Ebru Gündeş’in mal varlığına neden el konulmadı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Reza Zarrab’ın kızı Alara ile 22 yakınının mal varlığına el koyulmasına karar vermiş, ancak eşi Ebru Gündeş karar dışında tutulmuştu.

Ebru Gündeş'in mal varlığına neden el konulmadı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün ABD’de devam eden davada tanık olarak yer alan Reza Zarrab ve kızı Alara Sarraf dahil 22 yakınının mal varlıklarına el koymuştu. Listede, Ebru Gündeş’in isminin bulunmaması ise soru işaretlerine yol açmıştı.

Hatta, Zarrab ailesinin avukatı Şebnem Eriş yaptığı açıklamada, “Çiftin ortak çocukları Alara Zarrab’ın ismi var. Ebru Gündeş’in önceki güne kadar bir boşanma davası açmadığını biliyoruz. Bize ulaşan bir boşanma başvurusu da yok. Gündeş’in isminin listede olmaması, kızları Alara’nın isminin listede olmasının nedeni bilmiyorum” demişti.


Ebru Gündeş’i listede yer almaktan; Zarrab ile evlilikleri öncesi yaptıkları evlilik sözleşmesi kurtardı. Gündeş ve Zarrab çiftinin evlenmeden önce kendi mal varlıklarını belirten bir liste yaptıkları ve herkesin kendi kazanımı olan mallarının ayrı olduğuna dair sözleşme imzaladıkları anlaşıldı. Ebru Gündeş’i işte bu sözleşme kurtardı.

Gündeş’in kendi kazanımlarından elde ettiği mal varlıklarına el koyulmasının adil olmayacağı değerlendirildi. Ebru, Reza çiftinin çocukları Alara’nın mal varlığına el koyulması ise Reza Zarrab’ın bazı mallarını kızının üzerine yapmasından kaynaklandığı belirtildi.

Reza Zarrab, Ebru Gündeş'e hediye ettiği yalıyı geri almış

Reza Zarrab’ın el konulan mal varlığı

Rüşvet irirafçısı Rıza Sarraf’ın mal varlığına el konuldu. İşte Sarraf’ın kalem kalem yüklü mal varlığından bazıları:

İstanbul Boğaz’ında Kanlıca’da iki adet yalının sahibi olan Sarraf’ın Kandilli’de bir köşkü bulunuyor.

• 12 milyon dolar değerinde ‘Challenger 300’ tipli özel jeti

• 1 milyon 50 bin lira değerindeki Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ tablosu

• Büyükçekmece’de 47 adet dairesi

• 1 milyon 850 bin değerindeki yazlığı

• İstanbul’da 4 milyon liralık dairesi


• Bakırköy’de üç süper lüks dairesi

• Metroport Busidence Plaza’da iki ofis katı

• Tuzla’da fabrika.

• Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip olan Reza Zarrab’ın ortak olduğu şirketler şöyle:

• ROYSAR DENİZCİLİK ENDÜSTRİYEL MAKİNE VE KIYMETLİ MADENLER SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

• ROYSAR HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ

• ROYSAR GIDA DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

• ROYSAR ALTIN TİCARET İTHALAT VE İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ

• ARE HAVACILIK ANONİM ŞİRKETİ


• ROYSAR MOBİLYA DEKORASYON SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

reza zarrab zafer çağlayan rıza sarraf rüşvet

Rıza Sarraf: Zafer Çağlayan’a 45 – 50 milyon Euro verdim


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.