Zamansız – Bahar Gerçek Doğru

Ne benim ne de senin var olmadığımız hiçbir zaman olmadığı gibi içinde yok olup gideceğimiz bir gelecek de yok… Bahar Gerçek Doğru’nun Zamansız adlı kitabında; üç kadının, sınırlı zaman ve mekan algısını yerle bir eden iç içe geçmiş hayatları anlatılıyor.

Zamansız - Bahar Gerçek Doğru kitap cinius yayınları

Delik deşikti zaman
Ne yaşamaktan ne de ölümden korktuk
Kalabalıkların içinde sevdik yalnızlığın sırma saçmalarını
Çıplak bir yürüyüştü
Ayak seslerini duyuyor musun?

Aynı zamanda İndigo Dergisi yazarı da olan Bahar Gerçek Doğru’nun Zamansız adlı kitabında; üç kadının, sınırlı zaman ve mekan algısını yerle bir eden iç içe geçmiş hayatları anlatılıyor.

18. yüzyılda Galata’da başlayan hikaye, asırlar sonra günümüzde Ece’nin sırlarla dolu yaşam çemberi haline geliyor. Farklı zaman ve ülkelerde geçen bu cesur hikaye, dünyanın bir ucunda sonunu kendi bildiği gibi yazıyor. Ferzin ve Ece’nin hayatı, belirsiz bir zamanda, insan hakları avukatı olan Kyong Ju tarafından adeta temize çekiliyor.


Kitap; 18. yüzyılda Ferzin adındaki kadın karakterin, Galata semtinde cesaret ve hayalgücü ile yarattığı şehir efsanesine dönüşmüş zarifhanesinde başlar. Gizemli konağın hakimi olan kadının lakabı Sultan’dır. Ferzin, farklı milletlerden olan genç kölelerle birlikte yaşadığı konakta, zamanın ötesinde bir anlayış ile Avrupalı tacirleri ve şehrin ileri gelenlerini ağırlar. Rus cariye ile saraylı genç erkeğin birlikteliği işleri karıştırsa da, düzen uzun yıllar devam eder. Pera’da çekilen fotoğraflar, yüzyıllar sonra yerini bulan adaletin şahididir.

Genç ve başarılı bir mühendis olan Ece, 2000’li yıllarda İstanbul’da yaşarken, yüzyıllar öncesine dayanan gizemli bir hikayenin hayatını tamamen değiştireceğinden habersizdir. Ece, “Geçmişte atalarının kırdığı tek bir dalı telafi etmek için bugün bir orman dikmen gerekebilir” sözüyle karşılaştığında, uzun süredir gördüğü rüyalardan ve tekrar eden garipliklerden yorgun düşmüştür.


Görünürde her şeye sahip olan Ece, hayatını sorgulamaya başladığı dönemde, tarih profesörü olan babasını kaybeder. Babasının kendine bıraktığı kutunun içinde, üçyüz yıllık aile geçmişine dair önemli izler vardır. Ece, Abu Dabi’deki dünyanın ilk ekolojik şehrinden gelen iş teklifini kabul eder. Geçmişin sırlarıyla birlikte B.A.E’de yeni bir hayata başlar. Dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla özel bağlar kurarken, beklenmedik bir şekilde aşkı bulur. Genç kadın,  mücadele ettiği yeni yaşamında kayıp bir masalın kahramanlarını aradığının farkında değildir.

Zamansız hikayeler eksik kalmış gibi görünse de, vakti gelince kendi sonunu bulur.

Sipariş için: Cinius Kitap Kulubü (%40 indirimli)


Yayınevi: Cinius Yayınları
Baskı tarihi: Ocak 2018
Sayfa: 243

Bahar Gerçek Doğru’nun yazıları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.