Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarını anlamak mümkün değil!

Fenerbahçe 37 yaşındaki Dzeko ile övünüyor; Galatasaray 37 yaşındaki Mertens’in sözleşmesini 1 yıl daha uzatmak için çaba gösteriyor!..

Galatasaray ve Fenerbahçe

Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarını anlamak mümkün değil!

Türk futbolu yüzyılı aşkın süredir devam ediyor. Tarihte çok çekişmeli futbol maçları ol(du)muş. Özellikle Galatasaray – Fenerbahçe maçları çok farklı geçiyor. Dünyada ilk 3 sırada yer alan bir derbi maçı…


Büyük futbol takımlarımız var. Sadece Galatasaray, Fenerbahçe değil. Geçmişleri itibariyle Beşiktaş, Trabzon ve hatta şu an durumu çok kötü olsa da diğer bir şampiyon Bursaspor. Her biri büyük takım. Ancak, Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarının Türkiye’de yeri ayrı.

Konuyu çok dağıtmadan Galatasaray’dan transfer olan Sacha Boey konusuna gelelim… Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Bayern Münih’e transfer olan Boey üzerinden taraftarlar, kendi takımlarını ön plana çıkarmaya çalışıyor. Galatasaray taraftarı 30 milyon Euro’ya transfer olan Boey üzerinden övünüyor. Fenerbahçe taraftarı da Arda Güler üzerinden cevap vermeye çalışıyor.

Türk futbolu bu tartışmalar üzerinden mi büyüyecek?! ‘Boey neden Galatasaray’da kalmadı, kalamadı’ diye sorgulamak yerine Boey’in, Münih’e transferiyle kendilerine pay çıkarmaya çalışıyorlar. Galatasaray yöneticileri, Avrupa’da kupa almaktan bahsediyor. Bu şekilde Avrupa’da kupa almak ne kadar mümkün olabilir?! 1996-2000 arasındaki Galatasaray, Hagi Popescu, Emre Belezoğlu, Ümit Davala, Hasan Şaş, Fatih Akyel ve diğerleri… Hangilerini sattı? Sattığında da neler olduğunu gördü Galatasaray!


Avrupa’da kupa almak istiyorsan, bu isimleri satmak yerine, takıma daha büyük transferler yapmak gerekir!  Büyük futbolcular bugün, Türkiye’ye gelmiyor. Arabistan’a gider ama Türkiye’ye gelmez! Fenerbahçe 37 yaşındaki Dzeko ile övünüyor; Galatasaray 37 yaşındaki Mertens’in sözleşmesini 1 yıl daha uzatmak için çaba gösteriyor!

Teknik konulara girmeden şunu sormak gerekiyor; bu futbolcuları neden 25 yaşında bu ülkeye getiremiyorsun?! Düz mantıkla Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih gibi takımlar büyük paralarla kapına geldiğinde, Arda Güler gibi genç oyuncular, bu takımlara gitmediğinde, sen de büyük takım olup Avrupa’da kupalardan bahsedebilirsin! Yoksa Boey gibi genç oyuncuları satarak kupa kazanmak hayalden öte değildir!

Taraftarlar da sosyal medyadan birbirlerine karşı küfür ederek yarışmasınlar! Galatasaray frikik attığında baraj mesafesini, Fenerbahçe hesaplıyor. Fenerbahçe mesafe hesapladığında da Galatasaray seyircisi geçmiş maçlardan görüntüleri sosyal medyaya servis ediyor!

Takımların haklarını korumak taraftarın mı görevi?! Gerçekçi olmak gerekirse, Galatasaray Avrupa Kupası, Süper Kupa alsa da, hala büyük takımlar arasında yer almıyor. Fenerbahçe’den bahsetmiyorum bile!


Bizim takımlarımız Türkiye’de büyük takım. Bulgaristan’dan geçtikten sonra ise, ortalama bir takım haline dönüşüyorlar. Takımlar, Boey gibi oyuncuları takımlarda tutabildiklerinde büyük kulüp olurlar; yoksa, daha çok frikik mesafesi ölçmeye devam ederler!..

Galatasaray’da bir ayrılık daha: Angelino imza için İtalya’ya gitti


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…