Benimle mitoz bölünür müsün? – İsmail Pişer

Eski Sevgilim Safinaz’a Mektuplar, Karadul Örümceği Gibi Çiftleşenler, Bir Öğretmenle Neden Evlenmemeliyiz? isimli denemeleri sosyal medyada beğenilen ve sıkça paylaşılan İsmail Pişer’in ‘Benimle Mitoz Bölünür Müsün?’ isimli ilk kitabı çıktı.

mitoz

‘Benimle Mitoz Bölünür Müsün?’, birbirine tıpa tıp benzeyen milyonlarca insanın; aşkı tüm benliğiyle yaşayan ergenlerin, bağırarak konuşan öğretmenlerin, sosyal medyada Marilyn Monroe’yla flört edenlerin, doksanlı yılları çok özleyenlerin, yirmi beş yaşında hayallerini yitirenlerin, tavuk tantuni sevenlerin, bu diyardan kaçıp gitmek isteyenlerin ve sosyal medya müptelalarının hikâyesi…

“Mitoz bölünmenin meşru yollarından biri evlenmektir” diyen İsmail Pişer, kitapta okurlarına şu soruyu soruyor:

“Atomu parçalasam ya da uluslararası bilimsel dergilerde makalem yayınlansa, umurunuzda olmaz. Ancak bir sevgilim olduğunu ve çok yakında nişanlanacağımı duyursam, yüzlerce beğeniyle adeta sanal bir halaya tutuşursunuz. Tebrik ve övgülerinizi hiç eksik etmezsiniz. Sevgilim olduğunu söylediğimde, basitçe, doğadaki her canlı gibi eş bulduğumu beyan ettiğimde, neden hepiniz Mahmut Tuncer’e dönüşüyorsunuz? Benim ilişkim var ve mutluyum elbette, peki siz neden bu kadar mutlusunuz?”

Kitabın tanıtım bülteninde ise yazar şöyle sesleniyor:

“Giderek birbirimize benziyoruz. O kadar aynılaştık ki her yerde kendimi görmekten sıkıldım artık. Sporun üç büyüklerden, sanatın Hollywood’dan, internetin komik video ve capslardan ibaret olduğu toplumumuzdan sıkıldım. Tanıştığım her kişiyle gelişeceğimi zannederken, sadece mitoz bölündüğümü idrak etmekten sıkıldım. Ağzımıza yapıştırılmış sözcükleri koro halinde tekrarlamamızdan sıkıldım.

Karamsar olduğum için özür dilerim, fakat elbette size hitaben yazmıyorum bunları. Neticede sizler Kanada Hokey Ligi’yle ilgilenen, ebru sanatından hoşlanan, squash oynayan, İtalyan edebiyatı okuyan, mektup pulu biriktiren ya da internetteki sıra dışı sitelerden faydalanan şahsına münhasır insanlarsınız. Bu kitabı başkalarına yazdım, mitoz bölündüğümüz kardeşlerime…”

Cinius Yayınları’ndan çıkan ‘Benimle Mitoz Bölünür Müsün?’, şimdi tüm online kitapçılarda.

Online sipariş için: Kitapyurdu.com

ismail pişer Benimle Mitoz Bölünür Müsün cinius yayınları kitap İsmail Pişer

İsmail Pişer kimdir?

İsmail Pişer, İndigo Dergisi’nde makaleler yazmakta ve özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Yazılarını okumak için tıklayınız.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.