Ana Sayfa Gündem İtfaiye defile düzenledi, daire başkanı görevden alındı

İtfaiye defile düzenledi, daire başkanı görevden alındı

Kahramanmaraş İtfaiyesi’nde düzenlenen defile, sosyal medyada tepki görünce İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder görevden alındı, soruşturma başlatıldı.

Defilede, itfaiye araçlarının önüne turkuaz halı serildi, ardından da mankenler sırasıyla halıda yürümeye başladı. Stilistlik yapan itfaiyenin eski bir personelinin organize ettiği öğrenilen defilede mankenler halıda yürürken, personel de bu anları cep telefonuyla kaydetti. Ayrıca mankenler, itfaiyenin araçlarının önünde poz verip hatıra fotoğrafı da çektirdi.

“İşgüzarlık”

İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder’in de bulunduğu sırada yapıldığı öğrenilen defilenin görüntüleri kısa sürede sosyal medyada yayılınca tepki gördü.

Sosyal medyada ‘Defile düzenlemek itfaiyenin işi mi?’ ‘Şehirde bir yangın çıksa ne olacak?’ gibi tepkilerin artması üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yazılı bir açıklama yaptı.

kahramanmaraş itfaiye defile düzenledi, daire başkanı görevden alındı

Erkoç, daire başkanı Cahit Küçükönder’in görevden alındığını ve defilenin belediyenin bilgisi dışında yapıldığını kaydederek şöyle konuştu:

“Defile için, kritik ve stratejik bir birim olan İtfaiye Daire Başkanlığı’nı, yetkisini aşarak ve işgüzarlıkla tahsis eden İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder görevden alınmış olup Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın bir faaliyeti ve etkinliği olmadığı halde ve Başkanlığımızın izni ve bilgisi dışında yapılan bu defile ile alakalı ilgililer hakkında soruşturmanın başlatıldığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”


Görevden alınan İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder kimdir?

1960 Yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, Ortaöğrenim ve lise eğitimini Kahramanmaraş Merkez’de tamamladıktan sonra İstanbul Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü 1982 yılında bitirdi.

Memuriyet hayatına 1985 yılında Andırın Belediyesi’nde Başkatip olarak başladı. 1987 yılında Kahramanmaraş Belediyesi’ne Gelir İşleri Müdür Yardımcısı olarak yatay geçiş yaptı. 2 yıl bu görevi yaptıktan sonra  sırasıyla 3 yıl Yazı İşleri Müdürlüğü, 14 Yıl Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 7 Yıl Teftiş Heyeti Müdürlüğü yaptı.

Arama kurtarma biriminin kurucusuydu

Basın Yayın Müdürlüğü görevini yürütürken Kahramanmaraş Belediyesi AKMOD (Arama Kurtarma Moral Destek) Başkanlığı birimini kurdu. 2011 yılında Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiyesine atanan Cahit Küçükönder, 2014 yılında Kahramanmaraş ilinin Büyükşehir olmasına müteakip İtfaiye Daire Başkanlığı görevine atandı.

Adil kullanım kotası (AKK) kalkıyor mu? Ulaştırma Bakanı açıkladı

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.