Festivaller hakkında bilmeniz gereken her şey!

Her yıl binlerce kişi, müzikten sanata birçok etkinliği kapsayan festivallere katılmak için dünyanın farklı noktalarında bir araya geliyor. Peki, festivale gitmeden önce nasıl hazırlık yapmak gerekir, festivallerin yazılı olmayan kuralları nelerdir?

Yazın başlamasıyla birlikte Türkiye’den ve dünyanın farklı noktalarından birçok festival art arda sıralanmaya başladı. Bu festivallere sürekli gidenler, yıllık izinlerini buna göre denk getirenler olduğu gibi, her yıl ilk kez festivalciler arasına katılan geniş bir kesim de var. Yeni nesil seyahat platformu Tripoki, giyimden kamp malzemelerine festivalle ilgili tüm detaylar hakkında önerilerde bulundu.

Hafif ve tarzınızı yansıtan parçalar seçin

Festival boyunca çadırda kalacakların sırt çantalarına koyacakları her şeye çok dikkat etmeleri ve fazladan hiçbir eşya almamaları gerekiyor.


Erkekler için şort, tişört, gömlek ve atletler yeterli olacaktır.

Kadınlar ise çantalarındaki en büyük bölümü uçuş uçuş elbiselere, crop tişörtlere ve şortlara ayırabilir.

Duş alanları genellikle açık olduğundan mayo veya bikini gerekecektir. Bu parçalar gün içinde şortlarla da kombinlenebilir.

Rahat ayakkabılar giyin

Festivalde günün büyük bir bölümü ayakta ve dans ederek geçtiğinden ayakkabı tercihi sneaker’lardan yana olmalı. Topuklu ayakkabılar, çantada yer kaplamaktan başka bir işe yaramayacaktır! Parmak arası terlikler de yalnızca duşta ve kamp alanı sınırlarında kullanılmalı, konser alanında mutlaka kapalı ayakkabı tercih edilmelidir.

Kişiliğinizi yansıtın. Festivaller, herkesin özgür olduğu ve kişiliğini yansıtabildiğini etkinliklerdir.

Örneğin burada, şehirde sürmeye cesaret edemediğiniz simleri ve renkli eyeliner’larınızı kullanabilirsiniz. Dans ederken rahatsız etmeyecek ve güneş izi oluşturmayacak takılar tercih etmelisiniz. Boncuklu ya da neon ipli halhallar, festivaller için iyi bir seçim. Konseri rahatça izlemek için son dönemde yeniden moda olan bel çantalarından takabilir, festival alanını ise postacı modelleri veya küçük sırt çantalarıyla rahatlıkla gezebilirsiniz.


Kamp malzemelerini doğru seçin

Festival alanından çadır kiralayanlar birçok malzemeye hazır ulaşacak ancak kendi çadırı ile gidenlerin büyük ve fonksiyel bir sırt çantası seçmesinde yarar var. Kıyafet ve diğer eşyaları yerleştirdikten sonra, çadır, mat, yastık ve gidilen bölgeye uygun kalınlıkta bir battaniye, çantanın uygun yerlerine bağlanabilir. Çadır içi fener ve minik bir el feneri de birçok noktada kurtarıcı olacaktır.

Bunlara dikkat edin

– Festival biletinizi erken alarak indirimlerden yararlanabilir, kamp seçenekleri arasından konforunuz ve bütçeniz için en uygununu seçebilirsiniz.

– Değerli eşyalarınızı yanınıza almayın, paranızı küçük çantanızda veya telefon kabınızın içinde saklayın.

– Festivalin internet sitesinde yer alan kuralları dikkatlice okuyun, reçeteli ilaçlarla ilgili yönlendirmeleri dikkate alın.

– Festival kalabalığında telefon şarjı ile uğraşmamak için güneş enerjisiyle çalışan taşınabilir şarjlardan edinin.


– Yola çıkmadan önce, bölgedeki hava durumunu mutlaka kontrol edin. Güneş gözlüğünüz ve güneş kreminiz zaten yanınızda olacaktır ama yağmur söz konusuysa çadır için branda, kendiniz için de yağmurluk, bot veya yağmur çizmesine ihtiyacınız olabilir.

2018 yaz festivalleri: Burning Man, Tomorrowland ve daha fazlası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.