Montenegro’da tatil ve yatırım: Nereye gidilir? Neresi gezilir?

Akdeniz’in en genç ülkesi Montenegro, Avrupa’nın kalabalık destinasyonlarından sıkılanlara yepyeni bir tatil rotası sunuyor.

montenegro karadağ tatil yatırım gezi

Türklerden vize istemeyen bu ülkeye tatil için gitmeyi planlıyorsanız, yatırım fırsatlarını da görerek, tatilinizi fırsata çevirebilirsiniz.

Doğal güzellikleri ve 2006 yılında bağımsızlığını kazanması ile hem tatilcilerin hem de lüks yatırımcının da ilgi odağına dönüşen Montenegro, tüm ihtişamı ile eski günlerine geri dönüyor.


Akdeniz’deki kalabalık destinasyonların aksine ziyaretçilerine sunduğu sakin yaşam imkanı ile Montenegro hem yatırımcılara hem de yeni bir yaşam kurmak isteyenlere kapılarını açıyor. Montenegro’da orta ve küçük ölçekli şirketler için de pek çok cazip yatırım fırsatları da var.

Montenegro’da, ülkenin üçüncü büyük turizm yatırımını gerçekleştiren ve bu ülkede yatırım yapmak isteyenlere danışmanlık sunan Hexagon’un kurucu ortağı Hakan Aksu, Türklerin son yıllarda tatil rotasına giren Montenegro’da tatilin iş fırsatına da dönüşebileceğini kaydetti.

Tatil ve gezi için Montenegro’yu tercih edenlere, mutlaka ülkedeki Türklere sunulan yatırım fırsatlarını incelemelerini de tavsiye eden Aksu şunları söyledi:

Montenegro ya da Türklerin tanıdığı adıyla Karadağ, hem tatil hem de iş için cennet bir ülke. Burada 3 günde şirket kurmak, 21 günde de çalışma ve oturma izni almak mümkün. Montenegro’nun, 2019 yılında Avrupa Birliği üyesi olması bekleniyor. Türklere vize yok. Ayrıca Türkler çok seviliyor ve ilgi görüyor. Tatili avantaja çevirmek ve yatırım yapmak için bu dönem çok iyi bir fırsat.” dedi.

İşte Montenegro’nun tatil fırsatları…

Montenegro'da tatilinizi fırsata çevirebilirsiniz!

Budva’dan Kotor’a, Petrovac’dan Skadar Gölü’ne… Gezerken fırsatları keşfetmek isteyene Montenegro’nun en popüler sahil şehri olan Budva, 16. Yüzyıl’da Venedikliler’den alınarak Osmanlı topraklarına katılmış.

Avrupa jet sosyetesinin en gözde mekanlarından biri olarak son yıllarda oldukça revaçta olan Budva, çiçeklerle süslü caddeleri, dünyanın en ünlü lüks yatlarına ev sahipliği yapan lüks marinası, sahil restoranları ile keyif alacağınız bir kent.

Petrovac

Petrovac, temiz denizi ve uzun sahili ile ilgi görüyor. Şehrin tamamı, sahile kolayca ulaşabileceğiniz büyük turistik oteller ve pansiyonlardan oluşuyor.


Tarih ile dokunmuş diğer kent ve kasabalarına nazaran daha modern bir yerleşim yeri olan Petrovac, Akdeniz’in kalabalık otel ve sahillerinden sıkılanlar için birebir.

Kotor

Tarihi dokusu, mükemmel denizi ve sakinliği ile büyüleyici Kotor UNICEF’in koruması altında. Tamamını yürüyerek yaklaşık üç saatte gezebileceğiniz bu küçük tarihi şehir, sakin ve yavaş akan bir hayat hayali kuranlar için adeta biçilmiş kaftan.

Virpazar ve Skadar Gölü

Balkanların en büyük gölü olan Skadar, Arnavutluk’la Karadağ arasında da sınır oluşturuyor. Gölü gezmek için Vir kıyısından kalkan tekneleri kullanabiliyorsunuz.

Gölün içinde Osmanlıların sınır için inşa ettiği daha sonrasında hapishane olarak kullanılan Grmožur kalesi var. Bir kısmı Nilüfer çiçekleri ile kaplı olan gölde çok çeşitli balık ve kuşlar mevcut.

Rijeka Crnojevica

Skadar gölünün bir başka kıyısı. Burada yerleşimden çok restoran ve kafeler bulunmakta. Gölün lezzetli balıklarını buradaki restoranlarda tadabilirsiniz.

Perast

Kotor’dan arabayla 15 dakika uzaklıktaki bu tarihi yerleşim yeri de görülmesi gereken yerler arasında. Kentin içinde yaya olarak gezebiliyor, inanılmaz güzel tarihi binalarının yanı sıra kıyıda güzel restoranlar ve kafelerde vakit geçirebiliyorunuz.

Perast’tan, tekne ile kente çok yakın olan iki küçük adaya da ulaşabiliyorsunuz. Adalardan ilki olan St. George adasına çıkılmıyor ama diğer ada olan Our Lady of the Rocks’u gezebiliyorsunuz. Adadaki kilise, vebadan korunmak için yapılmış.

Tivat

Dubai Şeyhi Makdum’un kendi blogunda “hayattaki en kolay ve çabuk karar verdiğim yatırımımdır” yazdığı, dünyanın en büyük ve en lüks yatlarının geldiği Porto Montenegro lüks bir marina. Tivat bu marinanın inşa edilmesi ile birlikte gelişmekte olan bir sahil kasabası.

Hercez Novi


Yugoslavya döneminde sanatçıların ve entellektüellerin yaşam mekanı olan Hercez Novi, yamaca yerleşmiş sahil kasabası olarak Adriyatik’e açılıyor. Bu sınır kasabasından insanlar günübirlik Dubrovnik’e çalışmaya geçebiliyor.

‘Montenegro’ Türk yatırımcıları bekliyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.