Koray Akten’in “Anlar ve İnsanlar” fotoğraf gösterisi İFSAK’ta

İndigo Dergisi’ndeki  fotoğraf, röportaj ve haberlerden tanıdığımız fotoğrafçı ve fotoğraf eğitmeni Koray Akten, fotoğraf yolculuğunu bir gösteri olarak İFSAK’ta sunacak.

Koray Akten Anlar ve insanlar fotoğraf gösterisi ifsak
Koray Akten’in “Anlar ve İnsanlar” fotoğraf gösterisi İFSAK’ta

Fotoğraf sanatçısı Koray Akten, İFSAK‘ta gerçekleştireceği “Anlar ve İnsanlar” adlı fotoğraf gösterisini şöyle anlattı:

“Fotoğraf makinesiyle tanıştığım otuz beş yıl önceden beri fotoğraf çekmeyi çok sevdim. Fotoğrafçılığa daha da eğildiğim son on bir yıldır tutku derecesinde severek ve daha bilinçli fotoğraf çekmeye çalışıyorum.


Her gün öğrenmeye, bilgiyi paylaşmaya ve gelişmeye çalışarak. Profesyonel kurumsal kariyerin ardından, son üç yıldır da hayatımı fotoğrafçılık teorik ve pratik bilgi paylaşımlarıyla sürdürme kararımı uygulama sürecindeyim.

Bu süreçte ağırlıklı olarak İstanbul sokaklarında “an”ın ve insan hikayelerinin peşinde fotoğraf bahanesiyle dolaşırken, hayat dediğimiz büyük macerayı oluşturan o küçücük sürelerden, gözümün, aklımın ve kalbimin süzgecinden geçerek fotoğraf çerçevelerine yansıyan bazı an ve insanları fotoğraf severlerle on beş dakikalık bir gösteri akışı içinde paylaşmak istedim.

Dilerim siz de katılır ve hayat maceralarımız içerisindeki bu on beş dakikalık değerli sürede izlenimlerinizi benimle ve bizlerle paylaşırsınız.”


(Koray Akten- İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği)

Koray Akten’in “Anılar ve İnsanlar” fotoğraf gösterisi

  • Etkinlik tarihi: 19 Haziran 2018
  • Etkinlik saati: 19:30
  • Yer: İFSAK – Kuloğlu Mahallesi, İstiklal Caddesi Ayhan Işık Sok. No:32 Beyoğlu/İstanbul
  • İFSAK Nurettin Erkılıç Gösteri Salonu

Biyografi: Koray Akten

Fotoğraf: Ahmad Bhyri
Fotoğraf: Ahmad Bhyri

1969, İstanbul doğumlu. Galatasaray Lisesi ve İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu.  1995 – 2015 arası bilişim ve telekom sektörlerinde pazarlama, satış, hizmet çözümleri satışı, iş geliştirme, yöneticilik, koordinasyon ve danışmanlık yaptı. 2007 yılından beri, 2009 – 2011 yılları arasında Yönetim Kurulu’nda da yer aldığı, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği İFSAK’ın Eğitim Birimi’nde temel fotoğrafçılık ve saha eğitmeni olarak görev yapmakta, sokak fotoğrafçılığı atölyesi ve projeleri yürütmektedir.

Serbest fotoğrafçı olan Koray Akten, ayrıca Facebook “Amatör Fotoğrafçılık Saha Eğitimi” sayfasında fotoğraf etkinlikleri düzenliyor, bire bir temel ve ileri düzey fotoğrafçılık, fotoğraf işleme dersleri veriyor, kurumsal fotoğraf kulüplerine danışmanlık yapıyor, fotoğraf projeleri ve gezileri organize ediyor.


Bilim ve diğer sanat dallarında araştırma, merak ve sorgulamayı teşvik etmek amacıyla sosyal medya üzerinden “Bugün Neyi Merak Edelim?” ve sinema sanatını sevdirmeyi, iyi filmler önermeyi hedeflediği “Sinema Hayattır” gibi sayfaları da hazırlayan Koray Akten doğum, aile ve özel gün fotoğrafçısı Dilara Akten ile evli ve bir çocuk babasıdır.

Koray Akten’le sokak fotoğrafçılığı gezileri


Deniz Alan Held
1974 Ankara doğumlu ama 2 yaşından beri Istanbullu. Çocukluk ve gençliği cimnastik ve dans çalışmalarıyla geçti. 2000 yılından beri yoga yapıyor. 2002 yılında evlenip yurtdışına yerleşti ama bir ayağı hep Istanbul'da oldu. Çocuklardan sonra, Norveç'te hayalindeki işin eğitimini alma fırsatı geçti eline. Trondheim Üniversitesi'nde Medya Bilimi ve Görsel Kültür dalında lisans ve yüksek lisans okudu. İki yıl Zürih, 10 yıl Trondheim'da yaşadıktan sonra 2014 yazında eşinin memleketi Almanya'ya yerleşti. Şİmdi iki oğlu ve eşi ile sakin bir hayat sürmekte, ve Türkiye'nin Gezi Gençleri'nce yönetileceği çağdaş bir ülke olduğu hayalini kurmakta. // ENGLISH: Born in Ankara in 1974, moved to Istanbul at age 2. Spent lots of time with gymnastic and contemporary dance at early ages. since 2000 practices rather yoga. Married to a German in 2002 and move to Zurich. Later lived 10 years in Norway/Trondheim and eventually settled down in Germany. Studied Media Science in Trondheim and finished master degree in 2012. Has two sons. Looking forward to the days that Turkey is eventually led democratically by the Gezi youth.