Futbol transfer sezonunda neler oluyor?

Transfer sezonunda neler oluyor? Wesley Sneijder ile yolların ayrılması doğru mu? Fenerbahçe’nin hazırlık kampında aldığı kötü sonuçların sebebi ne?

Futbol transfer sezonu fenerbahçe galatasaray beşiktaş sneijder

Türkiye’de transfer politikaları ve hazırlık kampındaki rakip seçimleri

2017-2018 sezonu transfer çalışmaları sürerken Süper Lig kulüplerine gelen oyuncular kadar giden oyuncuların da yankısı sürüyor. Galatasaray’da Wesley Sneijder ile yolların ayrılmasından sonra taraftar adeta ikiye bölünmüş durumda. Bir bölüm Sneijder ile yolların ayrılması gerektiğini düşünüyor. Diğer bölüm ise aynı mevkiye alınan Younes Belhanda’nın Sneijder’dan daha etkisiz olacağından ötürü Sneijder ile yolların ayrılmasını hata olarak görüyor.

Wesley Sneijder gönderilmeli miydi?

Galatasaray Yönetimi sözleşmesi 2018 yılı sonunda bitecek olan Sneijder ile yolları ayırma kararı aldı ve futbolcu gelecek sezon alacağı olan 4.5 Milyon Euro’dan feragat etti. Sneijder’ın 4.5 Milyo Ero’luk alacağından vazgeçmesine karşılık, Galatasaray Yönetimi Sneijder’in önümüzdeki 3 yıl içerisinde Türkiye’de başka bir kulüpte oynaması durumunda 20 Milyon Euro tazminat ödeme maddesi koydu.


wesley sneijder

Bir tarafta hak ettiği 4.5 Milyon Euro’luk ücretten vazgeçen futbolcu, diğer tarafta performansından memnun olmadığı için sözleşmesini fesheden ve gelecek 3 yıl Türkiye’de başka bir kulüpte oynamasını engelleyen Galatasaray Yönetimi. Tabii ki insanın aklına şu soru geliyor. Madem oyuncuyu beğenmiyorsunuz neden Türkiye’de başka bir kulübe gitmesini engelliyorsunuz?


Bir Türkiye Klasiği

Galatasaray’a 2013 yılında transfer olan ve havalimanında omuzlarda karşılanan Sneijder’in ayrılırken tek başına olması dikkatlerden kaçmadı. Ne yazık ki bu durum Türk taraftarlar ve kulüpler tarafından alışkanlık haline geldi. Futbolcu havalimanına geldiğinde onlarca kişinin karşılaması ne kadar yanlışsa, ayrılırken de tek başına gitmesi bir o kadar yanlış. En azından 1 kulüp yetkilisi tarafından havalimanına kadar uğurlanabilirdi, ya da Galatasaray taraftar grubundan bir bölüm insan oyuncuyu uğurlayabilirdi.

Wesley Sneijder gönderilmeli miydi?

Fenerbahçe’de alınan sonuçlar hayal kırıklığı yaratıyor

2017-2018 sezonuna büyük umutlarla hazırlanan ve bu doğrultuda takımı Aykut Kocaman’a emanet eden Fenerbahçe’de hazırlık kampında alınan kötü sonuçlar taraftarları üzdü. Hazırlık maçlarına Juventus Bükreş maçıyla başlayan ve karşılaşmayı 3-2 kaybeden Fenerbahçe, ikinci maçında Sporting Lizbon’a 2-1 mağlup oldu. Üçüncğ karşılaşmada Marsilya ile oynayan Fenerbahçe bu karşılamayı da 1-0 kaybetti. 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü Athletic Bilbao ile dördüncü maçına çıkacak olan Fenerbahçe, 19 Temmuz 2017 Çarşamba günü Monaca karşılaşmasıyla İsviçre kampını tamamlayacak.

Fenerbahçe

Rakip seçimi doğru mu yapılıyor?


Hazırlık kamplarında bazı takımlar kendilerinden daha güçsüz takımlarla oynayarak takımlarına kazanma duygusunu aşılıyorken, bazı takımlar ise kendilerine denk ya da kendilerinden daha güçlü takımlarla hazırlık maçı yaparak eksikliklerini görme fırsatı yakalıyorlar. Fenerbahçe’ye bakıldığında kendilerine denk ya da kendilerinden daha güçlü takımlarla hazırlık maçı yapıldığını görüyoruz. Bu durum belki takımı mağlup olmaya alıştırsa da, eksiklerin görülmesi açısından yararlı olabilir. Aykut Kocaman’ı yıllardır süregelen daha basit takımlarla oynama alışkanlığından sıyrılıp, daha güçlü takımlarla hazırlık maçları yapmayı seçtiği için kutluyoruz.

Futbolda ‘transfer sezonu’ ve düşündürmesi gerekenler