iPhone ve Apple fiyatlarına büyük zam! iPhone X ne kadar oldu?

Bütün Apple ürünlerine yüzde 23 zam geldi. Zammın ardından 256 gb iPhone X 8.500 TL oldu.

iPhone ve Apple fiyatlarına büyük zam! iPhone X ne kadar oldu?
iPhone ve Apple fiyatlarına büyük zam! iPhone X ne kadar oldu?

Zamlı tarifenin ardından Apple ürünlerinin fiyatları:

iPhone X 64 GB 7.499 TL
iPhone X 256 GB 8.599 TL
iPhone 8 64 GB 5.199 TL
iPhone 8 Plus 64 GB 5.899 TL
Apple Watch 3 1.999 TL

 

iPhone X (iPhone 10) özellikleri

2436×1125 piksel ekran çözünürlüğünü destekleyen iPhone X’in 5.8 inç’lik ev bir ekranı var. Aynı zamanda OLED teknolojisini kullanan ilk iPhone olma özelliğini de taşıyan iPhone X hem Dolby Vision hem de HDR desteğine sahip.  iPhone X’lerde dikkat çeken bir diğer özellik ise ön yüzünde artık Home tuşunun olmaması… Artık ana ekrana dönmek için ekrana dokunmak yeterli. Touch ID’nin yerini ise Face ID alıyor.

iphone x 10 UZAY girişi teması fiyatı

îPhone X’te kamerasında f/1.8 ve f/2.4 diyafram açıklığı

İlk defa iPhone 7 Plus modelinde çift kamera kurulumuna yer veren Apple, iPhone X modelinde de çift kamera kullanmayı tercih ediyor. iPhone 7 Plus modelinde yatay olarak konumlandırılan bu çift kamera yeni model de ise dikey olarak konumlandırılmış. 12 Megapiksel çözünürlüğündeki bu kamera, tıpkı Galaxy Note 8 modelinde olduğu gibi çift OIS desteği ile geliyor. Bu kameralardan ilki f/1.8 diyafram açıklığına sahipken diğeri ise telefoto lens ise f/2.4 diyafram açıklığına sahip. Ön kamera ise artık çok daha yetenekli. Artık 7 Megapiksel çözünürlük sunan artık ön kamera ile de portre modunu kullanmanız mümkün.


Face ID; yüzdeki değişimleri algılayıp uyum sağlayabiliyor. Fotoğrafla sistemi kandırmak ise mümkün değil. Face ID, Apple Pay ile yapılacak ödemelerde doğrulama yöntemi olarak da kullanılabilecek. Yüz takibi teknolojisi, beraberinde Animoji adını taşıyan hareketli emojileri de getiriyor. Bunun yanı sıra Quad-LED True Tone flaş da iPhone X’in bir diğer dikkat çeken özelliği… iPhone X, ön kamerada da portre modu ve Portrait Lightning özelliğini sunuyor. iPhone X, iPhone 7’ye kıyasla 2 saat daha uzun pil ömrü vadediyor. Telefon, kablosuz olarak şarj edilebiliyor. Fiyatı yaklaşık 1000 Dolar olacak.

iPhone 8, görünümüyle iPhone 7’den pek de farklı değil.  iPhone 7’ye dört çekirdekli Apple 11 Bionic işlemcisi güç veriyor. Dört çekirdekli işlemci yoğun iş gücü altında sağlam iş çıkartabilecek. Ayrıca bu işlemci A10’a göre yüzde 25 daha iyi performans sağlarken, çoklu çekirdek performansında bu farkı yüzde 70’e kadar çıkartabilecek.


RAM tarafındaysa iPhone 7 Plus modellerinde olduğu gibi 2 GB bellek kullanılacak.

Bağlantı tarafındaysa Bluetooth 5, LTE-A gibi yenilikçi standartlar bizleri bekliyor. Ayrıca Apple Pay’e özel olarak NFC sistemi de cihazda bulunuyor. Ana kamera sensörü ise 12 MP olacak. Uzun süre 12 MP’de kalan iPhone modelleri bu kez önemli bir MP artışı ile gelecek diye düşünüyorduk ama böyle bir şey yaşanmadı. Yine de arttırılmış gerçeklik söz konusu olduğunda iPhone 8 kamerasının söyleyecek çok fazla şeyi var.

iPhone 8 kamerası ise inanılmaz bir video performansı ile geliyor. Kamera 4K çözünürlükte 60fps kayıt yapabilecek. Ayrıca 1080p’de bu hız 240fps’ye çıkacak.

Görünüşe göre cihaz, iPhone 7 ile aynı kasa boyutuna sahip olacak fakat içerisinde daha uzun kullanım ömrü sağlayacak olan bir batarya yer alacak. Hatırlarsanız iPhone 7’nin bataryası 1.960 mAh, iPhone 7 Plus’ın bataryası ise 2.900 mAh kapasiteye sahipti.


Bu arada iPhone 8’de kablosuz şarj teknolojisi de bulunuyor.

Klima enerji tasarrufunda A++ sınıfı ile A+++ sınıfı farkı ne?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.