İsrafta son nokta: Ankapark’a 2. ihalede de alıcı çıkmadı!

Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 1,6 milyar TL harcayıp tamamlayamadığı Ankapark’a ikinci ihalede de alıcı çıkmadı.

israf Ankapark ihale melih gökçek maliyeti ankara büyükşehir belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 1.6 milyar TL para harcanan ve bitmesi için de 741 milyon lira gereken Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark’ı 765 milyon 600 bin lira bedelle 29 yıllığına kiraya vermeye çalışıyor. Ancak günde 73 bin TL, ayda 2.2 milyon TL kira ödeyecek kimse bulunamıyor.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine kurulan Anka Park’a 2. ihalede de alıcı çıkmadı. İhale öncesi 5 firma şartname alırken, ihaleye bir firma katıldı. Katılan firmanın da dosyasında eksiklik olduğunun tespit edilmesi üzerine ihale ertelendi.


Yaklaşık 1,2 milyon metrekarelik Ankapark alanının işletilmesi için muhammen bedel 765 milyon 600 bin lira, geçici teminat da 22 milyon 968 bin lira olarak belirlenmişti.

Melih Gökçek, “Çinliler talip” demişti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek’in “Çinliler,i Katarlılar talip” dediği Ankapark için ilk ihalede alıcı çıkmaması üzerine Gökçek, 24 Haziran seçimini hatırlatıp “Yabancı yatırımcı önünü görmek istemez mi?” demiş ve 2. ihalede alıcı çıkacağını öne sürmüştü.

Gökçek, 2013 yılında “Ankara’ya yılda 10 milyon turist getirecek. Dünyada eşi benzeri olmayacak. Guinness Rekorlar kitabına gireceğiz” diyerek Ankapark’ın inşasına başlamış ve milyarlar harcamıştı. Anka Park atıl durumda kaldı, oyuncaklar da çürümeye başladı.

“Yılda 18 milyon ziyaretçi alan Disneyland bile zarar ediyor. İhale daha çok ertelenir


Mimarlar Odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankapark’ın yıllık 1 milyar liraya yakın işletme gideri olduğunu ve yıllık 18 milyon ziyaretçi alan Disneyland’ın bile zarar ettiğini belirterek; “Firmaların akılları varsa zaten bu ihaleye katılmaz. Anka Park alanı oyuncaklardan arındırılarak AOÇ’ye iade edilmeli, Gökçek ve Mustafa Tuna yargılanmalıdır” dedi. Candan, Ankapark’ın işletmeye verilmesi için 29 yıllığına uzatılması hukuksuzdur. İhanetin ihalesi olmaz. Bu nedenle bu ihale daha çok ertelenecek” açıklaması yaptı.

Atatürk’ün isteğiyle kurulan Botanik Bahçe, Müftülük için tahliye ediliyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.