AKP iktidarı siyasi türbülansa girdi!

AKP, ülke içerisinde yaptıkları ile tam anlamıyla siyasi bir türbülansa girdi. Bir anda ortaya koyduğu Atatürkçülük hayranlığı ile toplumu şaşırttı…

akp siyasi türbülans ismail kahraman tbmm başkanı laiklik atatürkçülük

AKP iktidarı siyasi türbülansa girdi!

Yaşanan son olaylar ülkede işlerin hiç de iyi gitmediğini gösteriyor. AKP bile kendi içinde çelişkiler yaşıyor. Ülke, krizi adım adım daha sert yaşamaya başlarken, AKP iktidarı da kendi içinde krizin eşiğinde…

‘AKP’ ne yaptığını bilmiyor! Evet bilmiyor!


Politikaları sert dönüşümler yaşıyor. Uyguladıkları politikalar artık AKP’nin sıkıştığını gösteriyor. Siyasi çerçevede de manevra yeteneği iyice azaldı…

Bu söylediklerimi biraz somutlaştırırsak iyi olacak…

Nereden çıktıysa AKP’de bir anda Atatürk hayranlığı peyda oldu. Televizyon programlarında unvanları profesör olan, rektör olan, avukat olan koca koca adamlar çıkıp AKP’nin ‘Atatürk sevgisi zaten vardı’ diyor. Bu adamlar utanmadan yalan söylüyor!

AKP’nin hiçbir zaman Atatürk sevgisi olmadı, bundan sonra da olamaz! Niyet okumuyorum, gerçeği söylüyorum. Neden mi?

İsmail Kahraman diye bir TBMM Başkanımız var. Birinci dönem seçildi. İkinci dönem için tekrar seçimle başkan oldu. Kimdir İsmail Kahraman?

“Yeni anayasada laiklik olmasın” diyen zat!

Sonra ülke ayağa kalkınca da “R” vites yaparak ardından ‘bu benim kişisel görüşüm’ diyen kişi!

Atatürk'ün en önemli ilkesini yok sayan adam nasıl TBMM başkanı yapılır?!

Atatürk’ün en önemli ilkesini yok sayan adam nasıl TBMM başkanı yapılır?!

Aklım hayalim almıyor!


AKP geçen hafta Atatürkçüydü, bu hafta ne oldu bilemiyorum. Bunun anlamı, AKP kısa süreliğine siyasi bir türbülansa girdi demek oluyor!

Bakın NATO’nun Türkiye’ye meydan okuduğu bir olay yaşandı. Adamlar Atatürk’ü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okuyan işlem gerçekleştirdiler. Sonra AKP’liler o kadar sinirlendiler ki, “NATO haddini bilmeli” dediler. Doğru haddini bilmeli!

Ama aynı hassasiyeti AKP’nin gençlik kolu başkanının “Anıtkabir’i de yıkarız” sözünden sonra yaptıklarına güçlü ses çıkarmadılar! Sadece görevinden aldılar. Onu şu an NATO’da yaptı! Adamları görevden aldı, soruşturma açtı! AKP şimdi bu adamlar için daha fazlasını istiyor! Eyvallah da sen neden daha fazlasını yapmadın iç meselede?!

Atatürk bu ülkenin kırmızı çizgisidir. Atatürk’e dil uzatanların hem içeride hem dışarıda haddi bildirilmelidir!

AKP’nin siyasi türbülansına bir örnek daha…

Adamın bir tanesi çıktı. Atatürk’e hakaret etti. Yargı ne yaptı? Adamı birkaç gün cezaevinde misafir etti, ardından da serbest bırakıldı!

“Derin Tarih” diye bir dergi var! Başında da kim olduğu belli. Her daim Atatürk’e laf atmakla zamanlarını geçiriyorlar!  Bu adamlara neden ses çıkarılmıyor?!

Atatürk’e dil uzatanlar da bu ülkenin zehirli yaratıklarıdır!

Geçen yıllarda bir paçavra çıktı, “Zulüm 10 Kasım’da bitti!” dedi. Bu yazıyı görünce kanıma dokundu açıkçası! AKP iktidarı bu olaya ses çıkardı mı? Yok, sadece sustu!

Kimse kimseyi kandırmasın! Kimisinin Atatürkçülüğü gönülden, yürekten olurken; kimisinin ‘gardırop’tan olur. O yüzden de bu sevgi zorlamakla olmaz!


Dediğim gibi AKP şu an bir türbülansta; ne zaman bu türbülanstan çıkar onu da zaman gösterir…

Vay be ‘AKP’ de Atatürkçü oldu ha!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…