Kemal Kılıçdaroğlu: Solun ikinci Karaoğlanı

15 milletvekilini istifa ettirerek İyi Parti’ye büyük jest yapan bir siyasi lidere ne denebilir ki? Büyüksünüz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu!

Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener chp iyi parti ittifakı

Kemal Kılıçdaroğlu: Solun ikinci “Karaoğlan”ı

Birçok yazımda belirtmişimdir… CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu ülke siyasetine fazla diye. Kılıçdaroğlu gibi siyasi kimliklerin 80 yıl, 100 yıl sonra değeri anlaşılır diye…

Bugün güya ‘muhafazakar – demokrat partiyiz’ diyen AKP, yıllar önceki bu ülkenin ikinci kurucu ismi İsmet İnönü’ye “‘tek adam’lık yaptı” diye saldırıyor! İnönü, demokrasinin gelişmediği bir ortamda 1946 seçimleri sırasında çok partili yaşama geçerek demokrasinin altyapısına ciddi bir harç atmıştır. Halbuki o dönemde İkinci Dünya Savaşı’nın ortaya koyduğu siyasi, ekonomik sürüncemede birileri gibi bir “OHAL” ilan eder geleceğe bakabilirdi!..


2002 yılından itibaren iktidarda olan ve her daim demokrasiden bahseden bir AKP gerçek bir demokrat mıdır?!

Güya sözünün arkasında duran AKP, iktidara geldiğinde “12 Eylül’ün ortaya koyduğu %10 seçim barajını kaldıracağız” demiş, liberal kanadın da desteğini almıştı. Aradan geçen o kadar yıla rağmen AKP’den seçim barajına yönelik herhangi bir hamle gelmedi! Bu mudur gerçek demokratlık?!

Gerçek bir demokrat, sol’un ikinci “Karaoğlan”ı olan Kemal Kılıçdaroğlu’dur!

Meral Akşener’e büyük jest

Demokratlık, öyle siyaset meydanlarında, mitinglerinde “biz demokratız” demekle olmuyor! Meral Akşener’e ve İyi Parti’ye yaptığı siyasi jest gerçekten siyasi dünyada çok da görülmeyecek büyülü bir jest!


Bu jesti AKP ve MHP kanadı “siyasi ahlaksızlık” olarak yorumladı! Bunu duyunca çok güldüm!

Daha düne kadar birbirine dediklerini bırakmayan, ağza alınmayacak sözler söyleyen AKP ve Devlet Bahçeli bugün çıkmışlar, bu siyasal demokratik eyleme “siyasi ahlaksızlık” diye bir tanımlama yapıyor! Andavalın biri de çıkmış “FETÖ’nün ortaklığı” dedi! Daha düne kadar FETÖ ile “karı koca” olanlar, “hocaefendi” diyenler bugün CHP – İyi Parti ittifakına FETÖ ortaklığı diyor!

Bir gün bir televizyon kanalında kendini bilmezin biri, meydanı boş bulmuş ve Meral Akşener hakkında “FETÖ’cü” diye yakıştırmalarda bulunmuştu. Programa bağlanan Akşener de tüm dobralığı ile şöyle dedi bu adama: “Benim FETÖ’cü olduğumu kanıtlayamazsa bu adam şerefsizdir!” ‘Hay ağzınıza sağlık Akşener’ dedim! Bu ülkede maalesef AKP’li değilseniz birileri tarafından ya PKK’lı oluyorsunuz, ya FETÖ’cü ya da vatan haini…

Her daim ifade ettiğim gibi, bu AKP’den asla demokrat veya demokrasi çıkmaz; hele ki MHP ile yapılan bir ortaklıktan hiç çıkmaz!

Bu siyasi evliliğin (AKP – MHP) tüm kurnaz oyunlarına karşı hazırlıklı olan Kemal Kılıçdaroğlu için “Gandi” deniyor, ancak bunun yanında Anadolu’nun yerli Gandi’si milli Karaoğlan dersek yanlış olmayacaktır!


Büyüksünüz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu!

CHP – İyi Parti ittifakı: CHP’den 15 milletvekili İyi Parti’de!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…