Bali Adası: Balayı için dünyanın gözdesi

Endonezya’ya bağlı Bali Adası özellikle son yıllarda çiftlerin balayı için tercih ettikleri yerler arasına girdi. Siz de yakın zamanda evlenecekseniz ve balayınızda nereye gideceğinizi düşünüyorsanız, bu yazıyı okumak çok işinize yarayacaktır.

endonezya bali adası balayı

Ormanı, uzun kum plajları, ılık suda sörf imkanları ve misafirperver insanlarıyla Bali adeta balayı için biçilmiş kaftan.Mart ile ekim ayları arasında giderseniz, Bali’de rüya gibi bir balayı geçirebilir ve unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Balayınızda Bali’ye gitmeye karar verdiyseniz işte size orada balayınızda yapabileceğiniz şeyler ve gezebileceğiniz yerler:

endonezya bali adası balayı

Uluwatu, kesinlikle görmeden gelmemeniz gereken bir nokta. Burada hem romantizmi havada hissedebilir hem de okyanusun hemen yanındaki minik otelde birkaç saatinizi geçirerek havuza girerken okyanusu izleyebilirsiniz.


Uluwatu bali endonezya

Batur Dağı’nda uzun bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Bu dağ, aktif bir volkanik dağdır ve yukarı doğru çıktıkça sizi harika manzaralarla başbaşa bırakacaktır.

Tanah Lot Tapınağı

Tanah Lot Tapınağı bali endonezya

Gitmişken görmeden dönmemeniz gereken bir başka yer de Tanah Lot Tapınağı‘dır. Denizin ortasında bir kaya oluşumu olan bu tapınak, özellikle turistler tarafından oldukça ilgi gören bir yerdir. Giriş paralıdır fakat verilen paraya değecektir çünkü bu tapınak size unutamayacağınız bir deneyim yaşatacaktır.

bali adası balayı endonezya tapınaklar

Goa Gajah Fil Mağarası

9-11.yüzyılda meditasyon için yapılmış oldukça huzurlu bir yerdir. İçeride girişinde bir fil heykelinin bulunduğu bir mezar bulunur. Bali’deki diğer tapınaklarda da olduğu gibi regl dönemindeki kadınların bu tapınağı ziyaret etmesi yasaktır.


bali adası balayı endonezya maymun ormanları

Ubud Maymun Ormanı da yeni evli bir çift olarak sizin için ilginç bir deneyim olabilir. İçeride 800’den fazla maymun olduğu söylenir fakat buraya gidecekseniz unutmamanız gereken bir şey var: mücevher ve değerli eşyalarınızı yanınıza almamalısınız. Maymunlar parlayan şeylere karşı biraz meraklı olabilirler ve çalmaya kalkabilirler.

bali adası balayı endonezya ubud pazarı

Hazır Ubud’dayken evinize hatıra bir şeyler götürmek isterseniz Ubud Geleneksel Sanat Pazarı‘na uğrayıp ipek şallar, rengarenk incecik gömlekler, el yapımı çantalar ve şapkalar alabilirsiniz. Buradan alacağınız bu rengarenk eşyalar, size balayınızda yaşadığınız güzel anları hatırlatacaktır.

endonezya bali adası balayı

Balayınızı Bali’de yapmaya karar verdiyseniz, gitmeden önce bu listeyi gözden geçirmeyi unutmayın derim.

endonezya bali adası balayı tapınaklar


Bu tapınaklarla dolu minik ada, balayınızda unutamayacağınız anılar biriktirmenizi sağlayacaktır.

endonezya bali adası balayı

Burçlara göre yaşamanız gereken 12 şehir


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.