Selülit mezoterapisi nedir? Nasıl uygulanır?

Selülit mezoterapisi, mikrodolaşımı düzelterek dokuda ödem oluşumunu önler, yağları parçalayıp yağ nodüllerinin küçülmesini sağlar. Bozulmuş bağ dokusunu yeniden yapılandırarak selülit görünümünde düzelme sağlayabilir. Selülit mezoterapisi nasıl uygulanır?

Selülit mezoterapisi

Selülit mezoterapisi nedir? Nasıl uygulanır?

Yaz aylarında yapılamayacağını düşündüğünüz ancak son derece güvenle uygulanabilen kozmetik dermatoloji uygulamaları kısa sürede istediğiniz görünüme kavuşmanıza yardımcı olabilir.


Selülit mezoterapisi nedir?

Günümüzde kadınların %85’inde çeşitli derecelerde görülen selülit tedavisinde mezoterapiden yararlanılır. Selülit mezoterapisi, mikrodolaşımı düzelterek dokuda ödem oluşumunu önler, yağları parçalayıp yağ nodüllerinin küçülmesini sağlar. Bozulmuş bağ dokusunu yeniden yapılandırarak selülit görünümünde düzelme sağlayabilir.

Vücuttaki bölgesel fazlalıklar, bacaklar ve kalçada selülite bağlı dalgalanmalar kadınları rahatsız ediyor. Fosfatidilkolin ve L-karnitin içeren enjeksiyon lipoliz olarak adlandırılan mezoretarapi uygulamaları ve selülit patofizyolojisinde etkili olduğu gösterilen L-karnitin; organik silikon, kafein, melilot extract gibi etken maddelerin karışımından oluşan selülit mezoterapisi bu dönemde en sık uygulanan tedaviler arasındadır.

Mezoterapi tabancasıyla gerçekleştirilen bu uygulama; radyofrekans, vakum, infrared kombinasyonundan oluşan cihazlarla kombine edilebilmektedir.

Selülit tedavisinde selülit mezoterapisi etkili midir?

Selülit tedavisinin en etkili yöntemlerinden biri de selülit mezoterapisidir. Mezoterapi orta deri tedavisidir. Ağız yoluyla veya enjeksiyonla vücuda alınan ilaçlar sorunlu dokuda yeterli konsantrasyonlara ulaşamadığı gibi sistemik yan etki potansiyeli oluşturabilirler. Mezoterapi ise sorunlu bölgeye küçük enjeksiyonlarla yapılan bir işlemdir. Sorunlu alana tedavi edici dozda ilacı sistemik yan etki riski olmadan uygulama imkanı sağlar.

Selülit mezoterapisi ne işe yarar?

Mezoterapide hazır ilaç karışımları kullanılabileceği gibi hekim hastanın durumuna göre bir ilaç kokteyli de oluşturabilir. Kokteylde kan dolaşımını hızlandıracak, düzenleyecek, yağların parçalanmasının sinyallerini iletecek, bağ dokusunun organizasyonunu düzenleyecek ilaçlar yer alır. Dolayısıyla mezoterapi mikrodolaşımı düzelterek dokuda ödem oluşumunu önler, yağları parçalayıp yağ nodüllerinin küçülmesini sağlar. Bozulmuş bağ dokusunu yeniden yapılandırarak selülit görünümünde düzelme sağlar.

Selülit tedavisinde selülit mezoterapisi nasıl uygulanır?

Selülit Mezoterapisi’nde mikrodolaşımı harekete geçirecek, bağ dokuyu düzenleyecek etken maddeler karıştırılarak,  ince ve kısa iğnelerle uygulanır. Selülit mezoterapisinde, enjeksiyon sayısı tedavi edilecek alanın büyüklüğüne, sorununa, lokalizasyonuna bağlı olarak değişir.


Selülit mezoterapisi ağrılı mı? Yan etkileri var mı?

Selülit Mezoterapisi’nde, hissedilen ağrı oldukça azdır. Enjekte edilen ilacın sistemik dolaşıma geçişi yok denecek kadar azdır. Selülit Mezoterapisi’nde, işlem sırasında oluşan hafif kızarıklık ve sonrasında oluşabilecek morluklar tamamen geçicidir.

Selülit mezoterapisi kaç seans olmalı?

Selülit Mezoterapisi’nde, seans sayısı selülitin evresine ve uygulama yapılacak kişilerin yapısal özelliklerine göre belirlenir. Haftada bir 10 seanslık kür genelde yeterli olmaktadır. Ancak selülit tedavisi süreğendir. Dengeli beslenme, düzenli egzersiz, zararlı alışkanlıkların bırakılması ile beraber belli zaman aralıkları ile tekrarlanan Selülit mezoterapisi ile düzgün deri görünümüne sahip olmak hayal değil.

Yüz mezoterapisi ile yaz mevsimi etkilerinden cildinizi koruyun

Yazın güneş, deniz ve havuzun kurutup cansızlaştırdığı cilt hyaluronik asit, A,C,E vitamini, antioksidan aminoasit ve mineraller içeren mezoterapi uygulamalarıyla canlandırılabilmektedir.

Orta cilt tabakasına topikal ürünlerle ulaştırılamayan bu moleküler mezoterapi tekniğiyle bu bölgeye uygulanabilmektedir.

Botulinum toksin uygulamaları yaz döneminde güneş ışınlarının etkisiyle göz kısma ve kaş çatma mimiklerinin daha yoğun kullanımına bağlı oluşan çizgilenmeleri çözme konusunda da büyük fayda göstermektedir. Etki 3-4 gün sonra başlayıp 10. günde oturmaktadır. Uygun teknik ve dozla, ortalama 4 aylık aralarla yapılan enjeksiyonlarla, yaygın yanlış algının aksine yüzde şişlik, şaşkın, donuk bir ifadeye yol açmaksızın mimik çizgilerinin önüne geçebilmektedir.

Dolgu uygulamaları ile yazın da canlı ve genç bir cilde sahip olun

Yaş almayla beraber yanaklarda sarkma, boşalma, burun yanı çizgileri, çene kontüründe sarkma, dudak dolgunluğunda azalma, gözaltlarında oluklanma gibi yaşlanma bulguları meydana gelmektedir.

Dudaklara hacim kazandırmak, burun yanı çizgilerini yumuşatmak, yanaklara Ogee eğrisi denilen görünümü kazandırmak, yaşla, bazen de genetik olarak gözyaşı oluğunun derin olduğu kişilere dinlenmiş görünüm vermek, kaşları yükseltmek, botulinum toksin uygulamalarının yeterli gelmediği alın, kaş arası ve göz kenarı çizgilerini düzeltmek amacıyla dolgular kullanılmaktadır. Yine bu dolgularla hafif burun kemerleri gizlenir, burun ucu düşük kişilerde burun ucu yükseltilerek dudakla burun arasındaki açı istenilen düzeye getirilebilmektedir.

Radyofrekans yöntemi cildin kalitesini ve esnekliğini artırıyor

Özel tasarlanmış mikro iğneler aracılığıyla cilt altına radyofrekans enerjisi verilmektedir. Altın iğneli radyofrekans yöntemi ile yeni kolajen ve elastin sentezi uyarılarak cilt kalitesi, esnekliği artırılabilmektedir. 0,5-3,5 mm’ye kadar cilt derinliğine inebilen ve geçtiği bölgenin tamamına radyofrekans enerjisi veren bu sistem cildin tüm katmanlarını etkilediğinden epidermis ve dermisteki problemleri aynı anda tedavi edebilme imkanı sunmaktadır.

Tek seansta farklı bir görünüm


Altın iğne radyofrekans yöntemi sayesinde ciltteki ton farklılıkları, akne izleri, yara izleri, lekeler, ince kırışıklıkların tedavisi, cildin genç ve dolgun görünüm alması, çene kontürünün belirginleşmesi, gıdı toparlama, genişlemiş gözenek tedavisini mümkün kılmaktadır. Bu yöntem kadın-erkek tüm yaş gruplarına ve tüm cilt tiplerine yaz-kış uygulanabilmektedir.

Kakao yağı cilt bakımı için doğal mucize


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.