Hitler: Bir zalimin pek bilinmeyen tarafları

Hayvanları çok severdi. Birlikte bolca vakit geçirdiği bir köpeği vardı. Vejetaryen olduğu iddia ediliyor. Sigaraya karşı savaş açan ilk liderdi. Bu lider kim miydi? Gelmiş geçmiş en büyük zalimlerden biri, Hitler! İşte bir zalimin pek bilinmeyen tarafları.

Hitler: Bir zalimin pek bilinmeyen tarafları

Adolf Hitler’i insanlık tarihine yaşattığı karanlık günler ile hatırlarız. Öyle ki imza attığı soykırım ile muhtemelen tarihin en acımasız ve sistematik vahşetlerinden birine neden olmuştur.

Ancak bu denli büyük bir zalimin bile pek bilinmeyen, öğrenince şaşırtan, şaşırmanın da ötesinde bu adam böyle miymiş dedirtecek özellikleri bulunuyor.

Adolf Hitler denildiğinde ilk akla gelen özelliklerinden biri şüphesiz ki Yahudi nefretidir. Bu nefretin altyapısını ilk aşık olduğu Yahudi kadına açılamaması ve sanatçı olma arzusunun başarılı Yahudi sanatçıların önünü tıkaması nedeni ile oluştuğu söylenir.


Peki Hitler’in derin Yahudi nefretine karşın “Asil Yahudi” ilan ettiği bir kişiyi soykırım esnasında korumaya aldığını biliyor muydunuz?

Hitler: Bir zalimin pek bilinmeyen tarafları
Adolf Hitler

Bu kişi, fakirlik günlerinde ailesine ücretsiz olarak bakan doktoruydu.

İnsanların fırınlarda yakılması emrini veren vahşinin ölüm kamplarını bir kere dahi ziyaret etmediğini öğrenmek de şaşırtıcı olur mu? Şaşırtıcı ama gerçek. Zira Hitler, duygularını etkileyebileceği düşüncesi ile ölüm kamplarından hiçbirini ziyaret etmemiş.


İnsanlar canilerin hayvanları sevebileceğini düşünmez. Hitler bu noktada da şaşırtıcı olmayı başarıyor. Hayvanları çok seven Hitler, boş zamanlarını birlikte geçirdiği bir Alman çoban köpeğine sahipti.

İntihar etmeden kısa süre önce ise doktoru Werner Haase’ye emir verip Blondi isimli dişi köpeğin siyanür ile zehirlenmesini sağladı. Yani ölürken bile onu yanında götürdü.
Kimi kişilerce doğrulanan, kimi kişilerce ise yalanlanan vejetaryen olduğu bilgisi ise kulağa tuhaf geliyor. Ancak gerçek ise oldukça akıl karıştırıcı.

Alkol tüketimi son derece az olan, içtiğinde ise sulandırılmış içki içen Hitler, sigaradan ise nefret etmekteydi. Üstelik sigara nefretini bireysel boyutta da tutmamış ve geniş çaplı bir sigara karşıtı kampanya başlatmıştı. Hitler, bu kampanya ile sigaraya karşı savaş açan tarihteki ilk lider olmuştu.


Taştan kalbe sahip bir canavarın bile dizginleyemediği insani tarafları olması sizce de garip değil mi?

Hitler’i sevmek: Her şey ülkesi ve milleti içindi


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.