14 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiasıyla 10 Suriyeli hakkında gözaltı

Denizli’nin Kale ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğu N.D.’ye cinsel istismar suçundan 5 Suriyeli gözaltına alındı. Adliye önünde toplanan yaklaşık 500 kişi tepkilerini dile getirdi.

denizli kale 14 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiasıyla 10 Suriyeli hakkında gözaltı
14 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiasıyla 10 Suriyeli hakkında gözaltı

Şüphelilerin kendilerine verilmesini isteyen öfkeli kalabalığın kontrolden çıkma ihtimali üzerine Kale’ye Denizli il merkezi ile çevre ilçelerden takviye olarak çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Olayla ilgili olarak Kale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yayın yasağı getirildi.

Kale ilçesinde yaşayan N.D. adlı kız çocuğunun, yaşadığı tecavüz olayını bir arkadaşına anlatmasıyla, önceki gün polise bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen polis, olaya karışan 10 kişi hakkında gözaltı işlemi başlattı.


Polis, şüphelilerden 5’ini yakalayıp gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

denizli kale 14 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiasıyla 10 Suriyeli hakkında gözaltı

Adliye önünde toplandılar

Denizli’nin Kale ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğu N.D.’ye tecavüz (cinsel istismar) suçundan Suriyeli 5 kişinin gözaltına alındığının duyulması üzerine adliye ile aynı binada hizmet veren kaymakamlık binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişi tepkilerini dile getirdi.

Şüphelilerin kendilerine verilmesini isteyen öfkeli kalabalığın kontrolden çıkma ihtimali üzerine Kale’ye Denizli il merkezi ile çevre ilçelerden takviye olarak çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

denizli kale 14 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiasıyla 10 Suriyeli hakkında gözaltı

Suriyeli 30 aile tahliye edildi

Kale Kaymakamı Murat Güneş ve AK Parti Kale Belediye Mehmet Salih Sağınç, öfkeli kalabalıkla konuşup, sağduyulu davranmalarını istedi. Gerginlik sürerken ilçedeki Suriyeli 30 aile güvenlik amacıyla tahliye edilerek, başka ilçelere götürüldü.

denizli kale 14 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiasıyla 10 Suriyeli hakkında gözaltı


Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de olayların büyüme ihtimali üzerine güvenlik güçlerinin koordinasyonunu sağlamak için Kale’ye gitti. (DHA)

260 bin Suriyeli ülkesine geri döndü: Peki kaç Suriyeli kaldı?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.