Dünya Kupası 2018: Grupta ilk maç sonuçları

Rusya 2018 – FIFA Dünya Kupası gruplarında ilk maçlar tamamlandı. 32 takımın katıldığı turnuvada 4 takımdan oluşan 8 grup bulunuyor. Grubu ilk iki sırada bitiren takımlar bir üst tura çıkarken, son iki sırada yer alan takımlar evlerine dönecek.

Dünya Kupası 2018: Grupta ilk maç sonuçları
Dünya Kupası 2018: Grupta ilk maç sonuçları

Favori takımlar

Dünya Kupası’nda favori gösterilen; İspanya, Fransa, Arjantin, Almanya, Brezilya ve İngiltere‘nin yanı sıra sürpriz yapabileceği öngörülen; Portekiz, Uruguay, Meksika ve Belçika takımları gruplarındaki ilk karşılaşmalarını tamamladılar.

Dünya Kupası 2018: Grupta ilk maç sonuçları

dünya kupası 2018 portekiz ispanya

Grup ilk maçlarının ardından golsüz biten karşılaşma bulunmazken, 3-3 biten Portekiz-İspanya karşılaşması en çok golün atıldığı maç olarak kayıtlara geçti.


İlk maçların tamamlanmasıyla birlikte sürpriz sonuçlar da yavaş yavaş gelmeye başladı.

meksika almanya dünya kupası maç sonuçları

Meksika karşısında 1-0 mağlup olan Almanya, Dünya Kupası’nı mağlubiyetle açarak hayal kırıklığı yaşadı. Sürpriz sonuçlardan bahsettiğimiz Meksika, Almanya karşısında 90 dakika tempolu bir şekilde mücadele sergiledi.

arjantin izlanda dünya kupası maç sonuçları

Arjantin – İzlanda ve Brezilya – İsviçre karşılaşmalarında alınan 1-1’lık skorlar Arjantin ve Brezilya açısından üzüntüyle karşılandı.

Avrupa futbolunda son yıllarda büyük bir ivme yakalayan İzlanda, Güney Amerika temsilcisi Arjantin karşısında çok iyi direndi.


brezilya isviçre dünya kupası maç sonuçları

Sambacılara karşı mücadeleye kötü başlayan İsviçre, ikinci yarıda oyun kontrolünü başa baş hale getirerek 1 puanın sahibi oldu.

İlk maçların tamamlanmasıyla birlikte takımlar hakkında az çok fikir sahibi olma şansı da bulundu. Genel anlamda bütün takımların yüksek seviyede mücadele ettiği dikkatlerden kaçmadı.

Maç sonuçları: Rusya – Suudi Arabistan

rusya suudi arabistan dünya kupası maç sonuçları

Turnuvaya ev sahipliği yapan ve son dönemde aldığı skor ve oynadığı futbolla eleştiri oklarını üzerine alan Rusya, zayıf rakibi Suudi Arabistan karşısında 5-0’lık net bir galibiyet aldı.

Ronaldo turnuvanın gol kralı

İspanya karşısında iki defa öne geçen ve bir defa geriye düşen Portekiz, Ronaldo’nun harika oyunuyla sahadan 1 puanla ayrıldı. Karşılaşmayı hat-trick ile tamamlayan Cristiano Ronaldo, şu anda turnuvanın gol kralı durumunda bulunuyor.

Gruplarda tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanan Dünya Kupası’nda sürpriz sonuçlar alarak puan kaybeden Almanya, Arjantin ve Brezilya grupta oynayacakları ikinci ve üçüncü karşılaşmalarda alacakları yeni sürpriz sonuçlarla gruptan çıkamama tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.


Grup birinci karşılaşmalarında oynanan 12 maçta 38 gol atılarak, maç başına gol ortalaması 3.15 şeklinde gerçekleşti. Daha çok golün atıldığı, daha zevkli karşılaşmaların oynandığı Dünya Kupası dileklerimizle…

Rusya 2018: Futbolda gelişmişliğin asıl ölçütleri ve göstergeleri