Global Wellness Day: İyi yaşam herkesin hakkı!

Türkiye’nin dünyaya hediye ettiği ve 5 yıldır her Haziran ayının ikinci cumartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlanan Global Wellness Day için binlerce kişi 10 Haziran Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park’ta buluşacak.

Global Wellness Day : "İyi yaşam herkesin hakkı"

Global Wellness Day için, bu yıl 100 ülkede 4000 farklı noktada milyonlarca insan “iyi yaşam” ideali için aynı anda bir araya gelecek.

Maçka KüçükÇiftlik Parkı’nda, tüm gün sürecek, herkese açık ve ücretsiz olan Global Wellness Day etkinlikleri kapsamında, uzmanlar konferans ve seminerler verecek, sağlıklı yaşam sohbetleri yapılacak, beslenme, kahkaha terapisi ve yoga seansları düzenlenecek ve spor aktiviteleri yapılacak.


GWD programı

“İyi Yaşam Herkesin Hakkı”

Global Wellness Day

Global Wellnes Day kurucusu Belgin Aksoy Berkin, 5’inci yılını kutlayan etkinliğin kısa sayılabilecek bir süre içinde Türkiye’den doğup tüm dünyaya yayıldığını ve ulaşılan bu noktanın gurur verici olduğunu söyledi.

Belgin Aksoy Berkin, en büyük hedeflerinin Global Wellness Day’in Birleşmiş Milletler takvimine alınması olduğunu da kaydederek şöyle konuştu:

“Yola çıkarken bir kişinin hayatında bile değişiklik yaratmak çok önemliydi. 100 ülkede kutlanan Global Wellness Day’in önemi her geçen gün çok daha anlaşılır oldu ve dünyanın farklı noktalarında da örnek olmaya başladı. 5. yıla ulaştığımızda, bugüne kadar dünyada 250 milyon kişinin hayatına dokunduğumuzu gördük.

Bugün 100 ülkede kutlanan Global Wellness Day’in önemi her geçen gün çok daha anlaşılır oldu ve dünyanın farklı noktalarında da örnek olmaya başladı. Önümüzde daha çok yol var. Öte yandan özellikle çocuklara yönelik yeni çalışmalar başlattık. Yetişkinlerin yaşam şekillerini değiştirmek çocuklara oranla daha zor. Bu nedenle birçok şeye çocukluk çağından başlamak en doğrusu.

Pilot ülkeler olarak Türkiye ve Brezilya’da, çocuklar için iyi yaşam projemizi başlattık. Bu program ile amacımız, çocukların çok basit bir takım adımlarla, yetişkin olma yolunda ki günlerinde daha mutlu bireyler olarak büyümelerini sağlamak. Mutlu olmak ve iyi yaşamak tüm dünyanın ortak hayali; sağlık ve mutluluk bileşik kavramlar gibi, sağlıklı olmak için mutlu, mutlu olmak için de sağlıklı olmak gerekiyor.”

Bu yıl Global Wellness Day’de kimler var?

aktiviteler

Bu yıl 10 Haziran’da düzenlenecek Global Wellness Day etkinliklerine; Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, yazar Aret Vartanyan, Prof. Dr. Murat Aksoy, Dr. Ümit Aktaş,Kahkaha Terapisti Eser Mutlu, Yoga Eğitmeni Gem Akcan, Zumba Eğitmeni Ayşegül Demirsoy, Pilates Eğitmeni Murat Berkin, Nefes Terapisti Özden Kaftan Thomas, Kişisel Dönüşüm Danışmanı Sırma Belin, Astrolog Dilara Eda Gürsoy, Detoks ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Gül Kaynak, Gıda Güvenliği Uzmanı Neşe Cesur, Ebeveyn Koçu Figen Küçükkoner Kırca ile danışman ve eğitmen Handan Önder ve Kübra Güner Köymen katılıyor.

GWD nasıl doğdu?

GWD

2012 yılında Türkiye’den doğup 7 kıtada birden kutlanan tek gün olan ‘Global Wellness Day’in temel amacı, yaşamımızın kıymetini bilmek…

Senede bir gün de olsa durup düşünmemizi, şehir yaşamının stresinden ve gündelik kötü alışkanlıklarımızdan arınarak kendimizle barışmamızı sağlamak…

Yaşam ve bedenimiz bizim için bir mucize olduğunu düşünen Spa/Wellness sektörünün dünyadaki öncülerinden Belgin Aksoy Berkin,GWD’in doğuş hikayesini şöyle anlatıyor:

“Bizlerin de önceliği bu mucizeye sahip çıkmak. Herkesin kendisini daha iyi hissetmeye ve daha iyi yaşamaya ihtiyacı var. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre 2030 yılında sağlığımızı tehdit edecek en büyük tehlike depresyon. Böylesine bir tehlikeye doğru hızla sürüklenirken benim de misyonum bunu fark edip bir çalışma başlatmak oldu.

Spa ve wellness alanındaki tecrübelerimiz ve ‘Kaliteli Yaşam’ prensiplerine gönülden bağlılığımız bizi en doğru şekilde yönlendirdi. Dünyada hepimizin ortak hayali olan “iyi yaşama” adanmış bir günün olmadığını gördüm. Keyif dolu ancak bir o kadar yoğun ve yorucu çalışmalar sonucunda, dünyanın her yerinden Global Wellness Day’i destekleyenlerin kendi ülkelerinde gönüllü birer iyi yaşam elçisi olmalarıyla, hiçbir ticari amaç gözetmeden yapılan bir sosyal proje olan ‘Global Wellness Day’ doğmuş oldu.”


Global Wellness Day ödülle taçlandırıldı

GWD 2016 yılında ISPA (Uluslararası Spa Derneği)’nin düzenlediği yarışmada Yaratıclık Ödülü İnsanseverlik Kategorisi’nde birinci oldu.

Aynı zamanda, Türkiye’nin dünyaya hediye ettiği tek gün olan “Global Wellness Day”in kurucusu Belgin Aksoy Berkin, 3.7 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe ulaşan wellness- spa sektörünün en prestijli ödülü “Leading Woman in Wellness 2016 – Wellness Sektörünün Öncü Kadını” ödülüne layık görüldü.

Tarihi bir başarı elde eden Aksoy Berkin bu ödülü, Global Wellness Day’in 2016 yılında tüm dünyada 90 ülkede kutlanmasını sağladığı ve bu zorlu yolda kararlılıkla yürüyerek milyonların hayatlarını değiştirdiği için almaya hak kazandı.

Çocukların mutlu olarak yetişmesi için çalışmalar yapılıyor

çocukların mutluluğu

Tüm dünyada Global Wellness Day kutlama etkinliklerinde mutlaka çocukların gelişimlerine yönelik çocuk yogası, pandomim, müzik aktiviteleri, spor aktiviteleri gibi aktiviteler düzenleniyor.

2017 yılında dünyadaki GWD kutlama programlarında konunun uzmanları eşliğinde ‘Nasıl Mutlu Çocuklar Yetiştiririz?’ sorusuna cevap aranıyor olunacak.

Aynı zamanda, Global Wellness Day’in İstanbul’daki Yönetim Merkezi, GWD Amerika temsilcileri ile birlikte bugünlerde Çocuklar için İyi Yaşam başlıklı bir kitapçık hazırlamak için çalışıyor. Söz konusu kitapçık, okullar başta olmak üzere çocuklara eğitim veren benzeri kurum ve kuruluşlarda, eğitimciler tarafından çocuklara iyi yaşam kavramını eğlenceli egzersizlerle anlatmak için oluşturulmuş bir kılavuz niteliğinde olacak.

GWD’i destekleyen kuruluşlar

Global Wellness Day

Four Seasons Hotels and Resorts, Fairmont Hotels, Constance Hotels and Resorts, ROYAT, Talise Spa (group of Jumeriah Hotels & Resorts), LUX Hotels & Resorts Group, GRACE Hotels of America, GOCO Spas & GOCO Retreats, Mandarin Oriental Hotel Group,

SIX SENSES, Marriott Spas, Thalasso & Spa Serge Blanco, Richmond International, St. Regis Punta Mita Resort, SENSE SPA, Kurotel, Divani Apollon Palace, Best Alpine Wellness Hotels, Accor Hotels, WTS International, HILTON Group, Red Door Spas, OBEROI Spas, Chuan Spas, Shangri-la Bosphorus Istanbul, Swiss Hotel, Global Wellness Day’i destekleyen Otelcilik ve Spa sektörünün dünya liderleri arasında.

Global Wellness Day’e “EVET” diyen uluslararası kurumlar arasında ise, CIDESCO Schools, Thuya Escuela School, Institute for Integrative Nutrition, Exercise is Medicine, Day Spa Association, SpaFinder Wellness 365, Treatwell, Global Wellness Institute, Arizona Spa & Wellness Association, Florida Spa Association, International Spa Association (ISPA) Nihon Esthetic Association, South African Spa Association, Spa – A (Fédération des professionnels du bien-être) ve S.P.A.S (Syndicat Professionnel des Activités de SPA) yer alıyor.

GWD’yi destekleyen önemli isimler

spor aktiviteleri

Global Wellness Day, 2012 yılından bu yana, Ving Rhames, Josh Charles, Chris Hardwick, Joe Morton gibi Hollywood starları, Deepak Chopra ve Agapi Stassinopoulos gibi dünyaca ünlü yazarlar, Venus Williams ve Rainbeau Mars gibi dünyaca tanınmış sporcular, Virgin Group Kurucusu ve CEO’su Richard Branson, SKYPE’ın kurucu ortaklarından Jonas Kjellberg,

Teach for All’un Kurucu ortaklarından Wendy Kopp, Amerikali belgesel ve film yapımcısı Jason Silva, İngiliz Rock şarkıcısı ve söz yazarı Rod Stewart gibi iş, sanat ve medya dünyası liderlerinin de desteklerini almıştır.


2017 yılında ise GWD, 100 ülkede yayınlanan National Geographic’in başarılı TV serisi Brain Games’in Emmy adayı sunucusu ve Shots of Awe’in yaratıcısı Jason Silva ve Amerikalı ünlü beslenme uzmanı Kimberly Snyder’ın desteğini aldı.

Destekler her geçen gün artıyor

  • Tayland Turizm Bakanlığı, Bangkok Büyükşehir Belediyesi ve Thai Spa Birliği’nin desteğini aldı.
  • Kıbrıs Devlet Başkanı Nicos Anastasiades GWD’ye desteğini verdi. Aynı zamanda, Kıbrıs Turizm Organizasyonu ve Limassol, Larnaca, Paphos, Agai Napa ve Nicosia Valiliklerinin desteğini aldı.
  • Türkiye Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği, Türk Kalp Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sapanca Belediyesi ve Sakarya İl Turizm Kültür Müdürlüğü’nün desteğini aldı.
  • Kanada’da yer alan Langley şehrinin Belediye Başkanı Jack Froese Global Wellness Day’e desteğini verdi.
  • Aruba Turizm Birliği, Aruba’daki tüm Spa’larda GWD’nin kutlanması için destek verdi.
  • Amerika’da Imperial Sahili Belediye Başkanı Serge Dedina, Amerika’nın Piermont New York ve Kaliforniya Catalina Adası Belediye Başkanları ve Orange Village, Ohio Belediye Başkanı Kathy U. Mulcahy de Global Wellness Day’e desteklerini verdiler.
  • Hindistan Turizm Bakanlığı ve Maharashtra Sağlık Bakanlığı Global Wellness Day’e desteklerini verdiler.
  • Nijerya, Fransa Başkonsolosu Laurent Polonceaux’nun desteğini aldı.
  • Kosta Rika’nın başkenti San Jose’nin Belediye Başkanı Johnny Araya ve Başkan Yardımcısı Paula Vargas Ramirez ve Kosta Rika İyi Yaşam Turizm Derneği de Global Wellness Day’e destekliyorlar.
  • İrlanda’nın önde gelen politikacılarından Tony McLoughlin’in liderliğinde İrlanda Sağlık Bakanlığı’nın desteğini aldı.
  • Sırbistan, Ada Ciganlija’daki Belgrade Şehir Meclisi’nin ve Sırbistan Ticaret Odası’nın desteklerini aldı.
  • Meksika, San Miguel de Allende hükümeti ve Belediye Başkanının desteğini aldı.
  • Brezilya, Gramado Belediye Başkanı ve Gramado Belediyesi’nin; Eğitim, Sağlık, Turizm, Yönetim Ofisleri ve 65 gönüllü çalışanı bünyesinde bulunduran Charity ladies isimli STK ve Brilho do Sol Çocuklar Derneği’nin desteğini aldı.

Anı yaşamak ve anda kalabilmek için 5 püf nokta


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.