Lahana çorbası, pırasalı köfte ve narlı çikolata tarifi

Kilo verdiren diyetlerin vazgeçilmezi lahana çorbası, pırasalı köfte ve narlı çikolata nasıl yapılır?

lahana çorbası tarifi

Lahana çorbası, pırasalı köfte ve narlı çikolata tarifi…

Zencefilli Lahana Çorbası tarifi

Malzemeler (4 porsiyon)

300 gram beyaz lahana


3 orta boy havuç

2 adet kereviz sapı

2 orta boy kuru soğan

4 diş sarımsak

1 adet pırasa

1 yemek kaşığı zencefil

1 yemek kaşığı zerdeçal

2 orta boy limonun suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2,5 litre su

Üzeri için

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı acı biber

Hazırlanışı

Soğan ve sarımsakları zeytinyağı ile soteleyin. Ardından lahana, havuç, kereviz sapı, pırasa ve rendelenmiş zencefili ekleyip hafifçe kavurun. Karışıma limon suyu, toz zerdeçal, arzu ederseniz karabiber ve biraz da su ekledikten sonra kaynamaya bırakın.


Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan aldıktan sonra blenderize edip dilerseniz süzgeçten de geçirin. Servis etmeden önce doğranmış maydanoz ve pul biber ekleyerek sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Zencefilli lahana çorbasını fırın köfte ve zeytinyağlı barbunyayla öğle ve akşam yemeklerinde tercih edebilirsiniz.

Pırasalı Köfte tarifi

Pırasalı Köfte tarifi

Malzemeler (12 adet)

200 gram dana kıyma

1 adet pırasa

2 dilim bayat ekmek

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Kimyon

Hazırlanışı

Pırasaları iyice yıkayıp ince ince dilimleyin. Bayat ekmekleri blender’dan geçirdin. Pırasa, ekmek, kıyma ve baharatları bir kaba alarak yoğurduktan sonra 12 parçaya bölerek köfte şeklini verin. Ardından bir tavada 2 yemek kaşığı yağla birlikte 5-10 dakikada orta ateşte pişirin. Pırasalı köfte domatesli makarna ve ayran ile dengeli ve lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz.

Narlı Çikolata tarifi

Narlı Çikolata tarifi hazırlanışı

Malzemeler (4 porsiyon)

120 gram bitter çikolata

Yarım su bardağı mısır gevreği (ufalanmış)

2 adet nar

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı

Mısır gevreklerini buzdolabı poşetine koyup ezerek gelişigüzel ufalayın. Bitter çikolatanın üçte ikisini benmari usulü eritin. Çikolatanın kalan kısmını ise erittiğiniz çikolatayla karıştırarak eritin. Narı ayıklayın ve yarısını süsleme için ayırın. Nar tanelerini kurulayın ve çikolatayla karıştırın. Ufalanmış mısır gevreklerini ve hindistan cevizini de bu karışıma ilave edin.


Muffin kalıplarını streç filmle kapladıktan sonra içini karışımla düzgünce doldurun. Önce oda sıcaklığında daha sonra da buzdolabında 15-20 dakika bekleterek çikolatayı soğutun. Kalan narları kalıpların üzerine ekleyerek servis edebilirsiniz. Narlı çikolatayı kahvenizle birlikte ara öğünlerinizde tercih edebilirsiniz.

Grip savar yemek tarifleri!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.