Emoji Göndermek mi? Çiçek göndermek mi?

Doğum günü, yıldönümü ya da yeni yıl… Herkesin hayatında, özel ve anlamlı geçmesini istediği belirli günler var. Bu özel günlerde insanların tüm günleri ya da haftaları, sevdiklerinin onlar için ne gibi sürprizler yapacağını düşünmekle geçer. Hayallerinde; çok özel bir hediye, kocaman bir buket çiçek ya da değerli hissedecekleri iki, üç cümlelik duygusal bir metin olabilir.

Emoji Göndermek mi? Çiçek göndermek mi?

Beklenti ne olursa olsun, özel günlerde hatırlanmak herkesi mutlu eder. Peki dijital ortamda yapılan kutlamalar… Bunlar da sizi özel günlerinizde mutlu eder mi?

Sosyal medya, e-mail ya da anlık mesajlaşma uygulamalarından gelen, emojilerle süslü mesajlar, size geleneksel hediyelerin verdiği mutluluğu verebilir mi?

Cevap çok basit: Tabii ki hayır. Evet, emojiler ya da diğer dijital materyaller, minimum çabayla en hızlı şekilde karşınızdaki insana ulaşmanızı sağlar. Fakat ya duygular… Duygularınızı bu şekilde yapay bir ortamda sevdiklerinize aktarmanız mümkün değildir. Ayrıca, karşınızdaki insana verdiğimiz değeri ve samimiyeti de bu şekilde gösteremezsiniz.

Sevdikleriniz, özel günlerinde dijital kanallarda emojilerle süslü ne kadar sevgi dolu sözcük duyarlarsa duysun, bu şekilde bir kutlama yaptığınızda, kendine verilen değerin herkesle aynı olduğunu düşünecektir. Özel günlerin amacı, insanın farklı ve daha önemli hissetmesini sağlamak ise, o zaman özel günlerin dijital ortamda yapılan bir kutlama ile geçiştirilemeyecek kadar basit olmadığını da düşünmeniz gerekir. Sadece bu kadar da değil. Bu durum zamanla duygularınızın mekanikleşmesine ve sıradanlaşmasına yol açar ve geleneksel kutlama yöntemlerin yerini alarak, duyguları tamamıyla ortadan kaldırabilecek bir tehlike haline gelebilir.

Geleneksel kutlama yöntemlerine gelince… 

Bugün, hediye alıp verme alışkanlığını sürdürmemizin birçok nedeni var. Gelenek muhtemelen en önemli sebeplerden biri, ancak aile bağları, arkadaşlık ya da birinin özel bir günde size hediye almasının verdiği yükümlülük, hediye almamızda etkili sebeplerden. Dahası, sevginizi göstermek, hoşlandığınız birine ilginizi belli etmek ve duygularınızı karşı tarafa aktarmak için en doğru yöntem, ona hoşlanabileceği bir şeyler almak.

Nihayetinde, amaç sevdiklerinizi mutlu etmek…

çiçek gönder çiçek sepeti

Sevdiklerinize özel günlerinde alınacak en güzel hediye

Özel günlerde insanlar bir mesajdan fazlasını bekleyebilir. Bu yüzden birine hediye alırken, eğer karşınızdaki insanın beklentilerinin de farkındaysanız, çok fazla zaman harcayabilirsiniz. Ne kadar zaman harcasam da uygun bir hediye bulamıyorum diyorsanız, riski olmayan ve her çağda kabul gören ve görmeye devam edecek bir hediyeye ne dersiniz?

Cevabınız evetse, üzerine mesaj iliştirilmiş bir buket bir çiçeğe ne dersiniz?

en yakın çiçekçi çiçek sepeti hediye

Çiçek, kimsenin hayır diyemeyeceği güzellikte, duygularınızı karşınızdaki insana tam olarak aktarabileceğiniz, riski olmayan bir hediyedir. İşte tam da bu sebepten dolayı, çiçekler hala en popüler hediye olma özelliğini koruyor.

Siz de hediye seçerken risk almak istemiyor ve farklı aranjmanlarla sevdiklerinizi şımartmak istiyorsanız, adresi biliyorsunuz: ÇiçekSepeti.

Türkiye’nin en büyük çiçek sitesi olan ÇiçekSepeti’inde tüm özel günlere uygun çiçek aranjmanları bulabilir, bir tıkla ürünleri listeleyebilir ve siparişinizi kolayca verebilirsiniz.

81 ilde 500’den fazla dağıtım kanalı ve 350’den fazla çiçekçi iş ortağı ile Türkiye’nin neresinde olursanız olun, aynı gün teslimat garantisiyle siparişlerinizi sevdiklerinize ulaştırır. Üstelik, kargo ile teslimatı sağlanan hediyelik eşya ürünleri için hiçbir kargo ücreti de ödemezsiniz.

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.