İstanbul Modern Sinema’da Nick Cave ile bir hafta sonu

İstanbul Modern Sinema, Nick Cave konseri öncesi 7-8 Temmuz tarihlerinde sanatçıya özel bir sinema programı hazırladı.

istanbul modern nick cave

İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg A.Ş.’nin katkıları ve İKSV işbirliğiyle, müzik kariyerinin 45. yılına giren Avustralyalı şarkıcı, söz yazarı, besteci, senaryo yazarı, şair ve oyuncu Nick Cave’i 25. İstanbul Caz Festivali kapsamında 10 Temmuz’da KüçükÇiftlik Park’ta vereceği konserinden önce beyazperdede sinemaseverlere buluşturuyor.

Cave’in sesi, müziği, metni ve kendisini göreceğimiz filmler 7- 8 Temmuz’da “Nick Cave ile Bir Hafta Sonu” adlı programla sunulacak.

Cave hayranlarının sadece bir hafta sonu için hazırlanan bu özel seçkide izleyebileceği filmler ise şöyle sıralanıyor: Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikasti (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007),One More Time with Feeling, 2016,Kanunsuzlar (Lawless, 2012),ve Dünyada 20.000 Gün (20,000 Days on Earth, 2014)


Okyay ve Danişmend ile Cave’in müziği üzerine bir söyleşi

Program kapsamında, 7 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00’de Gülşah Güray moderatörlüğünde, Sevin Okyay ve Melis Danişmend ile Cave’in müziği ve sinema ile olan ilişkisi üzerine bir söyleşi düzenlenecek. Söyleşinin ardından Radyo Eksen müzikleriyle sinemaseverle buluşacak.

Nick Cave ile bir hafta sonu programı:

One more tıme wıth feeling, 2016

İngiltere, Fransa

Yönetmen: Andrew Dominik

One More Time with Feeling, Nick Cave’in oğlu Arthur’un ölümünden sonra,Nick Cave & The Bad Seeds’in Brighton’da kaydettikleri Skeleton Tree albümünün yaratım sürecine ve onu çevreleyen kişisel travmalara odaklanan bir müzik belgeseli.

Program kapsamında izleyeceğiniz diğer bir film olan Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikastı’nın da yönetmeni Andrew Dominik imzalı belgesel Nick Cave’in albümün stüdyo kaydı sırasında içinden geçtiği zor döneme ve özel hayatına çok yakından tanıklık ediyor. Grubun stüdyo kaydı sırasındaki etkileyici canlı performansları ve Nick Cave röportajlarıyla dolu, sade olduğu kadar içten bir yapım.

Dünyada 20.000 gün (20,000 days on earth), 2014

İngiltere

Yönetmenler: Iain Forsyth, Jane Pollard

Nick Cave’in Push the Sky Away albümünün kayıtlarına başladığı ve yaşamının 20,000. gününe denk gelen zaman diliminin canlandırması olan Dünyada 20,000 Gün, sanatçının yaratıcı kimliğini mercek altına alan, sıra dışı bir biyografik belgesel.

Güncel sanatçı ikilisi Iain Forsyth ve Jane Pollard’ın yönettiği filmde Nick Cave, kariyerinin iniş çıkışlarını, ilham kaynaklarını, deneyimlerini, üretim süreçlerini ve hayatında iz bırakan sanatçılarla olan anılarını kendi sesiyle anlatarak izleyiciyi zihninin derinliklerinde büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor.


Kanunsuzlar (Lawless), 2012

ABD

Yönetmen: John Hillcoat

Oyuncular: Shia LaBeouf, Tom Hardy, Gary Oldman, Jessica Chastain

Nick Cave’in senaryosunu yazdığı ve Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye aday gösterilen Kanunsuzlar, Matt Bondurant’ın kendi ailesinin gerçek hikayesini anlattığıDünyanın En Islak Kasabası (The Wettest County in the World) adlı romanından uyarlanmış. Film, 1930’larda Virginia eyaletinin Franklin kasabasında yaşayan ve ülkedeki içki yasakları sırasında kaçak içki üretip ticaretini yapan Bondurant kardeşlerin hikayesini anlatıyor.

Yasadışı üretimlerine paravan olarak benzinci ve restoranlarını kullanan kardeşler, kasabanın güvenlik güçleri tarafından ziyaret edilir. Bondurant kardeşlerin yasadışı işlerine devam edebilmeleri için kendilerinden rüşvet isteyen kanun adamlarını inatla reddetmeleri işleri kanlı bir savaşa dönüştürecektir.

Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikastı (The assasınatıon of Jesse James by the coward Robert Ford), 2007

İngiltere, ABD, Kanada

Yönetmen: Andrew Dominik

Oyuncular: Brad Pitt, Casey Affleck, Sam Shepard

Andrew Dominik’in Robert Hudson’ın romanından uyarladığı filmde batının en hızlı silahı olarak ün salmış tekinsiz kanun kaçağı Jesse James’in, efsaneleşerek günümüze kadar ulaşan vurulma olayının perde arkası konu alınıyor.


Jesse James’in ve onun şaşırtıcı katilinin özel yaşamlarını farklı bir bakış açısıyla irdeleyen bu psikolojik drama, Nick Cave ve Warren Ellis’in insanın içine işleyen tüyler ürpertici müziğiyle şiirsel bir westerne dönüşüyor. Başrollerinde Brad Pitt, Casey affleck gibi yıldızları göreceğiniz film, En İyi Sinematografi ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Casey Affleck) dallarında Oscar’a aday gösterildi.

Bu yaz izlenmesi gereken 14 sinema filmi önerisi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.