Linkedin’de nasıl iş bulunur? İş hayatına nasıl katkı sağlar?

LinkedIn, iş arayan insanlara iş ilanlarına ulaşma imkanı veren, dünyada 300 milyondan fazla kişi ve 3 milyon üstünde şirket tarafından kullanılan dev bir platform. Peki LinkedIn’de nasıl iş bulunur? Linkedin’de iş bulmanın püf noktaları neler?

Linkedin nasıl iş bulunur? İş hayatına nasıl katkı sağlar? iş başvurusu iş bulmanın püf noktaları

2003 yılında kurulan LinkedIn, sizin iş dünyasından insanların ne yaptıklarını görmenizi, onlarla güçlü bağlar kurabilmenizi ve liderlerle ilgi alanlarınızla ilgili paylaşımlarda bulunabilmenizi sağlayan bir platform. Yeni iş fırsatlarını önce sizin duymanızı sağlayabilir.

Profesyonellerin ve liderlerin paylaşımlarının altında onlarla bir konu hakkında tartışabilir, mesaj yoluyla onlara ulaşabilir ve iş hayatı konusundaki tecrübelerinden yararlanarak onlardan tavsiyeler alabilirsiniz.


Online CV’niz gibi düşünebileceğiniz LinkedIn sayfanızda eğitim bilgilerinizden iş tecrübelerinize, hobilerinizden başarılarınıza pek çok bilginiz bulunacaktır ve bu bilgiler iş verenlerin ilgisini çekebilir ve size ‘LinkedIn’ sayfanız aracılığıyla ulaşabilir.

Bu yüzden Linkedİn sayfanızı güncel tutmak özellikle iş arayan biriyseniz sizin için oldukça önemlidir. Ayrıca, LinkedIn sizin profilinize uygun olan iş ilanlarını listeleyerek size seçim yapma konusunda kolaylık da sağlar.

İşe gireceğiniz zaman şirket hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda da şirketin LinkedIn sayfasına girip hakkında merak ettiklerinizin bir kısmını öğrenebilirsiniz.

LinkedIn, sizin profesyonel markanızı geliştirmenizi sağlayacak ve işe alım aşamasında insan kaynakları tarafından arama motorunda arandığınızda üstte çıkan hesabınız sayesinde iyi bir izlenim kazandıracaktır.

Linkedin nasıl iş bulunur? İş hayatına nasıl katkı sağlar?

Şirketler artık LinkedIn hesaplarına da bakıyor

İstatistiklere göre her saniye 2 yeni üye kazanan Linkedin, bu hızla büyümeye devam ederse gelecekte iş dünyasının merkezi haline gelebilecek önemli bir platform. Nitekim şirketler şimdiden işe alım süreçlerinde adayların LinkedIn hesaplarını gözden geçirmeye başladılar.

Bu yüzden siz siz olun, eski veya yalan bilgilerle dolu bir profilden çok, güncel bilgilerinizin olduğu açık ve dikkat çekici olmakla beraber ilgi çekmeyi başarabilecek bir profil oluşturmaya gayret edin.

Unutmayın, profiliniz sayesinde güzel bir işe girebilirsiniz veya profiliniz sizin bir işe alınmamanıza neden olabilir, o yüzden aman dikkat! Profillerinizi güncel tutmayı unutmayın.


LinkedIn’de iş bulmak için tüyolar:

linkedin logo

Sizi bulabilsinler: Eğer ilgi alanınızdaysa tanımadığınız kişileri eklemekten çekinmeyin, özellikle işe alım profesyonelleri ile birinci dereceden bağlantılar kurun. En çok aramayı onlar yapıyor.

Kim olduğunuza karar verin: Aramalarda çıkmak için profil metinlerinde işinizle ilgili temel terimleri kullanın. Nasıl bilinmek istediğinizle ilgili tüm anahtar kelimelerin listesini yapmak yardımcı olacaktır.

 Diğer profesyonellerden ilham alın: Size benzer profilleri inceleyin, anahtar kelimeler için fikir alın. Vallahi ayıp değil.

İş tanımını değil kendinizi anlatın: Elinizde kendi hikayenizi anlatacak bir fırsat ve potansiyel dinleyiciler var. Bunu kullanın.

 Güncellemekten korkmayın: Telefonunuz çalmıyorsa, bir yerde hata yapıyorsunuz. Profildeki anahtar kelimeleri değiştirin.

Profilinize gelmeliler: Arama sonuçlarında çıktıktan sonra özür dilerim ama artık siz banner’sınız. Görünmeniz yetmez, hedefiniz tıklanmak. Fotoğraf, başlık ve referanslarda yapacağınız küçük iyileştirmelerle profilinize gelenlerin sayısında artış göreceksiniz. (Mesela: Fotoğraf eklemek görülme ihtimalinizi 14 kat artırıyor. Ama tatil selfie’si koyacaksanız boş kalsın)

Profiliniz eksiksiz olsun: İşe alım insanları bir aday üzerinde saatlerini harcamaz. Sadece LinkedIn’de 433 milyon üye mevcut. Sizi saniyeler içinde değerlendirecekler. Ve elemeye tam doldurulmamış profillerden başlayacaklar.


 Aktif olun: LinkedIn’de paylaşım ve yorum yapmak görünürlüğünüzü artırır. (Kurumsal ve hayati görünsünler)

Cv nasıl hazırlanır? 6-30 saniye ayrıntısı nedir?


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.