Spor Toto Süper Lig’de yeni sezon ne zaman başlıyor?

1’inci Transfer ve Tescil Dönemi ne zamana kadar devam edecek? Spor Toto Süper Lig ne zaman başlayacak? 3 Büyüklerin transfer sezonu neden durağan geçiyor? Süper Kupa ne zaman oynanacak?

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon ne zaman başlıyor?

Spor Toto Süper Lig için geri sayım

Bu yıl 60’ıncısı oynanacak olan Spor Toto Süper Lig için geri sayım yavaş yavaş başlıyor. Transfer sezonunun açılmasıyla birlikte kulüplerimiz transfer çalışmalarına hız veriyor. Futbolda 2017-2018 Sezonu 1. Transfer ve Tescil Dönemi 8 Eylül 2017 Cuma gününe kadar devam edecek. Spor Toto Süper Lig ise 11 Ağustos 2017 Cuma günü start alacak.

Geçtiğimiz yılın Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konyaspor arasındaki Süper Kupa karşılaşması 6 Ağustos 2017 Pazar günü oynanacak.


Şenol Güneş

Son 2 yılın şampiyonu Beşiktaş, belki de en az transfere ihtiyacı olan takım olarak görülüyor. 2 yıldır Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olan ve geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final müsabakasında Fransa’nın Lyon takımına penaltılarla elenen Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş ile sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyonu kullanarak takımı 3. yılda da kendisine emanet etti.

Beşiktaş kadro kalitesi ve oyuncu uyumu düşünüldüğünde en hazır takım olarak göze çarpıyor. Bu sebeple Beşiktaş takımı bu yılda da çok fazla sayıda oyuncu alıp satmayacak gibi duruyor. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında boy gösterecek Beşiktaş takımının, Şampiyonlar Ligi düzeyindeki oyuncularla temasta olması bekleniyor.

Aykut Kocaman

Transfer döneminin şu ana kadar ki en hızlı takımının Fenerbahçe olduğunu görüyoruz. Son yıllarda taraftarlarına büyük hayal kırıklıkları yaşatan ve önümüzdeki sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahçe’de Dick Advocaat’ın Hollanda Milli takımında göreve başlayacak olmasının ardından teknik direktörlük koltuğuna geçmişte de Fenerbahçe’de görev yapan Aykut Kocaman getirildi.


Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon ne zaman başlıyor?

Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin 3 Temmuz sürecindeki camianın en kötü olduğu günlerde bütün kulübün çözülmesine engel olan kişi olarak görülüyor ve o günden sonra kendisine olan sevginin fazlasıyla arttığını anımsıyoruz.

İşte bu Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin son 2 yılda yaşadığı başarısızlıkların üzerine yeniden göreve getirilerek ligde ve Avrupa’da takımı atağa geçirmesi bekleniyor. Hatırlanacağı üzere Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’de görev yaptığı dönemde; 1 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final oynama başarısı olduğunu biliyoruz.

Geçmiş dönemde yaşattığı hem sportif başarılar hem de 3 Temmuz sürecindeki olgun davranışları sebebiyle teknik direktörlük koltuğu bir kez daha kendisine teslim edildi. Fenerbahçe Spor Kulübü geçtiğimiz günlerde Mehmet Ekici, Mathieu Valbuna ve Nabil Dirar ile anlaştığını duyurmuştu.

Igor Tudor

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Karabük Spor’un teknik Direktörü Igor Tudor ile 1 buçuk yıllığına anlaşan Galatasaray da Beşiktaş gibi eski hocası ile yola devam edecek. Galatasaray takımında da transfer dönemi için beklenen hareketlenme henüz başlamış değil. Üstelik Galatasaray bu yıl UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılabilmek için 3 ön eleme turu oynayacak.


Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında sezonu en erken açacak takımın Galatasaray olduğunu düşündüğümüzde; transferlerin bir an önce yapılarak hazırlık kampına yetiştirilmesi gerekliliği önem arz ediyor.

Milli futbolcu Emre Mor’dan minik kahramanlara ziyaret