Yalnız tatile çıkmak isteyenler için 5 keyifli rota

Arkadaşlarla veya aileyle yapılan tatiller çok keyifli olsa da, yalnızca canınızın istediğini yapabileceğiniz, istediğiniz zaman istediğiniz yerde olabileceğiniz tatillerin keyfi bambaşka. Özellikle bu tatili daha önce hiç görmediğiniz bir yerde yapıyorsanız, unutulmaz bir deneyim sizi bekliyor demektir. Tek başına tatile çıkmak artık yeni trend…

tek başına Yalnız tatile çıkmak isteyenler için 5 keyifli rota!
Yalnız tatile çıkmak isteyenler için 5 keyifli rota!

Tripoki, Avrupa’dan uzak coğrafyalara uzanan ve sanattan maceraya her zevke hitap eden birbirinden özel rotalar sıraladı.

Yalnız tatile çıkmak isteyenler için 5 keyifli rota:

Tarihe yolculuk: Granada, İspanya

Madrid ve Barselona’nın popülerliği İspanya’nın birçok şehrini gölgede bırakıyor ama Endülüs bölgesinin büyüleyici şehri Granada, bu dengeyi her an bozabilir! Şehrin ortasında yer alan ihtişamlı El Hamra Sarayı, ziyaret edilmesi gereken ilk yerlerden. Arap Mahallesi olarak bilinen Albaicin’in dar sokaklarında kaybolurken, karşınıza çıkan ilk restoranda meşhur Gazpacho çorbasının tadına bakabilirsiniz.


El Hamra Sarayı’nı en iyi şekilde görebileceğiniz Sacromonte’den güneşi batırırken şahit olduğunuz manzara uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek. Eğer vaktiniz kalırsa şehre yaklaşık bir saat uzaklıkla olan Malaga’yı da ziyaret edip kendinizi Akdeniz’in masmavi sularına bırakabilir, hepsi birbirinden leziz deniz ürünlerini tadabilirsiniz.

İpucu: Flamenkonun doğduğu yer olarak kabul edilen Sacromonte mağaralarında, Güney İspanya’nın en iyi şovlarını izleyebilirsiniz.

Gemiyle Akdeniz Turları: Rüya gibi bir tatil

Doğaseverlere: İşkodra Gölü, Karadağ

Yeşile ve maviye doymaya hazır olun! Arnavutluk ve Karadağ arasında yer alan İşkodra Gölü, doğa severlerin yeni gözdesi. İşkodra Gölü’nün sadece Karadağ sınırları içerisinde kalan kısmı milli park sayılıyor. Başlangıç noktanız olan küçük ve şirin kasaba Virpazar’ın olmazsa olmazı, göl boyunca yemyeşil nilüferlerin eşlik ettiği tekne turu. Farklı aktivite arayanlar, her gün düzenlenen kuş gözlem turlarına katılarak daha önce hiç görmediği türler ile karşılaşabilir. Bu eşsiz bölgeyi bisiklet kiralayarak ya da doğa yürüyüşüyle adım adım keşfetmek de çok keyifli. Eğer bölgeye araba ile geliyorsanız, muhteşem İşkodra Gölü manzarası sunan Pavlova Strana’dan bir fotoğraf kesinlikle albümünüzde yer almalı.

İpucu: Bölgede toplu taşıma pek yaygın değil. Özellikle Karuc ve Rijeka Crnojevica gibi çevre bölgeleri de gezmek isteyenler, oldukça ekonomik bir fiyata araç kiralayabilir.

Sanatın başkentine yolculuk: Viyana, Avusturya

Eğer uzun süredir ertelediğiniz bir Viyana planınız varsa o yıl kesinlikle bu yıl olmalı! Gustav Klimt, Koloman Moser, Egon Schiele ve Otto Wagner’ın ölümlerinin 100. ölüm yıldönümü nedeniyle şehirde çok özel sergiler ve etkinlikler düzenleniyor.

Diğer şehirlerden farklı olarak buraya gelirken bavulunuza mutlaka şık bir kıyafet koyun ve şanslıysanız Viyana Devlet Opera Binası’ndaki bir etkinliğe bilet bulup kendinizi bu büyüleyici atmosfere bırakın.

Belvedere Sarayı’nın bahçesine oturup tarihi doyasıya hissetmek, şehirle ilgili en keyifli anılarınızdan birini oluşturacaktır. Viyana’daki görmeniz gereken yerlerden biri de, rengarenk ve sıra dışı mimarisiyle Hundertwasser Evi. Şinitzel yemek için adresiniz Figlmüller olabilir ama öncesinde mutlaka rezervasyon yaptırın.

Ayrıca şehri turlarken, başta ünlü Sacher Turtası olmak üzere birbirinden leziz tatlılar yemenin de keyfini çıkarın.


İpucu: Sinefiller, The Third Man turuna katılıp, filme konu olan mekanları adım adım keşfedebilir.

Uzak diyarlar: Bali Adası, Endonezya

Balayı denildiği zaman akla gelen ilk destinasyonlardan biri olan Bali Adası, artık sırt çantalı gezginlerin de uğrak noktası. Tropik ormanların içinde oluşan doğal havuzlarda yüzmek ya da palmiye ağaçlarının gölgesinde kurulan hamaklarda egzotik meyvelerin tadını çıkarmak Bali’nin gündelik hayatının bir parçası.

Gün batımı izlemeyi sevenler, uçurumun tepesinde yer alan Uluwatu Tapınağını mutlaka listesine eklemeli. Bali’nin sanat galerileri ile ünlü Ubud bölgesine gidip, el yapımı ürünlerden sevdiklerinize küçük hediyeler alabilirsiniz.

Her mevsimde dalış yapılabilen Bali’nin mercan resifleri büyüleyici güzellikte. Dalış sizin için uygun değilse mutlaka şnorkelinizi götürün veya oradan uygun fiyatlara kiralayarak su altını izleyin. Gün içerisinde çok mu yoruldunuz? Çözüm çok basit: Kendinizi dünyaca ünlü Bali masajının kollarına bırakın.

İpucu: UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Jatiluwih Pirinç Terasları, mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Gündüzden geceye: Amsterdam, Hollanda

Tek başına seyahat edenler için en keyifli rotalardan biri de hiç kuşkusuz Amsterdam! Yapılacak o kadar çok şey, görülecek o kadar yer var ki, insanın sıkılmaya bile vakti kalmıyor.

Şehrin kalbi Dam Meydanı’nda oturup, Amsterdam’ın muhteşem mimarisi eşliğinde etrafı seyretmek içinizi açacak. Kanalların etrafında yürürken veya bisikletle turlarken, karşınıza ilham veren butikler ve mis gibi kokularıyla sizi içeri davet eden pastaneler çıkacak.

Sanatseverler için de tam bir cennet olan Amsterdam, özellikle Van Gogh Müzesi ile bambaşka bir dünyaya götürüyor. Gece hayatıyla ünlü Amsterdam’da, Redlight bölgesine uğrayıp, kanalların etrafında yer alan mekanlar ile eğlenceyi en üst noktaya taşıyabilirsiniz.

İpucu: Meşhur yel değirmenlerinin en güzellerini, 20-25 dakikalık bir otobüs yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Edam ve Volendam’da görebilirsiniz.

Yalnız bir tatil programı planlamak


Kalabalık bir grupla tatile çıkıldığında genellikle bir iş bölümü yapılır. Kimi uçak biletlerini alırken kimi rotayı çizer, rezervasyonları yapar. Tek başınıza tatile çıktığınızda ise bunların hepsini yalnız yapmak durumunda kalırsınız ancak bu durum kesinlikle gözünüzü korkutmasın!

Euro kullanmadan ucuz tatil yapabileceğiniz ülkeler listesi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.