Geometride İnsan/Işık ve Gölgenin Peşinde sergisi İFSAK’ta

Fotoğrafçı ve fotoğrafçılık eğitmeni Koray Akten’in öğrencileriyle birlikte hazırladığı “Geometride İnsan/Işık ve Gölgenin Peşinde” isimli fotoğraf sergisi, 2 Haziran’da İFSAK’ta açılıyor.

Geometride İnsan/Işık ve Gölgenin Peşinde sergisi ifsak
Fotoğraf: Pınar Şener Köse

Fotoğrafçılığa meraklı, temel fotoğrafçılık eğitimlerini çeşitli şekillerde tamamlamış amatör fotoğrafçılar 2017 yılı boyunca hayatın içinde geometrik şekiller, mimari detaylar ve doğal çizgiler içinde insanı aradılar. Işığın gölgeler ile olan oyunlarını, birlikte oluşturdukları geometri içinde yine insanı ve hikayelerini gözlemlemeye ve doğru anda yakalamaya çalışarak fotoğraf sanatını kendi bakışları ile yorumlamaya çalıştılar.

Fotoğrafçı ve fotoğrafçılık eğitmeni Koray Akten rehberliğinde bir yıl boyunca çıktıkları fotoğraf gezilerinde çektikleri çalışmalarını sergileyecek olan 16 fotoğraf tutkunu, İstanbullular’ı 2 Haziran – 22 Haziran arası İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK), Galeri Sergi Salonu’na bekliyor.


Koray Akten’in yürüttüğü Amatör Fotoğrafçılık Saha Eğitimi seminer ve gezilerini takip edip, çalışmalarını sergilenebilecek bir kaliteye ulaştırabilmiş fotoğrafseverlerin bir yıllık emeklerinin sonucu olarak ortaya çıkan serginin açılış kokteyli 2 Haziran Cumartesi günü saat 16:00-18:00 arası gerçekleşecek.


İFSAK Adres: İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. No: 32/1 Beyoğlu / İstanbul

Koray Akten ile sokak fotoğrafçılığı gezileri


Deniz Alan Held
1974 Ankara doğumlu ama 2 yaşından beri Istanbullu. Çocukluk ve gençliği cimnastik ve dans çalışmalarıyla geçti. 2000 yılından beri yoga yapıyor. 2002 yılında evlenip yurtdışına yerleşti ama bir ayağı hep Istanbul'da oldu. Çocuklardan sonra, Norveç'te hayalindeki işin eğitimini alma fırsatı geçti eline. Trondheim Üniversitesi'nde Medya Bilimi ve Görsel Kültür dalında lisans ve yüksek lisans okudu. İki yıl Zürih, 10 yıl Trondheim'da yaşadıktan sonra 2014 yazında eşinin memleketi Almanya'ya yerleşti. Şİmdi iki oğlu ve eşi ile sakin bir hayat sürmekte, ve Türkiye'nin Gezi Gençleri'nce yönetileceği çağdaş bir ülke olduğu hayalini kurmakta. // ENGLISH: Born in Ankara in 1974, moved to Istanbul at age 2. Spent lots of time with gymnastic and contemporary dance at early ages. since 2000 practices rather yoga. Married to a German in 2002 and move to Zurich. Later lived 10 years in Norway/Trondheim and eventually settled down in Germany. Studied Media Science in Trondheim and finished master degree in 2012. Has two sons. Looking forward to the days that Turkey is eventually led democratically by the Gezi youth.