İktidar asgari ücret ile bu halkı daha çok uyutur!

Asgari ücret zammını nasıl buldunuz? Sizce bu yapılan zam yeterli mi? Eğer iktidar, asgari ücrete zam yaptıklarını düşünüyorsa, dönsünler bir de geçmiş yıllarda hocaları olan Necmettin Erbekan’a baksınlar!

İktidar asgari ücret ile bu halkı daha çok uyutur!

7 Haziran 2015 seçimlerinden önceydi… Asgari ücret tartışmaları başlamıştı. Asgari ücret de 1.000 liraydı o zaman…

Kemal Kılıçdaroğlu durup dururken (!)  “Asgari ücreti 1.500 lira yapacağım” dedi. Bizim AKP’liler bir anda şaşırdı. Hatta dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Siz 1.500 lira yapın ben de CHP’ye oy vereceğim” dedi.


7 Haziran seçimleri yapıldı ve AKP’nin oy oranları da düşünce AKP bir anda öyle kalakaldı! Ne yapacaklarını bilemediler! CHP’de ise aşı tutmuştu. Ekonomik olarak verilen vaat kendini göstermişti.

7 Haziran’dan önce AKP’liler sormuştu: “Nasıl 1.500 lira yapacaksınız?”. Kemal Kılıçdaroğlu da, “Kolay efendim kolay! Yolsuzluğu, birilerine verdiğiniz rantı keserseniz asgari ücreti 1.500 lira yaparsınız” demişti.

AKP 7 Haziran’dan hemen sonra hesap etti; “neden olmasın ki, Kılıçdaroğlu doğru söylüyor galiba” der gibi zınk diye 1.000 lira olan asgari ücreti 1.300 lira yapıverdi.


Neymiş efendim; demek ki, asgari ücrete ciddi bir zam yapılıyormuş, değil mi? Tabi AKP’ye kalsa bu maaş asla artmazdı! Bu zammın iki nedeni vardı: Birincisi AKP’nin seçimlerde oy kaybetmesi; ikincisi ise, Kılıçdaroğlu’nun yükselen bir söylemi! Burada bu halkın Kemal Kılıçdaroğlu’na bir teşekkür borcu var! Eğer Sn. Kılıçdaroğlu bu çıkışı yapmasaydı AKP bu halka bırakın 1.300 TL’yi, o günün şartlarında 100 TL’lik bir zamla geçiştirme yapacaktı!

Her daim ifade etmişimdir; AKP bu ülkede asla işçinin yanında olmamıştır, bundan sonra olmayacaktır! İktidar, her daim bu milletin şurasına burasına bir şeyler yapmaya çalışan sermaye gruplarının yanındadır! Yoksa, bugün Türkiye’nin en zengin adamlarından biri olan Ali Koç gibi (nadir adam gibi adamlardan biri olan) bir kişi bu kapitalist ülke sistemini çeşitli yerlerde eleştirmez, iktidarın da hedefi haline gelmezdi!

2018 yılına girerken şimdi yeni bir zam oranı açıklandı…

Bu zamma göre 1.404 lira olan asgari ücret zammı 1.603 liraya çıkarıldı. Bu yeterli mi, buyursun AKP’ye oy veren halkımız cevaplasın! İnsanlara lütufmuş gibi sunulan bu zammın yeterli olmadığını hepimiz görüyoruz. Açlık sınırının (Aralık 2017’ye göre) 1.857 olduğu bir ülkede 6 milyona yakın insanın 1.603 lira alacak olması nasıl değerlendirilebilir?!

Kemal Kılıçdaroğlu, bugünlerde asgari ücretin 2.000 lira olması gerektiğini ifade ediyor ama herhalde AKP geçmiş tecrübelerini düşünerek bu kez sormuyor “nasıl yapacaksın” diye. Hatta bu konuda Kılıçdaroğlu ile polemiğe bile girmiyor!


Bugün bazı İslamcı olduğunu söyleyenler, kendilerinin “Milli” olduğunu zannediyor ama; asıl bir “Milli” adamdan bahsedecek olursak o adam asgari ücrete %100‘leri aşarak zam yapan büyük siyaset adamı, “Milli Görüşçü” Necmettin Erbakan Hoca‘dır vesselam!..

Asgari ücret 2018 yılında 1603 TL net brüt yükseldi

‘Asgari ücret 2018 yılında 1603 TL’ye yükseldi’


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…