Spor Toto Süper Lig’in ilk 2 haftası nasıl geçti?

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nun ilk 2 haftası nasıl geçti? Şampiyonluk adayları sezona nasıl başladı? Ligin yeni takımları ilk 2 haftada istediklerini aldılar mı? Lige puansız başlayan takımlar neler yapmalı?

Spor Toto Süper Lig ilk 2 haftası nasıl geçti?

Spor Toto Süper Lig 2017-2018 Sezonunun ikinci haftasını geride bıraktı. Galatasaray yeni sezonda 2’de 2 yapan tek takım olarak göze çarpıyor. Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş 1 galibiyet 1 beraberlik ile 4 puana sahip. Aynı puanı olan Trabzonspor da başarılı bir sezon geçirmek istiyor. Geçen yılı kupasız kapatan Fenerbahçe, ilk 2 karşılaşmayı berabere bitirerek henüz galibiyet ile tanışamadı. Ligin yeni ekiplerinden Demir Grup Sivasspor ile Evkur Yeni Malatyaspor 3’er puan aldılar. Süper Lig’e son yükselen Göztepespor’un ise 1 puanı bulunuyor.

Galatasaray gaza bastı

UEFA Avrupa Ligi İkinci Eleme Turu’nda İsveç’in Östersunds takımına 2-0 ve 1-1’lik skorla elenerek Avrupa’ya veda eden Galatasaray, lige fırtına gibi başladı. Oynadığı 2 karşılaşmada 7 gol atarak rakiplerini sürklase eden Galatasaray, henüz 2.haftada puan farkı ile liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray’ın temmuz ayında Avrupa’dan elenmiş olması olumsuz anlamda büyük yankı uyandırmış olsa da, sezon boyunca 2 kulvarda mücadele edecek olması diğer şampiyonluk rakiplerine göre avantaj olarak görülüyor.


Beşiktaş ağır aksak yürüyor

Son şampiyon Beşiktaş ilk hafta aldığı 3 puanın ardından Kasımpaşa deplasmanında aldığı 2-2’lik skorla beraberliğe razı oldu. Son 2 yılda oyun anlamında rakiplerine büyük üstünlük sağlayan Beşiktaş, ilk 2 haftada beklenen girişi yapamadı.

Trabzonspor bu yıl umutlu

50.yılını kutlayan Trabzonspor, bu yıl ligi kupayla kapatmak istiyor. Lige Atiker Konyaspor galibiyeti ile başlayan Karadeniz temsilcisi 2.haftada Kadıköy deplasmanında aldığı 1 puan ile evine mutlu döndü.


Sarı Kanaryalar yaralı

Sezona büyük umutlarla başlayan Sarı lacivertliler ligin ilk haftasında olduğu gibi, ikinci haftasını da 2-2’lik skorla tamamladı. 2 maçta 2 beraberlik alan Fenerbahçe, henüz galibiyet ile tanışmadı. Hiç kuşku yok ki ligin ilk 2 haftasının en sıkıntılı durumunda olan takımı Fenerbahçe. Hafta arasında Vardar ile UEFA Avrupa Ligi Üçüncü Eleme turu rövanş karşılaşmasına çıkacak olan sarı lacivertliler, turu geçerek üzerlerindeki baskıyı kırmaya çalışacaklar.

Ligin yenileri görücüye çıktı

Sezona deplasmanda Akhisar Belediye mağlubiyetiyle başlayan Demir Grup Sİvasspor 2.haftada evindeki ilk karşılaşmada Süper Ligin diğer yeni takımı Evkur Yeni Malatyaspor’u mağlup etti. Evkur Yeni Malatyaspor ise sezona Osmanlıspor galibiyetiyle başladı. Süper Lige play-off şampiyonu olarak gelen Göztespor ise, sezona evinde Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalarak başlayıp, 2.haftada Kayseri deplasmanında mağlup oldu.

Puansız 2 takım var


2 haftası tamamlanan Spor Toto Süper Lig’de, Alanyaspor ve Osmanlıspor henüz puanla tanışamadı. Alanyspor ve Osmanlıspor takımları geçtiğimiz sezonda lige damga vurmuşlardı. Özellikle Osmanlıspor hem üst sıralardaydı hem de dev takımlara karşı iyi sonuçlar alıyordu. Bakalım puan alamayan bu 2 takım gelecek hafta ilk puan ya da puanlarını alabilecekler mi?

Çin Süper Ligi: Dünya futbolunun yükselen yıldızı