Bayram tatili için Türkiye’nin 6 cennet rotası

İşte bayram tatili için Türkiye’nin eşsiz 6 cennet rotası…

datça

Bayram boyunca kalabalıklardan uzak, sakin bir tatil geçirmek isteyenler ve yeni yerleri keşfetmeyi sevenler için gizli kalan tatil yörelerini, sakin ve huzurlu köyleri araştırdık.

Eğer henüz bayram tatili programınızı yapmadıysanız, eşsiz doğaları, büyük şehirlere yakınlığı ile ön plana çıkan bu saklı kalmış cennetlere göz atın!


Mavi ve yeşili doğanın tüm renkleriyle birleştiren Türkiye’nin saklı kalan cennetlerinde, tatilin tadını bayram boyunca doyasıya çıkarabileceksiniz.

Gelidonya Feneri, Antalya

Türkiye’nin en güzel manzaralı yürüyüş rotalarına sahip olan Gelidonya Feneri, Antalya’nın Adrasan ve Karaöz Beldelerinin ortasında yer alıyor. Türkiye’nin en yüksek konumundaki feneri, manzarasıyla Akdeniz’in güzelliklerini kuş bakışı seyretmenize olanak tanıyor.

Fenere çıkabilmek için doğa sporları sevenlerin kullanabileceği iki hiking rotası var. Biri zorlu diğeri daha kolay olan bu parkurlar, Likya yolu yürüyüşçülerinin de uğrak noktası. Bayramı doğanın huzurlu ortamında karşılamak isteyenler için yakın beldelerde birçok konaklama seçeneği de mevcut.

Akdeniz’in mavi denizinden yararlanırken spor ve doğa ile iç içe olmak isteyenler, Gelidonya Feneri’nde tatillerine macera katabilir.

Sığacık, İzmir

Sığacık, Ege’nin tüm nimetlerini barındıran, huzur dolu, sizi dinlendirecek bir lokasyon. Organik tarımın, yerli tohumun desteklendiği Sığacık’ta en güzel Ege lezzetlerini tadabilirsiniz.

Sığacık Kalesi’nde yer alan pansiyonlarda ve butik otellerde konaklayarak, restore edilen cumbalı ve ahşap detaylı evlerin, renk renk kapı ve pencerelerin süslediği arnavut kaldırımlı sokaklarda bozulmamış mimari eşliğinde gezebilirsiniz.

Pazar günleri kurulan organik pazarda yerel halkın hazırladığı Ege’nin vazgeçilmez tatlarını deneyimleyebilir, yakın koylarda deniz ve kumun tadını çıkarabilirsiniz.

Dilek Yarımadası Milli Parkı, Kuşadası

Toplam 27.598 hektar bir alana sahip olan, Söke ve Didim ilçe sınırlarında içerisinde yer alan Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın içinde bulunan botanik parkurunda trekking yapabilir, Panionion seyir terasında manzaranın tadına varabilir, Zeus Mağarası’nı gezebilir, kuş gözlem kulesi ziyaret edebilirsiniz.


Ayrıca,Parkın içinde yer alan Menderes Yaylası Dil Lagünü ve Gümüş Koyu ile yeşille mavinin muhteşem uyumu içinde doğanın tüm güzelliklerinin keyfine varabilirsiniz. Yaz kalabalığından sıyrılmış, doğayla tamamen iç içe olabileceğiniz Milli Park’ı farklı tatil arayışları içerisinde olanların mutlaka görmesi gereken yerler arasında.

Faralya, Fethiye

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Faralya Köyü, kalabalıklardan sıkılan, sakin bir tatil geçirmek isteyenler için eşsiz bir rota. Akdeniz’in eşsiz Kelebekler Vadisi’ne tepeden bakan, tepe üzerine kurulmuş bir yerleşim yeri olan Faralya, Fethiye bölgesinin en bakir alanlarından birisi olma özelliğini koruyor.

Butik otele çevrilen köy evleri, bozulmayan doğası, şelalesi ve çevre koyları mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalarından. Hem yemyeşil ormanlardan gelen bol oksijen hem de muhteşem manzarasıyla zamanı durduran Faralya, doğa ile iç içe tatil geçirmek isteyenler için çok keyifli bir seçenek olacaktır.

Bozburun, Marmaris

Berrak denizi ile dikkat çeken Bozburun, Marmaris’in çok bilinmeyen beldeleri arasında bulunuyor. Bozburun’da çok büyük tesisler aramayın; butik otelleri, sıcak pansiyonları ve çok keyifli sahil balıkçıları ile, yavaşlayan hayatın keyfini çıkarabileceğiniz, sakin bir tatil arayışındaysanız çok keyif alacaksınız.

Dağlarla çevrili Bozburun’un etrafındaki çevre koyları, teknelerin uğrak noktaları arasında. Bozburun’da deniz ve güneşin yanısıra; Larymna antik kentini gezebilirsiniz.

Datça / Mesudiye (Palamutbükü, Hayıtbükü, Ovabükü)

Datça’nın eşsiz koylarında onlarca girinti ve onlarca eşsiz sahil ve bük bulunuyor. Yaz tatilinizi Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye köyünde değerlendirebilirsiniz. Datça’nın en güzel koylarında; Palamutbükü, Ovabükü, Hayıtbükü ve Kızılbük’te konaklayabileceğiniz birçok nezih ve kaliteli mekan var. Bunlardan biri de Mesudiye Köyü’nde bulunan Datça Parla.

Datça Parla hayıtbükü ovabükü palamutbükü
Datça Parla‘da huzurun tadını çıkarırken 5 dakika yürüyüş mesafesinde olan Hayıtbükü plajını ya da 10 dakika yürüme mesafesindeki Ovabükü sahilini de tercih edebilirsiniz.

Her iki plaj da ailelerin çocuklarıyla denizin tadını çıkabileceği güzellikte tertemiz sahile sahiptir. Ayrıca sahil boyunca çeşitli restoran ve kafelerden de faydalanılabilir. Temiz hava, doğal yaşam, sakinlik, dinginlik ve huzur arayan tatilciler için Hayıtbükü unutulmaz bir tatil imkanı sunar.

İğneada, Kırklareli

“Trakya’nın İncisi” olarak nitelendirilen İğneada, yeşili ve oksijeni bol dinlenme alanları arasında yer alıyor. Longoz ormanları, masmavi denizi, mesire alanları ve saklı kalmış küçük gölleri ile mutlaka görülmeyi hak ediyor. İğneada’da dikkatleri ilk olarak kuş sesleri ve ağaçlar çekiyor ama keşfedecekleriniz bunlarla sınırlı değil.


Yabani hayvanlarla ve kuşlarla çevreli göller, gelenleri büyülüyor. Ayrıca buraya gelmişken, Limanköy’deki deniz fenerini ve doğal balları ile nam salmış Beğendik Köyü’nü de ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’nin tatil rotaları haritası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.