Spor Toto Süper Lig: 11. haftanın ardından

Spor Toto Süper Lig’de 11 hafta geride kaldı. Emin adımlarla yoluna devam eden Galatasaray, rakipleriyle olan puan farkının inmesini engelleyemedi. Medipol Başakşehir geçen yıl kaldığı yerden devam ediyor. Son haftalarda üst üste puan kaybeden Beşiktaş, ligde 3.sırada bulunuyor.

Spor Toto, Süper Lig, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor

Anadolu’nun yükselişi Kayserispor, Demir Grup Sivasspor, Bursaspor ve Göztepe ile devam ediyor. Fenerbahçe, son yıllarda olduğu gibi hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Trabzonspor 1 kazanıp 2 kaybederek istikrarsız sonuçları sürdürüyor. Küme düşme hattında kıyasıya mücadele devam ediyor.

Zirvede puan kayıpları başladı

Spor Toto Süper Lig’e fırtına gibi başlayan sarı kırmızılılar ilk haftalarda kolay rakiplerle oynadığı gerekçesiyle eleştiriliyor, dev maçları oynayacağı haftalarda puan kaybedeceği şeklinde görüş belirtiliyordu. Nitekim öyle de oldu. Galatasaray Fenerbahçe ve Trabzonspor ile art arda oynadığı 2 karşılaşmada 5 puan kaybederken, sonrasında oynadığı Gençlerbirliği’ni farklı mağlup etti.


Spor Toto, Süper Lig, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor

UEFA Avrupa Ligi’nde bekleneni veremeyen Medipol Başakşehir, ligde aynı futboluna devam ediyor. Galatasaray’ın arkasında 2.sırada bulunan İstanbul ekibi önümüzdeki hafta Galatasaray’ı evinde ağırlayacak. Haftanın maçında alınacak her sonuç hem kendilerini hem de altında yer alan takımları yakında ilgilendirecek. 6. Hafta Fenerbahçe derbisine kadar ligde güzel sonuçlar alan Beşiktaş, 6.7.8. ve 9.Hafta oynadığı 4 maçta 10 puan kaybederek zirveden biraz olsun uzaklaştı.

Anadolu takımları büyükleri zorluyor

11. Haftası tamamlanan Spor Toto Süper Lig’de alınan her puan, sıralamada çok büyük değişliklere yol açıyor. Nitekim ligde 4. 5. ve 6. sırada bulunan Kayserispor, Demir Grup Sİvasspor ve Bursaspor ligde son haftalarda çıkışa geçen ekipler olarak görülüyor. 11. Haftada oynadığ ve evinde 3-1 kaybettiği Beşiktaş karşılaşmasından sonra 3 basamak gerileyen Göztepespor, ligde 8.sıraya geriledi.


Spor Toto, Süper Lig, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor

Fenerbahçe ve Trabzonspor bildiğiniz gibi

Sezona önemli transferle başlayan ve UEFA Avrupa Ligi’nde sürpriz bir şekilde elenen Fenerbahçe’de, ligde de işler iyi gitmiyor. Beşiktaş karşılaşmasını kazanıp Trabzonspor ve Galatasaray ile berabere kalan sarı lacivertiler, Anadolu takımlarına karşı aldığı sonuçlarla zirveden gittikçe uzaklaşıyor.

Yılında sezonu kupa ile kapatmak isteyen Trabzonspor, lig yolunda aldığı kötü sonuçlarla şampiyonluk hayalinde bir hayli uzaklaşmış görünüyor. Bu sezon kupa almak için Türkiye Kupası’na önem verecek olan bordo mavililer yeni teknik direktörleri Rıza Çalımbay ile Galatasaray’a ligdeki ilk mağlubiyetini tattırarak güven aşıladılar.
Alt sıralar kaynıyor

Küme düşme hattında 10.sırada bulunan Aytemiz Alanyaspor ile 18.sırada bulunan Gençlerbirliği arasındaki puan farkının 6 olması, bu sıralamada alınacak her puanın önemini bir kez daha gösteriyor. Mili maç arasına girdiğimiz bu haftada 12.Haftanın lig karşılaşmaları 17-18-19 ve 20 Kasım tarihlerinde oynanacak.


Milli takımımıza 9 Kasım Perşembe günü Romanya ve 13 Kasım Pazartesi günü Arnavutluk ile oynayacağı hazırlık karşılaşmalarında başarılar diliyoruz.

Futbolda altyapı üstyapı işleyiş modeli: Almanya örneği