WhatsApp gereksiz mesajları engelleme özelliği

WhatsApp milyonlarca kullanıcısının merakla beklediği gereksiz spam mesajları engelleme özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

WhatsApp gereksiz mesajları engelleme özelliği

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, platforma entegre etmeye hazırlandığı yeni özelliği ile gündemde. WhatsAppta sıklıkla karşılaşılan gereksiz spam mesajlardan sıkıldıysanız, sizi yakından ilgilendiren bir haberimiz var. Platform bu mesajları engellemek için harekete geçti.

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre, WhatsApp, reklam ya da sahte haberlerin yayılmasına neden olan gereksiz spam mesajların önüne geçebilmek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.


WhatsApp, 25’ten fazla gönderilen mesajları gereksiz (spam) olarak algılayacak ve bu mesajı yayan kişiyi otomatik olarak engelleyecek.

whatsapp özellikleri

WhatsApp’ta mutlaka bilinmesi gereken 10 özellik

Peki popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın bütün özelliklerine hakim misiniz? İşte mutlaka bilmeniz gerek 10 WhatsApp özelliği:

1- Kalın, üstü çizili ve italik mesaj yazma

Mesajlarınızı kalın, üstü çizili veya italik yapmak isterseniz tek yapmanız gerek yazdığınız metni seçip, araç çubuğundaki üç nokta simgesine dokunarak istediğiniz formatlamayı seçmek. WhatsAppın bu özelliği şimdilik sadece beta halinde var olsa da, çok yakında herkes tarafından kullanılabilecek.

whatsapp özellikleri

2- Emoji tarama özelliği

WhatsAppta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji’yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji’yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak.

3- Dakik hesaplamalar

Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan “Bilgi” opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz.


4- Grup sohbetini sessize almak

Çenesi düşük arkadaş gruplarınızdan sıkıldığınızda, “Grup bilgisi”ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz.

5- Veri kullanımı özelliği ile medyanın otomatik indirilmesi

“Ayarlar”lardan “Veri Kullanımı”na tıklayarak, “Medyanın otomatik olarak indirilmesi” ayarlarını değiştirebilirsiniz. “Mobil veri kullanırken” düğmesine tıklayarak, verilerin wifi’sız ortamlarda indirilmesi opsiyonunu kapatabilir, ve telefon faturanızı azaltabilirsiniz.

whatsapp özellikleri

6- Otomatik yüklemeleri durdurma

Telefonuzun fotoğraf galerisinde utanç verici fotoğraflar olmasını istemiyorsanız WhatsApp’ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında “Gelen medyayı kaydet” i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.

7- Önemli mesajları işaretleme

Önemli bir mesajı bulmak için yüzlerce iletiyi geriye doğru kaydırmak çok uzun sürebilir. Ama eğer o mesaja yıldızla işaretlerseniz hem sizin işiniz kolaylaşır, hem de mesajlaştığınız kişinin bundan haberi olmaz. Bir mesaja yıldız eklemek için tek yapmanız gereken mesajın üstünü basılı tutmak ve çıkan yıldız simgesini seçmek. Daha sonra sohbetin üzerine dokunup “Yıldızlı mesajlar”ı seçerek işaretlediğiniz tüm mesajları görebilirsiniz.

whatsapp özellikleri

8- Masaüstü WhatApp

WhatsApp’ı bilgisayardan açarak artık işyerinizde istediğiniz kadar mesajlaşmanız mümkün. Bilgisayarınızdan web.whatsapp.com adresine girdikten sonra telefonunuzdaki WhatsApp’ınızdan alacağınız QR kodu ile sohbetlerinizi bilgisayar ekranına taşıyabilirsiniz.

whatsapp özellikleri

9- Yanıtlamayı hatırlatma özelliği

Eğer çok ilginizi çekmeyen bir konu konuşuyorsanız, kendinize cevap vermeniz gerektiğini hatırlatmak için herhangi bir sohbeti “Okunmamış” olarak işaretleyebilirsiniz. Böylece konuşmanın yanında belirecek olan mavi nokta, size cevap vermeniz gerektiğini hatırlatabilir.

whatsapp özellikleri

10- Favori sohbeti uygulamanın en üstüne koyma


Şu anda yalnızca beta halinde bulunan bu özellik sayesinde bir konuşmayı sohbetler listenizin en üstüne koymanız mümkün. Tek yapmanız gerek sohbete basılı tutarak, ekranda beliren ‘pin’ opsiyonunu seçmek.

Facebook kayıtlarının delil niteliği


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.