kardeş Markus ve Lukas’ın, Oslo’nun ortasındaki eski bir kasaba evindeki yaşamlarını izliyor, onların büyümelerine, rüyalarını ve beklentilerini şekillendirmelerine tanık oluyoruz.

Tarih: 17 Haziran 2017, Cumartesi Saat: 15.00

Yönetmen: Aslaug Holm

Yapım ve Format: Norveç, 2015, Fenris Film, 100′, Blue-ray

***

Buz, Kar ve İntikam

Buz, Kar ve İntikam

Norveç’in dağlarında kar küreyici süren Nils, öyle örnek bir vatandaştır. Yılın Vatandaşı Ödülü’ne bile layık görülür. Oğlunun kuşkulu ölüm haberini haberini aldığında, bu olayı aydınlatmaya karar verince, Norveçli vegan gangster “Kont” ile Sırp mafya babası “Papa” arasında bir savaş çıkartır.

Tarih: 20 Haziran 2017, Salı Saat: 19.00

Yönetmen: Hans Petter Moland

Oyuncular: Stellan Skarsgård, Bruno Ganz, Pal Sverre Hag

Yapım ve Format: Norveç, 2014, Paradox Film ,Det Danske Filminstitut, 116′, Blue-ray

***

Rosita

Rosita

Johannes babası Ulrik’le birlikte Danimarka’nın kuzeyindeki küçük bir balıkçı kasabasında yaşamaktadır. Bir kadının şefkatine muhtaç olan Ulrik, genç, güzel Filipinli Rosita’yı Danimarka’ya davet eder. İkisi arasında çevirmenlik yapan Johannes ile Rosita arasında bir yakınlaşma başlar.

Tarih: 23 Haziran 2017, Cuma Saat: 19.00

Yönetmen: Frederikke Aspöck

Oyuncular: Mikkel Boe Følsgaard, Mercedes Cabral, Jens Albinus

Yapım ve Format: Danimarka, 2015, , Blue-ray

***

Nogle Hus Spejl

Nogle Hus Spejl

Lily ve Max 50 yıldan beri evlidirler. Max’in inme geçirdiğinden bu bir huzurevi evinde birlikte yaşamaktadırlar. “Pilot” isimli bir adam yan odaya yerleştiğinde, onun hayata olan bağlığı Lily’i cezbedeken, hem ailesi hem de huzurevinin diğer sakinleri bu yeni konuktan hoşlanmazlar.

Tarih: 29 Haziran 2017, Perşembe Saat: 19.00

Yönetmen: Michael Noer

Oyuncular: Ghita Nørby, Sven Wollter, Trine Pallesen

Yapım ve Format: Danimarka, Nordisk Film Production A/S, 92′, 2015, Blue-ray

***

Komün

Komün

Erik ve Anna’nın bir rüyaları vardır. Kızları Freja ile birlikte, Kopenhag’da lüks bir villada bir komün kurarlar. Ev toplantılarına, yemek ve partilere katılırlar. Dostluk, sevgi ve beraberlik ortamı, bir aşk ilişkisinin başlamasıyla değişmeye başlar.

Tarih: 30 Haziran 2017, Cuma Saat: 19.00

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Helene Reingaard Neumann


Yapım ve Format: Danimarka, Zentropa Entertainments19, 112′, 2016, Blue-ray

Sinema Kanunu yenileniyor: Yeni kanun neleri kapsayacak?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.