AKP adını değiştirip CHP yapsın!

AKP’nin yaptıklarına bakınca, sizce de AKP, ismini CHP diye değiştirmesi gerekmez mi?!

AKP adını değiştirip CHP yapsın!

Nereden başlasam bilemiyorum!

Bırakın “AK Parti” demeyi, “AKP” bile demeye dilim varmıyor! Sadece “bu AKP!” demek en uygun söylem olacak diye düşünüyorum… Okuyan, araştıran, soran, sorgulayan birinin de aksini söylemesi imkansız!


24 Haziran “erken seçim” kararı ile son günlerde tuhaf şeyler oluyor!

Bir kere şunu söylemekte fayda var: Bugün genel itibari ile bu seçime “erken seçim” diyen de var “baskın seçim” diyen de… Hayır kardeşim, bu erken merken değil; bu seçim zamanında yapılan bir seçim!

Ben de birçok yazımda erken seçimin olma ihtimalinin yüksek olduğunu zaman zaman bahsettim…

AKP bir yıldır bu sınava hazırlanıyordu zaten. Bakın geçmiş şu son bir yıla, her yerde miting yaptı AKP. Bir tarafta Başbakan Binali Yıldırım, bir tarafta Cumhurbaşkanı. Adım adım geliyorum diyordu bu seçim…

Peki AKP bir tarafta miting yaparken, neden bundan bir yıl önce seçim kararı açıklanmadı da son iki ay kala seçim kararı açıklandı?

Malum olduğu üzere muhalefeti hazırlıksız yakalamaktı! Hatta Meral Akşener’i de seçime sokmamak için birçok şeyi denediler. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi hamlesi ile bu, sonuçsuz kaldı.

Açın bakın televizyon kayıtlarına, her zaman erken seçime gitmeyeceklerini söyledi “bu AKP” ama aslında çoktaaan karar vermişlerdi! Bunun için de siyaseten diğer güvenilmez bir isim Devlet Bahçeli ile yola koyuldular!

AKP yetkililerinin söylediklerine değil, yaptıklarına bakın! Yoksa yolda kalırsınız! Hele ki arkanızı dönmeyin, yoksa maazallah!..


Bakın yine geçmiş kayıtlara, “Bedelli askerliği çıkarırsak şehit, gazi ailelerine ne deriz” dediler, bir süre sonra şak diye bedelli askerlik çıkardılar!

“NATO’nun Libya’da ne işi var” dediler, bir süre sonra Libya’ya savaş gemisi gönderen ilk hükümetlerden birisi “bu AKP” oldu!

Daha fazla saymak istemiyorum, moralim bozuluyor!..

Şimdi de çıkmışlar, CHP’nin daha önce söylediği ekonomik söylemleri ifade etmeye başladılar!

Daha önce CHP “Asgari ücreti 1.400 lira yapacağız” demişti! O zaman ki AKP’li bakan Mehmet Şimşek de “Siz bunu yapın ben de oyumu CHP’ye vereceğim” demişti!

Şimdi yine aynı bir durum söz konusu!

Daha önce CHP’nin bir söylemi olan “emeklilere ikramiye” konusunu gündeme getirdiler ve bu kez kendileri emeklilere ikramiye vereceklerini söylediler!


Bence AKP adını değiştirip CHP yapsın! Not: Bütün CHP’lilerden özür diliyorum!..

Cumhur ittifakını şok eden seçim anketi sonuçları


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…