Zayıf kalmanıza yardımcı besin değeri yüksek yiyecekler hangileri?

Günümüzde “sağlıklı beslenme” herkesin diline pelesenk olmuş durumda. Peki ama sağlıklı beslenme nedir, nasıl olur? Sağlıklı beslenmek sıfır beden olana kadar incelmek mi ya da sevdiğiniz gıdalardan uzak kalarak sıkı diyet uygulamaları ile kısıtlanmak mı? Besin değeri yüksek gıdalar alarak zayıf kalmak mümkün mü?

Zayıf kalmanıza yardımcı besin değeri yüksek yiyecekler hangileri?

Sağlıklı beslenmek, daha fazla enerjiye sahip olurken görünümünüzün iyileşmesi ve ruh halinizin dış etkilere karşı dayanıklı olması ile ilgilidir. Bazı uzmanlar bir gıdanın sağlığınız için yararlı olduğunu söylerken başka bir uzman tam tersini söyleyebiliyor. Hal böyleyken kafa karışıklığı da büyüyor.

Sağlıklı bir şekilde kilo verme ve sağlıklı beslenme için kalorisi düşük ve besin değeri yüksek gıdalar tüketmeniz birçok durumda avantajınıza olacaktır. Kilo aldırmayan sağlıklı gıdaları aşağıya listeledik. Hali hazırda zaten bir çoğunu tüketiyor olabilirsiniz. O zaman sağlıklı bir diyet uyguluyorsunuz demek ki, tebrikler. Dengeli ve sağlıklı beslenmeyi ihmal etmeyin.


Zayıf kalmak ve sağlıklı beslenmek için işinize çok yarayacak gıdalar

1. Soğan
Her yemeğe koyulur. 10 gramı 40 kaloridir. Yararlı flavonoidler açısından zengindir.

2. Portakal
C vitamini deposudur ve 100 gramı 47 kaloridir.

3. Salatalık
%96’sı sudur ve vücudun su ihtiyacını karşılamaya yarar. 100 gramı 16 kaloridir. Salatalara lezzet katar.

4. Kereviz
%95’i sudur. 100 gramı 16 kaloridir.

5. Karpuz
Sulu ve tatlıdır. 100 gramı 30 kaloridir. Antioksidanlarla doludur ve metabolizmayı hızlandırır.

6. Brüksel lahanası
Turpgillerden olan bu sebze çok düşük kalorilidir. 100 gramı 43 kaloridir. Kendine has bir tadı vardır.

7. Elma
100 gramı 52 kaloridir ama vitamin, mineral, lif ve antioksidanlarla doludur.


8. Lahana
Kalp ve damar sağlığına iyi gelir, kanseri önler. Kilo vermeye yardımcı olur. 100 gramı 25 kaloridir.

9. Havuç

Gözleri korur, kan şekerini düzenler, idrar sökücüdür ve iltihaplanmaları önler. 100 gramı 41 kaloridir.

10. Brokoli
Lif ve sebze proteini açısından zengindir, sindirime yardımcı olur. 100 gramı 34 kaloridir.

11. Kabak
İster makarnaya sos yapın ister tavada pişirin. Çok faydalı bir besindir. 100 gramı 17 kaloridir.

12. Karnabahar
Anti-inflamatuar özelliği kalp ve damar rahatsızlıklarını önler, sindirime yardımcı olur. 100 gramı 25 kaloridir.

13. Kale
Vitamin, mineral, protein ve lif açısından zengindir. 100 gramı 49 kaloridir. Salatalarda, sandviçlerde iyi gider.


14. Kuşkonmaz
Izgara kuşkonmazı kesinlikle denemelisiniz. Çok lezzetlidir ve tok tutar. 100 gramı 20 kaloridir.

Yaz aylarına diyetle değil sağlıklı beslenerek hazırlanın


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.