Yüzüklerin Efendisi dizi oluyor: Sauron’u bu kez görebilecek miyiz?

Mordor’daki Hüküm Dağı’nın ateşinde, Orta Dünya’nın en büyük düşmanı Sauron’u geri getirebilecek olan yüzüğü yok etmek için Shire Köyü’nden yola çıkan cesur Hobbit Frodo Baggins’in hikayesini biliyor musunuz? Peki ya yüzüğü bulan Bilbo Baggins’in hikayesini? Eğer bu soruları cevaplayan Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemelerini izlemediyseniz bir an evvel izlemenizi tavsiye ederiz. Çünkü Orta Dünya, bu kez bir dizi ile ekranlara geri dönüyor.

Yüzüklerin Efendisi dizi oluyor: Sauron'u bu kez görebilecek miyiz?

Yüzüklerin Efendisi yapım haklarını elinde tutan Warner Bros, uzun zamandır bu harika filmlerin dışında bir de dizi yapmayı hedefliyordu. Ancak işin hakkını gerçekten verebilecek ve filmlerdeki dekor ve kostümleri aratmayacak bir yapım olmasını ana şart olarak belirlemişti. Dizi sektörünün devlerinden olan Netflix ve HBO gibi kanallar dizinin yapım haklarını alabilmek için Warner Bros’a oldukça cömert teklifler sundular. Fakat bu dişli rakiplerin arasından sıyrılıp, dizinin çekimleri için 250-300 milyon dolar gibi bir bütçe ayırabileceğini söyleyen Amazon, Warner Bros’tan dizinin yayın haklarını almayı başardı.

Amazon dendiğinde ilk akla gelen Amazon.com alışveriş sitesi. Ancak kısa zaman içinde dizi sektörüne de girmeyi hedefleyerek Oasis, The Legend Of Master Legend ve Budding Projects gibi ses getirmesi beklenen dizi projeler ve pilot çekimlerle hazırlıklarını sürdürüyor. Ancak bu alanda adını en çok Yüzüklerin Efendisi dizisi ile duyuracağı aşikâr. Hele Game Of Thrones dizisi son sezonuyla ayakkabılarını giymiş, kapıyı açmış ve hoşçakalın diyerek el sallarken, bu yeni Orta Dünya dizisi, türün sevenleri için adeta cankurtaran görevi görecek.

Amazon.com‘un kurucusu Jeff Bezos şimdiye kadar yaptığı açıklamalarda dizinini içeriği ile ilgili bilgi vermese de, daha önceki konuları tekrar etmeyeceklerinin altını çizdi: “Yüzüklerin Efendisi, nesiller boyu edebiyat ve sinema severlerin hayal gücünü canlı tutan kültürel bir fenomen. Tolkien Estate, Harper Collins ve New Line ile iş birliğine girip bu çalışmayı gerçekleştireceğimizden ötürü heyecan duyuyoruz. Yüzüklerin Efendisi hayranlarını yeni, epik bir Orta Dünya macerasına daha çıkaracağız” sözleri ile Orta Dünya hayranlarına yepyeni, nefes kesen bir macera sunacaklarının da sözünü vermiş oldu.

Amazon da, tıpkı Netflix ve HBO gibi belirli bir ücret karşılığında yayımladığı dizi ve filmleri izlemeye olanak sağlayan bir eğlence platformu. Dizi severler elflerin, cücelerin, insanların ve orkların dünyasında geçen yeni maceraları izlemek için bu platformdan üyelik satın alabilirler. Üyelik ücretleri, bulunulan ülkeye göre aylık bazda ve 25TL/ay muadili seviyelerde belirlenmiş olsa da, TL’nin değer kazanıp kaybetmesiyle küçük çaplı iniş-çıkışlar gösterebiliyor. Tabii ki ekran başı keyfini döviz fiyatlarına endekslememek ve her daim yüksek tutmak için indirimkodu.com gibi indirim sitelerinden promosyon kodlarını indirmek mümkün.

Yüzüklerin Efendisi dizi oluyor: Sauron'u bu kez görebilecek miyiz?

Öte yandan oyuncuların kim olacağı ya da filmlerde geçen olaylardan öncesinin mi yoksa sonrasının mı işleneceği henüz açıklanmış değil. Ancak hayranların en büyük dileği, olayların etrafından döndüğü ancak bir türlü ekranda görünmeyen kötü karakter Sauron‘un da yer aldığı bir senaryonun dizileştirilmesi. Yüzüğün asıl sahibi olan ve yüzüğünü geri alabilmek için Orta Dünya’nın tüm kötülerini bir araya getiren bu kötülerin kötüsünü ete kemiğe bürünmüş halde, Gandalf ve diğer savaşçıların karşısında görmek gerçekten de keyifli olurdu. Huffington Post‘a göre söylentiler Amazon yapımcılarının bu isteği değerlendirecekleri yönünde.

Orlando Bloom, filmlerden bu yana biraz yaşlanmış olsa da Legolas rolüne yine en çok yakışacak isim gibi görünüyor. Saruman dizide yer alır mı bilinmez ama Gandalf rolünün hakkını şimdiye kadar çok iyi veren Ian McKellen da yine dizide Ak Büyücü’yü canlandırması gereken isimler arasında. İki üçlemede de Gollum‘u canlandıran Andy Serkis de muhteşem oyunculuğu, jest ve mimikleri ile Gollum olmasa bile mutlaka dizi oyuncuları arasında bulunması gereken bir isim.

Lord Of The Rings, Yüzüklerin Efendisi dizisinin ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz kesin bir bilgi verilmese de, Game Of Thrones finalinden sonra yayına gireceği ve anlı şanlı bir açılış hazırlandığı gelen söylentiler arasında.

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.