Erdoğan: 504 bin AK Parti üyesini seçmen kütüklerinde bulamadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 bininin seçmen kütüklerinde kaydını ne yazık ki bulamadık” dedi. 24 Haziran seçimlerine göre ilçe değiştiren 1.5 milyon seçmen bulunduğunu belirten Erdoğan, “Üstelik bunların 222 binden fazlası da bizim üyemiz. Öyleyse yakın markaja alacağız” ifadesini kullandı.

Erdoğan: 504 bin AK Parti üyesini seçmen kütüklerinde bulamadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 504 bin AK Parti üyesini seçmen kütüklerinde bulamadık

Partisinin ‘Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 31 Ocak’ta yerel seçim manifestolarını açıklayacaklarını söyledi.

Erdoğan, “İki hafta içinde aday tanıtım toplantılarını bitirerek, adayların çalışmalarını arazide devam ettirmesini istiyoruz. 31 Ocak’ta büyük aday ve manifesto toplantısı yapacağız. Bu toplantıda manifestomuzu da açıklayacağız” diye konuştu.


Erdoğan, “Aday belirleme sürecinde yaşananlar geçmişte kalmıştır. Dava adamlığı bunu gerektirir. Eğer benim istediğim olursa ‘eyvallah’, olmazsa ‘yallah’ derseniz kusura bakmayın bu AK Partili değildir. Artık enerjimizi milletimizin gönlünü kazanmaya vermemiz gerekiyor. Ehliyet ve liyakatta arananlar bellidir” dedi.

YSK önünde oturacaklarını söyleyenlere şahit olduk

Türkiye’nin demokratik hukuk devleti ilkesinden asla taviz vermediğini söyleyen Erdoğan, 24 Haziran seçimlerini ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi hatırlatarak şunları söyledi:

“Demokratik hukuk devletinin en büyük göstergesi de seçimlerdir. Buna rağmen bazı kesimlerin kendi başarısızlarını seçimle yetkili kurumlarımza yükleme gayretinde olduklarına şahit olduk. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde avukat ordusuyla seçim kurullarımızı tehdit eden bir adayı hala unutmuş değiliz. YSK önünde oturacaklarını söyleyenlere şahit olduk. Ne oldu? Halen oturuyorsunuz.”

Sistemden kaynaklanan sıkıntıların asıl mağduru AK Parti’dir

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Seçmen kütükleriyle ilgili iddialar her seçim dile getirilir. Sistemden kaynaklanan sıkıntılarının asıl mağduru da AK Parti’dir. Seçmen kütüğünde olmayan üyelerimize teker teker ulaşmamız lazım.

Erdoğan: İlçe değiştiren 1,5 milyon seçmen var

AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 bininin seçmen kütüklerinde kaydını ne yazık ki bulamadık. 24 Haziran seçimlerine göre ilçe değiştiren 1.5 milyon seçmen var. Üstelik bunların 222 binden fazlası da bizim üyemiz. Öyleyse yakın markaja alacağız.

Bu yıl ilk defa oy kullanacak 1 milyon seçmenin varlığı da çok önemli. Üyelerimizden başlayarak seçmen kütüğüne giren ve çıkan herkesi takip etmesini istiyorum. Bu rakamların hepsi önemlidir, seçimlerde ortaya koyacağımız fark için önemlidir.

Siyaset kendini millete sevdirme sanatıdır

Siyaset, milleti kendinden nefret ettirme değil kendini millete sevdirme, kabul ettirme sanatıdır.


Kendini milletin üzerinde gören, oy sandığından çıkacak sonucu çantada keklik sanan teşkilat yöneticisi, milletvekili, belediye başkanı veya adayı kadar AK Parti’ye zarar veren kimse olamaz.

AK Parti bizlerin değil milletimizin partisidir. Zaten milletimize mal olduğu için buralara geldik. Bizler sadece milletimiz adına görev yapan emanetçileriz. Maalesef mayası bozuk bir kesim, adeta tüm hayatlarını ülkenin ve milletin aleyhine işler yapmaya adamıştır.

Çalmadık kapı, sıkmadık el, almadık gönül bırakmayacağız

Günümüzde farklı teknolojik araçlar olabilir ama unutmayın halen her şey insanla başlıyor, insanda bitiyor. Bunun için çalmadık kapı, sıkmadık el, almadık gönül bırakmayacağız. Bunlar sanal ortamlarda, sanal unsurlarla olacak şey değil. 10 milyonu aşkın üyemizi nasıl çalıştıracağız bunun üzerinde duracağız. Diyoruz ya sandık esaslı bir çalışma.

Bir yanda terör örgütlerine karşı dimdik duranlar, Türkiye’nin demokratik ve ekonomik kazanımlarına darbe vurmaya çalışanlara geçit vermeyenler var. Diğer tarafta ise terör örgütleri ile kol kola girenler, kendi çıkarları için feda edemeyecekleri hiçbir değeri olmayanlar var.

Türkiye’yi batmış, bitmiş, yerle yeksan olmuş gibi gösterme gayretiyle yanıp tutuşanlara Allah’ın izniyle bir kez daha derslerini vereceğiz. Kur, faiz, enflasyon üçgeninde ülkemize kurulan tezgaha rağmen 2018 büyümesi de yine tahminlerin üzerinde olacak.

14 yıla baktığımızda ilk üç yıl ANAP’ın tek başına iktidarı var. Sonrasında CHP, SHP’nin bizimle alakası yok demeye başladı. 14 yılın enflasyon ortalaması 70.3. Şimdi bizim dönemimize geliyoruz tamamı tek parti iktidarı en yüksek enflasyon yüzde 20.3. Bu 16 yılın ortalaması 9.5.

Bay Kemal, sözcüklerini iyi seç, seni aldatıyorlar

Bay Kemal, sözcülerini iyi seç. Seni aldatıyorlar. Mum yatsıya kadar yanar. Milli gelirde satın alma paritesine göre 13. olan Türkiye yıl sonunda bir üst sıraya çıktığında herhalde kendilerini pencereden atarlar.

Sahayı boş bıraktığımızda bunların iftiraları her tarafı kaplar. İftiralara cevabını vereceğiz. Tüm hanımlarımıza ulaşmaya çalışacağız, unutmayın kale içerden fethedilir. Aslolan gönüllere girmektir, gönülleri fethetmektir.


Çevreci parti malum AK Parti. Şu anda ana muhalefet yine naylon poşetlerle sokağa dökülebilir. Biz naylon poşetlere karşı savaş ilan ettik. Şimdi bu seçimlerde biz bez torbalar ve kenevirden yapılan filelerle meydanlarda olacağız. Yeniden biz oraya döndük dönüyoruz. Milyonlarca bez torba ve fileyi hazırlıyoruz, bu kampanyada milletimize promosyon olarak dağıtacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kenevir üretimine başlıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.