Potlaç stantları yeniden Moda’da

Kadıköy Belediyesi desteği ile geçtiğimiz yıl önce Moda’da el emeği göz nuru ürünlerini satmak için stant açan kadınlar yaz dönemiyle birlikte ikinci kez Moda’da stant açtı.

Potlaç stantları yeniden Moda'da!

Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri açık olacak stantlarda el emeği göz nuru pek çok ürün yer alıyor.

Kadıköy Belediyesi desteği ile geçtiğimiz yıl önce Moda’da el emeği göz nuru ürünlerini satmak için stant açan kadınların çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz sene Mayıs ayında Moda’da başlayan Potlaç serüveni 19 hafta sürmüş ve Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki Potlaç Dükkan’a taşınmıştı.


Potlaç bir kez daha Moda’ya taşındı

Potlaç stantları

Takı tasarımı ürünleri, bez bebekler, dikiş-nakış ürünleri, yağlı boya resimler, cam ve seramik hediyelikler gibi birbirinden farklı ürünlerin el emeği göz nuru ürünlerin satıldığı Potlaç bir kez daha Moda’ya taşındı. Potlaç Kadın El Emeği Satış Noktası, yaz dönemiyle birlikte ikinci kez Moda’da stantlarını açtı.

Potlaç

Her hafta cuma, cumartesi ve pazar günleri 11.00-22.00 saatleri arasında açık olacak stantlarda satışlar Kasım ayına kadar sürecek. 22 haftalık bir stant çalışması öngören kadınlar bu sene bir standı, daha önce stant deneyimi olan ve ilk kez stant deneyimi olan iki kadınla paylaşacak.


Karşılıklı deneyim paylaşımını ön plana alan stant tasarım çalışması ve işleyişin düzenlenmesiyle Moda Potlaç Satış Noktası’nda, hem belediye kolaylaştırıcıları hem de Potlaç Kooperatif Girişimi’nden kadınlar görev alacak.

Potlaç

Yaz Dönemi boyunca, Haziran ortasından itibaren stantların kapanış tarihine dek, Potlaç Dükkan ise sadece salı, çarşamba ve perşembe günleri açık kalacak. Böylece yaz döneminde 3 gün “Potlaç Saha”, 3 gün “Potlaç Dükkan” olmak üzere Potlaç satış noktaları 6 gün açık tutulmuş olacak.

Potlaç nedir?

El emeği

‘POTLAÇ’, Kızılderililerin değiş-tokuş bayramlarına verilen isim. Hem “beslemek”, hem “tüketmek” anlamında kullanılır. Tek başına değil kolektif olma, rekabet değil dayanışma, üretmekten ve alışverişten öğrenme, birbirimizi tanıma ve birbirimizle bağlar kurmayı amaçlamaktadır.


‘POTLAÇ Kadın El Emeği Satış Noktası’, Kadıköylü kadınlar için gelir yaratılması hedefi kapsamında Kadıköy’de ikamet eden kadınların üretimlerini satabilmesine yönelik kuruldu. 570 kadın tarafından sürdürülen Potlaç Projesinde kadınların hedefinde kooperatifleşme var.

Başvuru Koşulları:

  • Kadıköy’de ikamet ediyor olmak.
  • Kendi ürettiği bir ürünün (gıda hariç) satışını yapacak olmak
  • 18 yaşını doldurmuş, kadın veya LGBTİ birey olmak

‘Potlaç’: Kadın emeği ve kızkardeş dayanışması


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.