Bekir Bozdağ’dan TAMAM diyenlere: 24 Haziran rüyalarının kabusa döndüğü gün olacak

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sosyal medyadaki “tamam” trendine ilişkin yaptığı açıklamada; “İktidar Twitter’dan değil sandıktan çıkar. Boşuna kendilerini yormasınlar. 24 Haziran rüyalarının kabusa döndüğü gün olacaktır.” dedi.

Bekir Bozdağ TAMAM diyenlere: 24 Haziran rüyalarının kabusa döndüğü gün olacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Twitter’daki ‘tamam-devam’ polemiğini değerlendirerek şöyle konuştu:

“17-25 oldu FETÖ emniyet ve yargının içindeki teröristleri ile darbeye kalkıştı, başaramadı. Ardından seçimler oldu, Kasım seçimlerinde halkımız onlara cumhurbaşkanımızı yedirmedi. En sonunda bildiğiniz gibi darbe teşebbüsü ile Cumhurbaşkanımızı ve ailesini yok etmek istediler. FETÖ’nün teröristleri ölüm yağdırmaya kalktı, yine iktidardan Cumhurbaşkanımızı indirtmedi. Cumhurbaşkanımızı yedirmedi. Onlar ölüm yağdırırken, yedirmedikleri lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kimseye yedirmezler. 24 Haziran’da emaneti yine Cumhurbaşkanımız alacaktır.


“24 Haziran rüyalarının kabusa döndüğü gün olacak”

İktidara gitmenin yolu sandıktan geçer. İktidar Twiter’dan değil, sandıktan çıkacaktır. Milletimiz onu nasıl 15 Temmuz’da canı pahasına müdafa etti ise, 24 Haziran’da da onu muhafaza edecektir. Bizim ülkemizin seçimlerinde başka ülkenin değil, bizim vatandaşlarımız oy kullanacak. Gerçek de, köy de görünüyor. 24 Haziran’a bir şey kalmadı. Kendinizi çok yormayın. İktidarın yolu milletin helal oylarından geçiyor. Milletin kime tamam, kime devam diyeceğini göreceğiz. Millet, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a hep durmak yok yola devam dedi. Bir dünya bir araya gelse de milletimiz Erdoğan’ı yedirmeyecektir. Onlar rüya görüyorlar. 24 Haziran rüyalarının kabusa döndüğü gün olacaktır.”

Bekir Bozdağ: Seçim ikinci tura kalmaz

Seçimlerin ikinci tura kalmayacağını söyleyen Bozdağ, “Şu anda Cumhur İttifakı dışındakiler seçime kazanacağım diye çıkamıyorlar. Cumhurbaşkanlığı konusunda ittifak yapamadılar. Milletimiz 24 Haziran’ın işini millet, 7 Temmuz’a bırakmaz. Hangi seçimde millet bırakmış?”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan tamam açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medyadaki “tamam” ve “devam” tartışmalarına ilişkin “Biz sanal ile değil gerçekle uğraşalım. Biz milletimizin ‘devam’ diyeceğine inanıyoruz” dedi.


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısındaki “Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” sözlerinin ardından sosyal medyadaki “tamam” ve “devam” etiketli paylaşımlarla ilgili tartışmalara yanıt verdi.

Kalın düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili soru üzerine “Sosyal medya etkin bir iletişim aracı. Buna bigane kalmak mümkün değil. Sosyal medya ile birtakım çalışmalara girmek beyhude çabadır. Biz bu tarz şeyleri çok yaşadık, tecrübe ettik. Buna asıl karar verecek olan sandığa gidecek milletimizdir. Bu ‘bot’ hesaplar üzerinden yapılan saldırılar sonuç vermeyecektir. Biz sanal ile değil gerçekle uğraşalım. Biz milletimizin ‘devam’ diyeceğine inanıyoruz. Aslolan milletimizin vereceği karardır” dedi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısındaki konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Tek bir dertleri var o da Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak. Bizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına da AK Parti Genel Başkanlığına da Başbakanlığa da Cumhurbaşkanlığına da milletimiz getirdi. Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz. Bugüne kadar vesayetçilerden darbecilere kadar kim bizi haksız, hukuksuz yere yıkmaya çalıştıysa her seferinde milletimizle birlikte biz karşılarında durduk. İnşallah 24 Haziran’da da milletimizle birlikte yıkım ekibine hak ettiği dersi bir kez daha vereceğimize inanıyorum.”

Dünya rekoru kırdı!


Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Twitter’da “tamam” kelimesi trend oldu. 1,5 milyon üstünde paylaşım alan trend topic, Türkiye’nin ve dünyanın en çok konuşulan trendi haline geldi. Ana akım haber sitelerinin de yer vermediği TAMAM trendi, muhalefet liderlerini de birleştiren bir unsur oldu.

Ana akım haber siteleri T A M A M trendini görmedi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.