Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Space X şirketinin kurucusu Elon Musk’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edecek.

Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi

Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeye çalışan ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı planlayan Elon Musk, Türkiye’de!

Elon Musk’ın Erdoğan ile görüşmesinin geçen hafta açıklanan yerli otomobil projesinin ardından gerçekleşecek olması görüşmenin konusunun yerli otomobil projesi olacağı yönünde yorumlandı. Musk’ın CEO’su olduğu, 2003’te kurulan Tesla, Nisan ayında köklü otomotiv firması Ford’u piyasa değerini 45.46 milyar dolara çıkararak geride bırakmıştı.


Dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy ve yeni nesil uzay kapsülü Dragon 2

SpaceX, 2018’deki özel insanlı Ay görevinde bugünkü Falcon 9 ve Dragon’dan farklı olarak yeni nesil roket ve uzay kapsülleri Falcon Heavy ve Dragon 2 uzay kapsüllerini kullanmayı planlıyor. Şirketin uzun süredir planlarını yürüttüğü uzay araçları her yönleriyle bu tarz insanlı görevler için tasarlanmış.

elon musk roket ile yörüngede yolculuk

45 yılın ardından derin uzay yolculukları tekrar başlıyor

SpaceX’in özel olarak düzenlediği bu enteresan görevde Ay’ın yörüngesine taşınacak olan yolcular özel olarak yetiştirilmiş astronotlar olmayacak. Ay’a para karşılığında gidecek olan yolcular şirketin belirttiği bilgilere göre şimdiden önemli miktarda bir depozito bile ödemişler.

SpaceX’in internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada “Tıpkı Apollo astronotları gibi bu kişiler de insanlığın umutlarını ve hayallerini de beraberlerinde taşıyarak uzaya gidecekler.” şeklinde tanımladığı bu uzay yolcuları ayrıca Apollo astronotlarının ardından derin uzay macerasına çıkan ilk insanlar olacaklar.

Mars’ta koloni kurma yolunda ilk adım Ay seyahati

Elon Musk’ın inanılmaz bir heyecanla duyurduğu bu tarihi görev her yönüyle büyük bir uzay macerasının başlangıç noktası olacak. Tam 45 yılın ardından insanoğlunun ilk defa tekrar bir derin uzay macerasına çıkacağı Ay görevi Musk’ın belirttiği ifadelere göre Mars’a koloni kurma yolunda da çok büyük bir adım olacak.

Elon Musk'ın SpaceX şirketi iki kişiyi Ay'a gönderiyor

SpaceX şirketi iki kişiyi Ay’a gönderiyor

Elon Musk, yapay zeka konusunda uyarıyor!

Aralarında Elon Musk ve Mustafa Suleyman’ın da yer aldığı 116 yapay zeka ve robotik uzmanı, Birleşmiş Milletler’e gönderilen bir mektupta “katil robotların” savaş alanlarından yasaklanmasını istedi.

Elon Musk yapay zeka çıkışı Katil robotları yasaklayın!

Musk’tan yapay zeka çıkışı: Katil robotları yasaklayın!

Elon Musk, Google’ın DeepMind ekibinden Mustafa Suleyman ve diğer 114 robotik ve yapay zeka uzmanı bugün Birleşmiş Milletler’e açık bir çağrıda bulundu. Teknoloji dünyasının önde gelen 116 ismi, “katil robotlar” olarak isimlendirilen otonom silahların apokaliptik bir savaşa yol açmadan önce yasaklanmasını istiyor.

Roket ile Dünya’nın yörüngesinde yolculuk

14 saat süren New York – Tokyo yolculuğunun 39 dakikada tamamlandığını düşünün. SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk, kod adı “Big F* Rocket” olan ve Dünya’nın yörüngesinde yolculuğu hayata geçirecek çılgın projeyi kamuoyuna açıkladı.

elon musk yörüngede roket ile yolculuk

Roket ile Dünya’nın yörüngesinde yolculuk çığır açacak!


Hedef Mars’ta yaşayan 1 milyon kişi

Elon Musk’ın Mars’ta bir koloni kurma fikrine sahip olduğu uzun bir süredir biliniyor. Musk bu fikrine ait detayları New Space dergisinin yeni sayısında yer alan makalesiyle paylaştı. Neden Mars’a odaklanmamız gerektiğiyle başlayan makalede Mars uçuşlarındaki maliyetlerin nasıl düşürüleceği ve gerekli ekipmanların Mars’a transferi ile ilgili detaylı açıklamalar da yer alıyor.

Galaksinin en pahalı seyahati olacak

Elon Musk’ın geçtiğimiz yıl Uluslararası Astronomi Kongresi’nde yaptığı sunuma paralel bir şekilde hazırlanan makalede Mars’ın kolonileştirilmesi için 10 milyar dolar civarında bir finansal kaynağa ihtiyaç duyulacağını belirtiyor. Ayrıca Mars’a gidiş fikrinin hayalde kalmayıp gereceğe dönüşmesi için gidiş biletinin astronomik fiyatlara değil de en azından bir ev fiyatında olması gerektiğini düşünen Musk, Mars’a gidiş bileti için 200.000 dolarlık bir fiyatı uygun bulmuş.

Mars şehir kolonisi: İlk hedef 1 milyon kişi

Elon Musk kimdir?

Güney Afrika asıllı ABD’li mucit ve girişimci olan Elon Musk; Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi.

elon musk kimdir
Elon Musk

Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı. Daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı.

1992’de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı.

Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu.

Kardeşi Kimbal Musk’la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Musk; 1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında AltaVista’ya sattı.

Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal’i oluşturdu

2002 yılında bu girişimini ise 1.5 milyar dolara online alışveriş devi eBay’e sattı.

Musk belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX’i 2002 yılında kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor.


SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu ISS’e bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak tarihe geçti.

Mars şehir kolonisi: İlk hedef 1 milyon kişi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.