Vay be AKP de Atatürkçü oldu ha!

Son günlerde AKP’nin Atatürk’e yakın durması sizleri de şaşırtıyordur herhalde… O zaman gelin bakalım beraber bir geçmişe…

Son günlerde AKP'nin Atatürk'e yakın durması sizleri de şaşırtıyordur herhalde... O zaman gelin bakalım beraber bir geçmişe...

Vay be AKP de Atatürkçü oldu ha!

Son günlerde AKP’nin Atatürkçü olma gibi bir hayali var! Ama unutulan da bir şey var; Atatürkçü olunmaz, Atatürkçü doğulur!

Bunlar zannediyor ki, bazı şeyler unutulur gider. Evet, kısmen doğru… Bu ülke halkının bir kısmı bazı şeyleri çabuk unutur. Bu insanlar da yanardöner insanlardır. Para, koltuk, statü için yapmayacakları şey de yoktur!


Bazen kalemlerini satarlar; bazen karakterlerini, insanlıklarını bazen ise adamlıklarını…

Ama unutulmayacak şeyler vardır!.. Bunu unutmayanlar da bu ülkenin aydın, çağdaş medeni insanları…

Örneğin Atatürk’e dil uzatılınca bu unutulmaz; zaten istesen de unutamıyorsun! Yapılan şey kor alev gibi yüreğini yakıyor ve bir yerde saklanıp depolanıyor!

AKP İnebolu Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu 2013 yılında, Twitter üzerinden şunu yazmıştı: “Taksim Gezi Parkı’ndan sonra Anıtkabir’i de yıkarız elhamdülillah”.

ferhat küpoğlu Taksim Gezi Parkı'ndan sonra Anıtkabir'i de yıkarız elhamdülillah

O zaman AKP’ye muhalif olan insanlar, hatta bugün AKP’nin “pilot parti”si MHP’nin Genel Başkanı o günlerde esip gürlemişti! Tabi o zaman aslan kesilmişlerdi, bugünkü gibi değil yani!

İşte, Atatürkçüler bu sözleri unutmaz! Eğer bir yerde Atatürk’e saldırısı varsa, Atatürkçüler de onu akıllarına, zihinlerine mıh gibi çakar ve yeri geldiğinde size onu hatırlatırlar!

Neymiş efendim Anıtkabir’i yıkacakmış! Git de yık bakalım, ne olacak?!

Bu ülke ne çektiyse “sahteci”lerden çekti!


Sahte dindarlar; bunun diğer bir tabiri dinciler, sahte milliyetçiler, sahte Atatürkçüler

Bu yıl Ağustos ayında polis kılıklı bir herif; ‘kılıklı’ dediğime bakmayın bu herif gerçekten polis… Sakalı uzatmış 30 santim, kafasına takmış bir sarık, polis aracını kullanıyor…

Bir nevi bu tür eylemlerle Türk halkının nabzı ölçülüyor. “Bakalım bu halk kıvama gelmiş mi gelmemiş mi?” Eğer gelmemişse çalışmalara devam…

Bakın, bu tür olaylar Atatürk Türkiye’sine; laik, çağdaş, cumhuriyet yapısına karşı bir meydan okuma; cumhuriyeti yok saymadır!

2010 yılının Ekim ayında AKP’nin isteği doğrultusunda MGSB’den (Milli Güvenlik Siyasi Belgesi), irtica, cumhuriyet tarihinde ilk kez isim olarak tamamen çıkarıldı. 

Tarihe dikkat, 2010 yılında! 2010 yılındaki alınan bu karardan yaklaşık bir buçuk ay önce de yine FETÖ’nün önünü açan Anayasa referandumuna AKP önayak oldu! İşte bu yasal değişimler, bizleri 2016 yılındaki köktendincilerin darbe girişimine götürdü! Yani o gün o gelişmeler FETÖ’nün yolunu açtı!

Gerçek Atatürkçü bunlara izin verir mi sizce?!

Biraz önce bahsettiğim polis, 2017 yılının Ağustos ayında sakalı ile cumhuriyete meydan okuyor ve emniyet tarafından açığa alındığı söyleniyor. Bugün görüldüğü üzere OHAL kapsamında polis, öğretmen kim varsa şak diye görevden atılıyor, kimisi cezaevine giriyor.

Peki neden bu tür polisler OHAL kapsamında görevden men edilmiyor da açığa alınıyor?!


Çünkü birinde FETÖ var; diğerinde ise Atatürk var. O yüzden siz, siz olun koftiden gardırop Atatürkçülere meyil vermeyin!

Meral Akşener: Nedense bu 29 Ekim’de kimse hastalanmadı!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…