Evanjelizm akımı nedir? Neye hizmet eder?

İlluminati, Tapınak Şövalyeleri gibi terimlere artık aşina olmuşken, bu makalede son günlerin en popüler terimi Evanjelizm’i inceleyeceğiz. Dilden dile dolaşan Evanjelizm terimi; Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıması başta ülkemiz olmak üzere Dünya Kamuoyundan yükselen tepkilerle gündemin en üst sıralarına çıkmıştır.

Evanjelizm akımı nedir? Neye hizmet eder?

Evanjelizm nedir?

Sözcük olarak kutsal kitaba yönelmek anlamını taşıyor. Birçok kelime de olduğu gibi Evanjelizm kelimesinin kaynağı da Yunanca olan Evangelion’dan gelmekte ve “Müjde” anlamını taşımaktadır. Günümüzde ise Evanjelizm terimi ABD’de Hristiyan toplumunun en tutucu kanadını ifade ediyor.

Evanjelizm inancına bağlı olan Evanjelik diye adlandırılan bu kesim aynı zamanda Yahudilere ve Siyonizm‘e ilginç derecede bağlılar. Çünkü Yahudilerin “Tanrının Seçilmiş Halkı” olduğuna inanıyorlar ve bu toplumun menfaatleri için çalışıyorlar.


Evanjeliklere göre Kutsal Topraklar tamamıyla Yahudilere ait ve Mesih’in gelişi ile birlikte Yahudiler tamamıyla Dünya’ya egemen olacaklar.

Evanjelizm neye hizmet eder?

Evanjelik inanca göre Tanrı’nın planı şu; Yahudiler Tanrı’nın seçilmiş halkı ve Dünya’ya bir gün onlar egemen olacak. Bu yolda Yahudilerin menfaatlerini savunan Evanjelikler bu dünyada değil ancak öbür tarafta cennet ile mükâfatlandırılacak. Tanrı’nın diğer inanışlardaki insanlar içinse hiçbir planı yok. Tabii Yahudiler sözde vaade edilmiş topraklara dönüp öncelikle Büyük İsrail’i kuracaklar.


İsrail kuruldu şimdi topraklarının genişletilmesi projesi var.

Suriye ve İran başta olmak üzere Ortadoğu’daki gelişmelere, birçok büyük devletin burayı savaş alanına çevirmesi gibi etkenlere baktığımızda Dünya’daki Evanjelik sayısının azımsanmayacak kadar fazla olduğu söylenebilir. 2004 yılının verilerine göre Dünya’da 500 milyonu aşkın Evanjelik olduğu tahmin ediliyor.

Büyük İsrail kurulacak ve 7 yıl süren bir kaos ortamı oluşacak.

Bu dönemde Yecüc Mecüc orduları tarafından İsrail işgal edilecek ABD ve İngiltere İsrail’e yardım elini uzatacak. İsa Mesih yeryüzüne inecek ve onun önderliğindeki Yahudiler ve Evanjelikler, diğer bütün insanlar ve onların önderi olacak Deccal’ı İbranice’de Megiddo Tepesi anlamına gelen ve Bugün Kudüs’ün güneyinde var olan Megiddo ovasında Armageddon savaşında yenilgiye uğratacak. Daha sonra kıyamet kopacak ve İsa Mesih’e iman edenler cennete yükselecek.

Sonuç olarak


İsa’nın yeryüzüne inmesi için bu sapkın inanışta yer alan alametlerin sırasıyla gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu alametlerin gerçekleşmesi içinse evanjelikler üstün çaba harcıyor. Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu olayı bizzat Trump’a sordum bu olayın arkasında evanjelikler var demesi Dünya’da şu an yaşanan gelişmeleri ve Evanjelizm’in dünya siyasetine olan etkisini bize özetliyor.

Bilderberg toplantıları dünyanın kaderini mi belirliyor?


Cihan Demirdaş
Cihan Demirdaş; İşletme bölümü lisans mezunu olup kozmetik, kişisel bakım ve ev temizlik ürünleri sektöründe faaliyet gösteren uluslararası sermayeli bir şirketin İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürlüğü’nde 3 yıldır görev yapmaktadır. İnsan Kaynakları, İletişim, Eğitimler, Girişimcilik, Kariyer ve İş Dünyası ile ilgili makaleler paylaşmak üzere www.cihandemirdas.com adlı web sitesini kurmuştur. Ayrıca özel müşterilerinin içerik talepleri doğrultusunda makale yazarlığı ve reklam yazarlığı hizmeti vermektedir.