Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul başlıyor!

Türkiye’nin uluslararası moda takviminin bir parçası olarak yılda iki defa düzenlenen en önemli moda etkinliği Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’un 12. sezonu, 11-14 Eylül tarihleri arasında Zorlu Center’da bulunan Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin (PSM) ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Marka ve tasarımcıların İlkbahar/Yaz 2019koleksiyonlarını sergileyecekleri hafta, bu sezon da Zorlu PSM’nin özel teknik alt yapısıyla davetlilere heyecan verici bir moda haftası deneyimi yaşatacak.

Dünya çapında isim sponsorluğunu üstlendiği tüm moda haftalarında olduğu gibi İstanbul’da da Mercedes-Benz, her sezon desteklediği bir tasarımcının defilesini sunuyor. MBFWI kapsamında bu sezon da başarılı erkek giyim koleksiyonlarıyla adından söz ettiren Brand Who’nun İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonunu “Mercedes-Benz presents Brand Who” defilesi ile sunacak.


Geçtiğimiz sezon Mercedes-Benz’in Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonunu “Mercedes-Benz presents Sudi Etuz” ismiyle sunan genç ve yetenekli tasarımcı Şansım Adalı’nın markası Sudi Etuz ise;

“Mercedes-Benz International Designer Exchange Program” isimli uluslararası değişim programı kapsamında 1-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi’de koleksiyonunu sergilemeye hazırlanıyor.

Bu değişim programının ikinci aşaması olarak, son yıllarda moda endüstrisine damgasını vuran Gürcistan’ın ses getiren tasarımcısı Ani Datukishvili de, İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonunu “Mercedes-Benz presents Ani Datukishvili” ismiyle İstanbul’da MBFWI podyumuna taşımanın heyecanını yaşıyor. Ani Datukishvili, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’un ağırladığı ikinci Gürcü tasarımcı olacak.

Her sezon lounge alanında seçkin davetlilerini ağırlayan Mercedes-Benz, bu sezon da Mercedes-Benz Lounge’u Zorlu PSM içerisinde konumlandıracak. Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’un simgelerinden biri haline gelen Mercedes-Benz Moda Haftası Araçları da her sezon olduğu gibi yine yollarda olacak.

Mercedes-Benz, İlkbahar/Yaz 2019 sezonunda Zorlu PSM’de yer alan MBFWI alanındaMercedes-Benz’in Türkiye’de en çok satılan model ailesinden, yeni C-Serisi Cabriolet ve Coupé’yi sergilemeye hazırlanıyor.

Modern lüks kavramının sade çizgilerle yorumlandığı Mercedes-Benz C-Serisi Cabriolet, kendine özgü karakterini ön plana çıkartan genç ve dinamik tasarımını vurgularken, atletik ve sportifliğin öncüsü olan C-Serisi Coupé, sürüş odaklı karakterini duygusal bir tasarımda sergileyecek.

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, yeni sezon için görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’un İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonlarının sergileneceği 12. sezonu için geri sayım başladı.

İlk sezondan bugüne gerek isim sponsorluğumuzla, gerekse Türk moda sektörünün farklı aktörleriyle gerçekleştirdiğimiz işbirlikleriyle etkinliğe destek veriyor.

Türkiye’nin uluslararası moda takviminde yer alan en prestijli moda etkinliği olan MBFWI kapsamında Türk tasarımcıları ve moda sektörünün yetenekli isimlerini hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada sahip olduğumuz uluslararası moda platformunun bir parçası olarak konumlandırıyoruz.

Bugün dünyanın alternatif moda merkezlerinden biri olarak kabul edilen İstanbul’un moda etkinliği Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, 12. sezonunda yine uluslararası basın mensupları ve satın alma sorumlularının da katılımıyla marka ve tasarımcılara tanıtım, iletişim ve satışı bir araya getiren 360 derecelik bir platform sunacak.”


English version:

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul to begin on September 11

The 12th season of Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, Turkey’s most prominent biannual international fashion event, will take place between September 11-14 at theZorlu Performance Arts Center (PSM) located in Zorlu Center.

The event, featuring a program filled with fashion shows and presentations of brands’ and designers’Spring/Summer 2019 collections, will offer the guests an exciting fashion week experience with the special technical infrastructure of Zorlu PSM.

As with all the fashion weeks title-sponsored worldwide, Mercedes-Benz presents the fashion show of a designer each season in İstanbul as well. In the twelfth season of MBFWI, Brand Who, known for its successful men’s collections, will be on the runway to showcase its Spring/Summer 2019 collection with the “Mercedes-Benz presents Brand Who” show.

Meanwhile, Sudi Etuz, the brand of the young and successful designer Şansım Adalı, who showcased her Fall/Winter 2018 collection with the “Mercedes-Benz presents Sudi Etuz” show the previous season, is now preparing to take the runway with her collection at the Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi due on November 1-5 as part of the “Mercedes-Benz International Designer Exchange Program”.

As the second step of this exchange program, Ani Datukishvili, the Georgian designer recently making waves in the fashion industry, is excited to bring her Spring/Summer 2019 collection to the MBFWI runway with the “Mercedes-Benz presents Ani Datukishvili” show. Ani Datukishvili will be the second designer from Georgia to be featured at Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul.

Each season Mercedes-Benz hosts its VIP guests at the exclusive lounge area and this season Mercedes-Benz Lounge will be located inside Zorlu PSM again. Mercedes-Benz Fashion Week Transfer Vehicles, which have become a signature and icon of Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, will be on the roads again to take the guests to the venue throughout the week.

For the Spring/Summer 2019 season, Mercedes-Benz is preparing to showcase the new C-Class Cabriolet and Coupé of the top selling Mercedes-Benz family in Turkey at the MBFWI venue at Zorlu PSM.

Mercedes-Benz C-Class Cabriolet, with a new definition of modern luxury, shows independence of character with a visibly sporty expression and youthfully fresh appeal while the C-Class Coupé displays its driving enjoyment-oriented character in an emotive and at the same time formally distinct design.

Şükrü Bekdikhan, Mercedes-Benz Türk Passenger Cars Executive Vice President, stated about the upcoming season;

“We are counting down to the twelfth season of Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, featuring the Spring/Summer 2019 collections. Since the first season, we have supported the event with our title sponsorship as well as collaborations with various players of the Turkish fashion industry.

Through MBFWI, the most prestigious fashion event in Turkey’s international fashion calendar, we also help position the Turkish designers and talents of fashion industry in Turkey and the international arena as part of our presence on the global fashion platform.


In its twelfth season, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, the top fashion event of İstanbul, which is regarded worldwide as a center for alternative fashion, will again offer a 360-degree platform integrating promotion, communication and sales opportunities for brands and designers, as well as participating press members and buyers.”

Dünyanın ilk uçan araba prototipleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.