Photo Maraton 2018 ilk kez İstanbul’da

1987’den beri Dünya’daki 80 ülkedeki birçok şehri dolaşan gezgin fotoğraf yarışması Türkiye’de. 22 Eylül’de İstanbul’da ilk kez düzenlenecek Photo Maraton’a ne kadar çok katılım olursa, İstanbul’un tanıtımı adına gelecek seneler için o kadar güzel bir etkinlik kazanılmış olacak.

Photo Maraton (Foto Maraton) 2018 ilk defa İstanbul'da
Photo Maraton (Foto Maraton) 2018 ilk defa İstanbul’da

Foto Maraton nedir?

İstanbul’da fotoğraf gruplarının oluşumuyla gerçekleşecek olan Foto Maraton, fotoğraf tutkusunu yaşadığı şehrin tanıtımına katkıda bulunmak için kullanmak ve eğlenceli, ilginç ve fotoğrafa adanmış bir gün geçirmek isteyenlerin kaçırmayacağıbir etkinlik.

Herhangi bir dijital fotoğraf makinesine ve cep telefonuna sahip olan herkese açık olan yarışma; vatandaşları, arkadaşları, sevgilileri, fotoğraf tutkunlarını, turistleri, eğlenceli bir günde, kentteki yaşamın alternatif görüntüleri oluşturmaları için teşvik ediyor.


Foto Maraton iki bölüm olarak organize edilmiş

Fotoğraf makinesi ile katılacaklar için olan etkinlik; 12 saatlik süre içinde, 3 istasyon dahilinde, her istasyonda 4 tema verilmek suretiyle, toplamda 12 saat 12 tema ve 12 fotoğraftan oluşuyor.

Cep telefonu ve tablet ile katılacaklar ise 4 saat zaman diliminde, 4 fotoğraf ile katılacaklar. Temalar yaratıcılığa açık olduğu yarışmada katılımcılardan İstanbul‘da zamanın ruhunu yansıtacak anların fotoğraflanması isteniyor. Her istasyonda 4 fotoğraf lideri ayrı ayrı temaları açıklayacak, çalışılacak temalar daha önce açıklanmayacak ve her bir fotoğraf lideri bir sonraki temayı bilmeyecek.

photo maraton
Photo Maraton

İstanbul, Ankara ve İzmir’de


22-23 Eylül tarihlerinde Sirkeci, Eyüp, Taksim ve Harbiye’de gerçekleşecek olan bu fotoğraf maratonu; 13 Ekim’de Ankara’da, 20 Ekim’de İzmir’de de gerçekleştirilecek.

Horst P. Horst: Moda ve portre fotoğrafçılığının ışık ustası Türkiye’de


Deniz Alan Held
1974 Ankara doğumlu ama 2 yaşından beri Istanbullu. Çocukluk ve gençliği cimnastik ve dans çalışmalarıyla geçti. 2000 yılından beri yoga yapıyor. 2002 yılında evlenip yurtdışına yerleşti ama bir ayağı hep Istanbul'da oldu. Çocuklardan sonra, Norveç'te hayalindeki işin eğitimini alma fırsatı geçti eline. Trondheim Üniversitesi'nde Medya Bilimi ve Görsel Kültür dalında lisans ve yüksek lisans okudu. İki yıl Zürih, 10 yıl Trondheim'da yaşadıktan sonra 2014 yazında eşinin memleketi Almanya'ya yerleşti. Şİmdi iki oğlu ve eşi ile sakin bir hayat sürmekte, ve Türkiye'nin Gezi Gençleri'nce yönetileceği çağdaş bir ülke olduğu hayalini kurmakta. // ENGLISH: Born in Ankara in 1974, moved to Istanbul at age 2. Spent lots of time with gymnastic and contemporary dance at early ages. since 2000 practices rather yoga. Married to a German in 2002 and move to Zurich. Later lived 10 years in Norway/Trondheim and eventually settled down in Germany. Studied Media Science in Trondheim and finished master degree in 2012. Has two sons. Looking forward to the days that Turkey is eventually led democratically by the Gezi youth.